A 2019-es európai parlamenti (EP-) választás tétje Magyarország számára az ország által megkötött szerződések betartásáról és éppen ezért a nemzeti önvédelemről szól – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Nyíregyházán megtartott fórumán, szombaton.

Már azt is tudjuk, hogy az EP-választás „nemzeti önvédelem” lesz

Gulyás Gergely értékelése szerint jelenleg egyes politikai erők az Európai Uniót egyébként nem érintő területeken próbálnak egy Magyarország és Európa számára elfogadhatatlan és komoly veszélyt hordozó ideológia jegyében újra és újra beavatkozni.

Ezek a törekvések demokrácia- és jogellenesek, nem áll mögöttük választói akarat, és ellentétesek azokkal a szabályokkal, amelyek az EU működését meghatározzák – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, ezekkel szemben demokratikus alapon lehet fellépni, erre pedig jó alkalom lesz a jövő májusi EP-választás.

Az IKSZ őszi hétvégéjének keretében megtartott fórumon Gulyás Gergely kiemelte, fellépni nem az európai együttműködés ellen kell. Közölte, ami ideológiai szempontból az elmúlt hónapokban és években Magyarországgal szemben történt, azt bizonyítja, hogy Európa keleti és nyugati fele között a korábban gondoltaknál is nagyobb társadalmi különbségek vannak.

A kontinens középső-keleti része még nem adta fel a hagyományos és tradicionális értékeket, amelyek mentén korábban nélkülünk, a "mi szovjet rabságunk alatt" a nyugati együttműködés az Európai Közösség keretében létrejött

- fogalmazott a tárcavezető.

Mint mondta, a velünk szemben állók beszélnek elfogadásról és toleranciáról, ehhez képest ma Európát egy a saját véleményétől eltérő álláspontot elfogadni képtelen, "agresszív és intoleráns szélsőség uralja, akik egyébként önmagukat pillanatnyilag liberálisnak nevezik".

Hozzátette, mindenkinek el kell fogadni az Európában sokféle értékválasztásra lehetőséget adó, Magyarország által 2004-ben megkötött uniós együttműködést.

"Nem kívánjuk megmondani másoknak, hogyan kell gondolkodni, viszont ezt fordítva is elvárjuk"

- jelentette ki Gulyás Gergely.

(MTI)

Fotó: pexels.com

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Van utánpótlás a félkretén idiótákból..Hosszú távon biztosított az országnak az elhülyülés...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@bencemacska: .
Hátborzongató ENNEK az embernek az életútja. A márciusi ifjak nem hiába VÁLASZTOTTÁK KI maguk közül a LEGGÁTLÁSTALANABB "felszentelt" JOG-ÁSZT, amely tudománya csak a kiskapuk nyitogatására, és a mutyira, sajnos mindig talál olyanokat, akik CINKOSTÁRSAI voltak, lesznek annak tudatában, hogy együtt ROHANNAK LE A LEEJTŐN, magukkal rántva az országot!
bencemacska
@tudode: A csuti nem nagyon dolgozott, de a felesége igen. Még hozzá olyan helyen, ahol rálátott a lakásügyekre is!
A lakás ügy Szolnokról indul. Nem tudom öröklakásból, vagy szövetkezetiből!
Majd egyszer megkeresem a részleteket. De a legtöbbet ebben az ügyben Demszky mondhatna, ha akarna!
tudode
@bencemacska: .
.
.
Az un. "lakhatási" mutyijáról, kezdőként ennyit olvastam:
.
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
kokopelli
@tudode: A Farkasházy T. mondta a TV egyik adásában cca,6-7 évvel ezelőtt,
hogy Orbánné egyik gyermeke cca.12-13 hónapra született a lakásigénylésben
megadott terhességi dátum szerint!A többi már nem érdekelt,mert kimentem ró-
kázni! "Csodák mindíg vannak öcsi!-mondta a bratyó! :-)))
bencemacska
@tudode: Nagyjából leírja, természetesen arra vigyázva, hogy perelhető ne legyen.
Ha jól emlékszem nincs benne, mennyiért újították fel a Haris közi lakást a beköltözésük előtt!
csipetke
Gulyás utolsó mondata:-"Nem kívánjuk megmondani másoknak,hogyan kell gondolkodni,viszont ezt fordítva is elvárjuk."Helyesen ez úgy hangzana,hogy -Nem kívánjuk megmondani másoknak,hogyan kell gondolkodni,mert nekünk sincs mivel.Némelyik fideszes egykezén meg tudná számolni a megmaradt agysejtjeit,ami nekünk azért rossz,mert minket is ugyanolyan hülyének néznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.