Az egész társadalomra káros lehet a hétfőn életbe lépett jogszabály, ami gyakorlatilag betiltotta az utcai hajléktalanságot, mert azt üzeni az embereknek, hogy a sikertelenség büntethető, mondta Gurály Zoltán, a Menhely Alapítvány módszertani munkatársa, a Február Harmadika munkacsoport vezetője. A szakember szerint az intézkedés felerősíti azt a vélekedést, miszerint a hajléktalanokkal szemben a kényszerítés is megengedhető, csakhogy eltűnjenek az utcáról. Nem egyedi Európában, hogy rendőrök viszik be szállóra a hajléktalanokat, az viszont példátlan, hogy egy ország alkományban tiltsa meg az utcán élést.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Bárki bármit mondhat, akkor is az a véleményem, hogy ha valaki nem képes megoldani a saját lakhatási lehetőségét az ne hőbörögjön, ha segíteni akarnak rajta. Inkább köszönje meg. Jogos elvárás velük szemben, hogy ne a frekventált helyeken hajlékoljanak.
Az erdőlakók ezzel szemben minden tiszteletet megérdemelnek, ahogy szerencsétlen sorsukat próbálják élhetővé tenni. Nekik még megmaradt az önfenntartás iránti igényük, emberi méltóságuk.
Eladott Ország
Párizs lakosai egy olyan embert választottak meg polgármesterüknek, aki az emberek érdekeit képviseli és aki még képes emberségesen hozzáállni a saját polgáraihoz. Ezzel szemben Budapest nagy valószínűséggel egy olyan polgármestert fog újraválasztani, aki szinte minden korábbi döntésével a hajléktalanok életét nehezítette meg. Bárcsak olyan városvezetése lehetne Budapestnek is, amely az emberek érdekeit szem előtt tartva hozza meg a döntéseit, nem pedig egy olyan, ahol a mozgássérülteket nem veszik emberszámba, ők ugyanis jelentéktelenek Budapest büdöstahó elöljárója számára. A Blaha Lujza tér ismét megtelt éhes emberek százaival, a Krisna-hívők ugyanis az Élelmezés Világnapja alkalmából ételt osztottak a rászorulók számára. Nem a milliárdokkal kitömött keresztény egyházak valamelyike, hanem ismét a Krisna-hívők adtak meleg ételt több mint ezer ember számára, idén már nem először. Mondhat az Emmi, Novák Katalin, vagy bárki más a kormány részéről amit csak akar, de szegénység és éhezés továbbra is van Magyarországon, sőt. Ugyan lehet a statisztikákkal babrálni és a Fidesz hívőkkel elhitetni, hogy márpedig Magyarországon éhező ember nincs, de akinek van szeme, az látja mi a valóság. hvg.hu/elet/20181014_Tobb_mint_ket_oran_at_osztottak_az_etelt_a_Blahan_a_raszoruloknak
Pálinkás Pál
Alkotmányunkban nem lehet tiltani,mert az nincs...egy koszos narancsos fércmunka van helyette!!!és az ellenzéki képviselők arra a szeméthalmazra esküdtek fel!!!
Eladott Ország
@Eriksson: A lényeg az, hogy Orbánnak új kéglit vettünk. Amikor egyre nő a szegénység, a szegénységi küszöb alatt élők 39 százaléka alkalmilag vagy tartósan nem tudja rendezni a lakbérét, nem tudja kifizetni a közüzemi számláját, hiába dolgozik két felnőtt a családban…
Amikor nincs olyan ország az EU-ban, ahol nehezebb kitörni a szegénységből, mint nálunk; hét (nem tévedés) generáció munkájára van szükség ahhoz, hogy egy magyar család a szegénységből az átlagos jövedelmi szintig eljusson… Amikor (az Eurostat 2016-os adatai szerint) az ország lakosainak 26,7 százaléka (2,6 millió ember) él olyan lakásban, amelyik beázik, vizesedik, penészedik, és ez a szegénységi küszöb alatt élők csaknem felét érinti…
Amikor cserben hagyták a devizahiteleseket, emberek menekülnek a kilátástalanság miatt a halálba… Amikor a viszonylag biztonságos fedél alól kiráncigálják a lakókat a rendőrök; kisbabák, betegek kerülnek utcára, és gyarapodik a kilakoltatások száma… Amikor az utcán élőket megbüntetik… Amikor a kormány nem tesz semmit a lakhatási szegénység felszámolására, hiszen az a 260 milliárd forint, amit lakáspolitikára szán az idén a kabinet, abból a rossz körülmények között élőknek nem jut semmi… Amikor semmilyen stratégiájuk nincs a megoldásra, tömegeket fosztanak meg a méltányos, élhető, megfizethető lakhatástól…
… Akkor egy a lényeg: Orbán Viktornak új kéglit vettünk. Közösen. Mert ebben a büdös, áporodott országban szép csendben királlyá avatjuk a miniszterelnököt. Ha ő megkíván valamit, éhségét mi csillapítjuk. Megint nem kérdeztek meg senkit arról, hogy jogos-e széthordani, szétcincálni nemzeti kincsüket a magánhabzsoló kedvéért.
Eriksson
@Eladott Ország: Igazad van. Mindenre nem futhatja. Legfeljebb egy új kéglire a törzsfőnöknek.
De ez nem oldja meg a hajléktalanok problémáit. Ide társadalmi összefogás kellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.