A hajléktalanok közterület-használatát korlátozó jogszabály célja az emberélet megmentése – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Rétvári: a közterületen való élet tiltásának az emberélet megmentése a célja

Rétvári Bence közlése szerint a jogszabállyal megelőzhető, hogy a hajléktalanok télen kihűljenek közterületen vagy erdőben, másrészt az is cél, hogy azok is eljussanak a szálláshelyekre, akik még mindig az utcán élnek.

Hozzátette, van még szabad kapacitás, és eddig is volt.

"Azt józan ésszel mindannyian beláthatjuk, hogy a hajléktalanságból való kitörés az valahol ezeken az átmeneti szállásokon keresztül vezet, onnan kaphatnak szociális segítséget, ruhát, munkalehetőséget, közmunkát vagy képzést" – fogalmazott.

Rétvári Bence közlése szerint mintegy 9 milliárd forintot fordít a kormány hajléktalan-ellátásra, és több száz karitatív szervezettel működik együtt.

Az államtitkár elmondta azt is, a probléma 28 éve megoldatlan Magyarországon, s az eddigi jogszabályok nem voltak alkalmasak arra, hogy a hajléktalanságot megszüntessék, ezért van az új jogszabály.

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A lopkodás és a hazudozás után kormányprogrammá vált az aljasság is. Mert ezen a három dolgon kívül a fideSS-kdnp máshoz nem ért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike1
@dr. prédikátor: figyelj volt fiatal az én időmben is akkor ők nem akartak doldozni igy elmentek csövesnek és uresen álló házakba laktak sokan . gondolhatod mi volt ott . most ezek az emberek lettel hajléktalanok nagyrész .nem gondolod sajnálni fogom őket . más az aki normális és önhibáján kivült került e sorsra .üdv neked.))
Desischado
@csak úgy...: Pontosan, jól mondod. Most volt nálunk egy baleset, mellé ömlesztve kaptam az ehavi számlákat, három számla is háromszoros összeggel jött mint vártam, és most dilemmázok, hogy rezsit fizessek, vagy együnk is valamit? Így még nem voltam, de meg van a három csapás, remélem, több nem lesz. Nem boldogságból nem fizetnek az emberek, jól mndod.
retek bencének meg vajon milyen vastag bőr van a pofázmányán, hogy volt bőr a képén megmentőnek titulálni magukat?! Jól írták fentebb, ez csak arra szolgál, hogy elrejtsék a problémát. A hajléktalan meg a többi szerencsétlen is nyugodtan forduljon fel szerintük, ha nem tetszik nekik a rendszer. Az orbán kormány vlódi arca!
Pálinkás Pál
@Aki Én: Egy szóval sem írtam hogy csak őket hibáztatom,de talán mégsem kéne közpénzből szponzorálni a hibás "tőzsdei" döntést. Úgyis van aki belenyúl a közösbe két kézzel!
kissé felnőttem
@Shikari: az átkosban borsodban ipari létesitmények voltak had ne soroljam jómagam 6 féle képesitéssel voltam munkanélküli mert álláshirdetést az ujságok nem közölhettek le... nem folytatom DE KINŐTTEM TULÉLTEM aki érti érti aki meg nem is akar dolgozni,az 30 % aztán hol ki miért allkoholizál magánügye ugye? ERRŐL CSAK AZT BESZÉLJEN AKI NEK VOLT BENNE RÉSZE A TŐBBI MEG IGY NI GIBIC MINT A KÁRTYÁSOKNÁL
evacica
Azzal egyet is értek, hogy meg kell az utcán élést szüntetni, de nem ilyen lelketlen szemét módon! Szövegel ez a keresztény demokratának csúfolt senki, kinek kívánok hajléktalan életet! Talán kevesebbet kellene Orbán hülyeségeire költeni, na meg kevesebbet kéne lopni és akkor jutna pénz normális emberi megoldásokra is, ami az állam kötelessége lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.