Az állam köteles kártérítést fizetni azoknak a roma gyerekeknek, akiket éveken keresztül szegregáltan oktattak. Így döntött első fokon a bíróság.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Megérdemlik a kártérítést, hiszen egész életükre ható következményeket okozott a csökkentett oktatás, a lekezelés, a sok megalázó megjegyzés, még a külön WC használata is és a többi kirekesztési mód.

Remélem, a per vége is ez lesz, majd egyszer.
Klafa
Azoknak a magyar gyerkeknek ki fog kártérítést fizetni, akik az integrált roma osztálytársak miatt nem kapnak megfelelő oktatást, mert a pedagógus tanítás helyett a renitens diákok fegyelmezésével tölti az idejét?
Klafa
@CsipkeRózsa: Mindenki addig kardoskodik a szegregált oktatás ellen, amíg a saját bőrén nem tapasztalja, hogy milyen az amikor a civilizált viselkedés alapjait sem ismerő csemetéket (verekednek, lopnak, koszosak, káromkodnak, nem tudják vagy akarják használni a mosdót...) eresztenek rá az ő gyerekeire.
De persze a Lauderben erről nincs szó ugye, ott nem kell integrálni...
CsipkeRózsa
@Klafa: Nem tudok róla, hogy a Lauderben szegregált oktatás van, de az nem egy állami iskola, ne hasonlítsd össze a kettőt.
Klafa
@CsipkeRózsa: A gond az, hogy a roma tanulók integrálásával nem fognak a roma tanulók minőségi oktatást kapni. A tények azt mutatják, hogy a többi tanulótól veszik el a minőségi oktatás lehetőségét és cserébe egy kis iskolai terrort is kapnak bónuszként.

Szegregált oktatásra van szükség. Csak azokat a készségeket megtanítani nekik, amikre igényük van és a jó képességű, tanulni akaró diákokakt kell kiemelni onnan és integrálni a normál oktatási rendszerbe.
Aki Én
@Csikari a pusztító hasfájás: Most akkor szereted a romákat, vagy nem? Egyik nap eu vezetőt csinálsz belőle, másnap gyűlölettel beszélsz róluk. Nem tud rajtad kiigazodni az ember, pedig szellemi vezetőként következetesnek kellene lenned.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.