A Sargentini-jelentés a magyar emberek jogfosztásáról szól – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője Budapesten kedden, sajtótájékoztatójón.

Az Európai Parlament (EP) kétharmada kiállt az európai értékek mellett, melyeket korábban még a Fidesz is képviselt. Most kiderült, hogy kik védik a demokratikus, jogállami értékeket, és kik próbálják gyengíteni az európai együttműködést – mondta az ellenzéki politikus.

Az EU-ban Orbán Viktor megszervezte azt a szélsőjobboldali, populista pártszövetséget, melynek az EU bomlasztása az érdeke, belföldön pedig a Fidesz a kiváltságosok és a tagadás pártja. A kormánypárt tagadja a jogegyenlőséget, a sajtó és a tudomány szabadságát, a korrupció felszámolását, a munkavállalók, családok, idősek biztonságát, a bíróságok függetlenségét, csakhogy saját kegyeltjeit védelmezhesse – fejtegette Tóth Bertalan.

Az MSZP és a Párbeszéd 19 pontos javaslatával helyre lehetne állítani a demokráciát Magyarországon, és elejét lehetne venni az EU alapszerződés 7. cikkelye alapján indított eljárásnak

- tette hozzá.

Az MSZP EU-párti szövetséget épít elsősorban a Párbeszéddel, továbbá más pártokkal, közéleti és politikai szereplőkkel, valamint támogatja az október 23-ára Hadházy Ákos független, volt LMP-s országgyűlési képviselő által meghirdetett demonstrációt, illetve az aláírásgyűjtést az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében

- mondta a szocialista politikus.

Hozzátette: kedden szavaz a parlament a Fidesz "ellen-Sargentini-jelentéséről", melynek lényege, hogy a Sargentini-jelentés bevándorláspárti, az EP kétharmada bevándorláspárti és bevándorló kontinenssé szeretné tenni Európát. A Fidesz "ellen-Sargentini-jelentésében" tehát minden benne van, ami a kormánypárt propagandája, de semmi, ami valóságos – jegyezte meg Tóth Bertalan.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a sajtótájékoztatón arra mutatott rá, hogy Orbán Viktor nyolcéves miniszterelnöksége után Magyarországot már fel sem vennék az EU-ba, tehát az uniós kritikák jogosak.

A magyar polgárok viszont egyszer már eldöntötték, hogy az EU-hoz akarnak tartozni, erről fog szólni a jövő évi EP-választás is.

Fontos, hogy a magyar Európa-párti erők több képviselőt juttassanak az EP-be, mint a Fidesz – jegyezte meg az ellenzéki politikus.

Karácsony Gergely elmondta azt is: a legfrissebb hírek szerint az EU ahhoz köti kifizetéseit, hogy feljelentést tesz-e Magyarország az Elios-ügyben. Orbán Viktor tehát az uniós pénzek kifizetését veszélyezteti, ha nem tesz feljelentést a családját érintő, bűncselekmények hálózatát megvalósító Elios-ügyben – hangoztatta a Párbeszéd társelnöke.

A Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő által összeállított jelentés kritikát fogalmaz meg a jogállamiság magyarországi helyzetével, így többek között az alkotmányos és választási rendszer működésével, az igazságszolgáltatás függetlenségével, a korrupcióval, a véleménynyilvánítás és a tudományos élet szabadságával kapcsolatban. A jelentést júniusban az EP illetékes bizottsága, szeptemberben pedig a plenáris ülése is nagy többséggel fogadta el.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ezt mi tudjuk,csak a fidesz nem fogja fel.Illetve nem akarja felfogni,hogy miről is szól a jelentés.Sokkal könnyebb azt kántálni,hogy bevándorló országot akarnak M.o.-ból,és migránsok,és Soros,stb,stb,stb,Persze hogy sose fogják elismerni,hogy sz@r munkát végeztek,nem kormányoztak,csak hatalmon voltak,és aki nem a seggnyalójuk,azt ellehetetlenítették.Tönkrevágták az országot,a fenetudja hány évtizedbe fog kerülni,hogy kiheverjük a garázdákodásukat
szép új világ
@anima: Igazából ezt a videót a fide$$ szavazóknak kellene megnézni. De mivel feliratos, szinte biztos, hogy egy kukkot sem fognak megérteni belőle...
Madácsi Pali
@csipetke: ezt a fideSS is tudja! Ezért nem veszteget a közpénzen harsogott kormánypropaganda egy szót sem a jelentés tényleges tartalmának (akárcsak hazugságokkal való) cáfolatára. Még a végén leműtenék a "narancs hályogot" a szekértábor igaz magyarjairól.
Desischado
@csipetke: Jól látod, erről van szó, meg arról, hogy ezzel a hazug dumával remekül terelgethetik a birkákat. Kezet csókolhatnak a migránsoknak meg Sorosnak, mert nem tudom, mit hazudnának, ha ők nem lennének!
Csizmás Kond
...naszóval...
- A kormánypárt tagadja a jogegyenlőséget,
...azt minden józan ember tagadja, ugyanis annak az embernek vannak elsődleges és mindenkimás feletti jogai aki egy életen át egy országnak egy közösségnek dolgozott és adózott, nem annak aki a segélyért vándorolt oda és ha úgy tarja kedve öl, robbant, gyilkol.
- a sajtó és a tudomány szabadságát, a korrupció felszámolását,
...sajtó...ha azt a hazug hírek, a rágalmazások, a félrevezetések miatt betiltanák, ma egyetlen baloldali sajtó sem lenne. A tudomány...hát elő a diplomákkal...és korrupció az is amikor pártok úgy fognak össze érdekből hogy azt az őt megválasztó embereknek fogalmuk sincs róla.
- a munkavállalók, családok, idősek biztonságát, a bíróságok függetlenségét, ...
...milyen biztonságot képzeltek el akkor amikor az egész országot kiárúsították a zunió javaslatára, és még a nyugdíjakat is a zimefé hiteléből kezdték fizetni ?
...húzzanak a picsába az ilyen hazaáruló tetvek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. April 20., 08:09
Ragyogó idővel köszönt be a szombat
Szórakozás - 2019. April 19., 17:45
Kommandósok csaptak le a lila-fehérek volt tulajdonosára