Kétszázmillió forintos keretösszeggel a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására hirdet pályázatot a Nemzetpolitikai Államtitkárság – közölte Potápi Árpád János kedden budapesti sajtótájékoztatón.

Potápi: pályázatot hirdetnek határon túli családszervezetek támogatására

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart hivatalában 2018. október 16-án. A Nemzetpolitikai Államtitkárság kétszázmillió forintos keretösszeggel pályázatot hirdet a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására. MTI/Bruzák Noémi

Az államtitkár ismertette: 2019. április 30-ig megvalósuló programokra pályázatonként legfeljebb kétmillió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A pályázathoz nem szükséges önrész.

Potápi Árpád János elmondta: támogatott programok lehetnek például a téli szünetben megvalósuló gyermektáborok, iskolai felkészítő programok, Márton napi, adventi vagy farsangi rendezvények.

A pályázatok benyújtásának határideje október 31. 

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Itthon meg a családszervezetek az utcán tüntetéssel próbálnak kiharcolni némi pénzt az otthonápolásra. Hol élsz, te agyament hülye barom, nem itt kellene mindent megtenni a családokért először? Rohadj meg a büszkeségtől amikor a határontúl hálálkodnak neked a tőlünk ellopott pénzek miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grafix69
Agyament barmok , erre nem is lehet mit írni .
lampa laz
Itthon meg a családszervezetek az utcán tüntetéssel próbálnak kiharcolni némi pénzt az otthonápolásra. Hol élsz, te agyament hülye barom, nem itt kellene mindent megtenni a családokért először? Rohadj meg a büszkeségtől amikor a határontúl hálálkodnak neked a tőlünk ellopott pénzek miatt.
kereső
Belefér a hetven milliárd forintba-amit most vettek el a 93000km2-en élő magyaroktól.Ennyit adott az állam eddig -huszonegynehány év alatt.(nem tudom pontosan ,de 95-96 tájékán indultak a ltp-k.)
CsipkeRózsa
Mennyire jól jönne itthon az a fejenként pályázható 2 millió Ft.
kereső
@CsipkeRózsa: ha belegondolsz abba,hogy akik otthon beteg hozzátartozójukat ápolják -és a megemelt csp.-vel együtt kapnak ezért havi 75.800 Ft-ot, akkor kinyilik a bicska zsebedbe/zsebembenEz ma magyarországon 12ezer családot érint.
És számold hozzá ehhez a kétszázmillióhoz, az anyasági támogatást, a baba kötvényt, az iskoláztatási támogatásokat.Nem akarok "demagóg" lenni-ezért nem emlitem a többit.Az öt milliárdos eszéki stadiont,meg a vajdaságiak 50 milliárdját.
CsipkeRózsa
@kereső: Sajnos, naponta kell valamilyen túl költekezés v. a nem oda adott összeg miatt bosszankodni.
Desischado
@kereső: Pontosan. És akik a hozzátartozójukat gondozzák, mint én is. azok meg mehetnek a levesbe. És tudod, a szavazatokért semmi sem drága, főleg a MI pénzünkből! Döglenének meg!
Zeta
Meg van már a helye a lakástakarék elsíbolt pénzének.
papa.49
Mocskos szemétládák vagytok az itthon kilakoltatott családokat mennyivel ,,segítettétek,, SEMENNYIVEL !!!
De az se igaz, hogy a határon túliakat segítitek, csak az ottani fullajtároknak megy a rengeteg pénz, az embereknek csak csurran, cseppen belőle tetves gecik vagytok !!!
namihami
Adjuk ezt IS a kinti potyalesőknek. Hiszen itthon már tényleg nincs erre a pénzre szükség. A kerítésen belül élők már pénzzel fűtenek és egzotikus szigeteken (pl. Járda-szigetek) töltik az év nagyrészét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.