A vidékfejlesztés elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül, hiszen odaadásukra és gondoskodó munkájukra szükség van a vidék sérülékeny egyensúlyának megőrzésében – mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár szerint elképzelhetetlen a vidékfejlesztés a nők részvétele nélkül

Fotó: Pixabay

Kis Miklós hangsúlyozta, hogy a vidék mint társadalmi, gazdasági és kulturális rendszer a mindennapi élet alapjait teremti meg annak a csaknem 100 ezer nőnek a szerepvállalásával, akik a mezőgazdaságban és az ahhoz tartozó ágazatokban dolgoznak. Munkájuk gyakran nehéz fizikai tevékenység, amiért nem mindig kapják meg a méltó elismerést, az ENSZ Közgyűlése ezért tavaly életre hívta a vidéken élő nők világnapját – tette hozzá. A családok évében Magyarország számára különösen fontos számon tartani ezt az alkalmat, valamint fölhívni a figyelmet a család és a munka egyensúlyára – hangsúlyozta az államtitkár.

Hazadiné Szilvási Mária, a Harsányi Gazdatárlatért Alapítvány létrehozója a rendezvényen elmondta, hogy a vidéki családokban a nők egyszerre felelnek az otthon megteremtéséért és a megélhetést biztosító munka hátterének a biztosításáért. A Bborsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban a hagyományok megtartásában is részt vesznek – tette hozzá. Benedek Borbála, a Benedek Gyümölcs Farm vezetője ismertette, hogy gyümölcstermesztéssel foglalkozó társaságként kézimunka-igényes tevékenységeket végeznek, ez pedig megoldhatatlan feladat lenne női segítség nélkül. Meggyőződése, hogy a nők bizonyos területeket jobb érzékkel tudnak ellátni, mint a férfiak, így – mint mondta – tudnak bánni a munkaerővel, hasznos segítséget nyújtanak az értékesítésben, újító ötleteket hoznak a vállalkozásokba, részt vesznek a helyi közösségek építésében.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Ki ez a bunkó segg, aki erre a korszakalkotó gondolatra jutott?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Ki ez a bunkó segg, aki erre a korszakalkotó gondolatra jutott?
RonaGyuri
egyen duma a vidéki nők nemzetközi napja bármire cserélhető
Nessy
Na, van egy "világnap", és a hozzátartozó szöveg!
Ezt egyébként már évszázadok óta tudják a vidékiek, nem kell feltalálni a langyos vizet!
ila51
@tulipan: nem szeret mosogatni
félre a mókát , én is jobban szeretem ha a ház asszonya is jelen van vendéglátáskor , részemről is úgy van , ha ünnep , akkor legyek ott
solidedge
Sőt ha 2021-ben népszámlálás lesz feltétlenül számolják bele a nőket is.
Eladott Ország
Négy évig bírta Kecskeméten a vidékfejlesztési államtitkárság.
uploads.disquscdn.com/images/becaa8d5e0bff81c0815cbb2609ac3687b667b4ccc93ca0bb9a68ee6cd446c91.jpg?w=600&h=334
Sajnos a fidesz is az 1100 éves itt tartózkodásunk gyümölcse.
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1873/1757/original.jpg?w=600&h
És miből fognak megélni a gyümölcstermesztésből, lekvárfőzésből, káposzta-uborka savanyításból, alacsony hozzáadott értékű munkából? A süket dumából?
Lepényleső
...nem úgy mint a normális élet államtitkárok nélkül.
vacsi
Mennyit fizetnek a munkájukért ezeknek az odaadó vidéki nőknek?!
justhpeter
Harsány is egy "Tállai-falva" a miniszterhelyettes kötelező seggnyalóival.
kereső
@tulipan: tegnap 16:12, az a bunkó segg, aki Budapesten! tart sajtótájékoztatót a "vidéki nők nemzetközi napja" alkalmából.
kereső
És ha még ismerné is a valóságot a "bunkó"vidéjfejlesztésért felelős odavaló, akkor tudná,hogy a védéki nők többsége a kereskedelemben,egészségügyben,oktatásban ,szolgáltatásban-pl.pénzügy,dolgozik és nap-mint nap a legtöbbjük ingázik.
tulipan
@kereső: VALÓBAN! Én is igy gondoltam, azért e jelző...
tulipan
Na, akkor tessen csak idenézni! Nagyon TANULSÁGOS! Ugye, hogy a nők/lányok, nem csak az oly sokszor elítélt Indiában és arab orszégokban tekintendő VAGyONTÁRGYNAK, hanem bizony ebben a, "hírös", kultúráját annyira görcsösen védeni igyekvő NARANCSISZTÁNAN IS! A fenti cikkbe szereplő minden mondat tehát, csak üres BLA-BLA!!!
wmn.hu/ugy/49583-gyerekhazassagok-magyarorszagon--minden-napra-jut-egy

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.