Névazonosság van az Origo szerint, egy százados lánya a kérdéses személy. Mondjuk, hogy ezt hogy tudták pár óra alatt ezt kideríteni, miközben ellenzékinek sorolt lapoknak semmit nem adnak ki a repülők útvonalairól a minisztériumból, az nagy kérdés.

Nem Orbán Viktor kormányfő lánya, hanem egy Cipruson szolgálatot teljesítő magyar katona lánya utazott haza Ciprusról katonai repülővel – tudta meg az Origo kedden. A HM megerősítette az MTI-nek a portál információját.

Egy Cipruson szolgáló magyar katona lánya tért haza a honvédségi repülővel, nem Orbán lánya

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az Origo kedden azt írta: Orbán Flóra egy a miniszterelnök vezetéknevével megegyező nevű tiszt kétéves kislánya. A nyár folyamán Cipruson szolgálatot teljesítő Orbán L. századost látogatta meg családja, felesége és a kétéves kislánya.

A cikkben kiemelték: "ismét egy aljas hazugság jelent meg egy balliberális fake news portálon Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban".

Mint kifejtették: magyar katonák az ENSZ misszió keretein belül, több mint egy évtizede teljesítenek szolgálatot Cipruson. A Magyar Honvédség ezért katonai repülőgépeket szerzett be, hogy a kontingenseket szállítani tudják Ciprus és Magyarország között.

A nyáron Cipruson szolgálatot teljesítő parancsnok családja katonai repülővel tért haza a kiküldetésből – írta az Origo, kiemelve: a parancsnok – a NATO szabályoknak megfelelően – engedélyt kért családja szállítására, s azt meg is kapta a Magyar Honvédségtől. Kétéves kislánya, Flóra is a repülőgépen utazott. "Ő volt tehát az a kislány, akiről az LMP országgyűlési képviselője, Demeter Márta azt állította, a miniszterelnök lánya".

Demeter Márta betekinthetett a repülési iratokba. A portál szerint tehát az LMP-s képviselő tisztában volt vele, hogy a gép katonai repülést teljesített, így katonákat és családtagjaikat szállította, mégis "útnak indította az álhírt".

Ezt egyes médiumok úgy vették át, hogy nem kérdezték meg a kormány álláspontját, csak leközölték a hazug cikket – írta az Origo, megjegyezve: "így működik ma az álhírgyártás az ellenzéki oldalon".

A minisztérium az MTI-nek egyből válaszolt

Az MTI megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium azt írta: Demeter Márta valótlanságokat állít, "hazudik". Kijelentései egyben sértőek a katonákra nézve is – írták. A képviselő ahelyett, hogy a hivatalos iratbetekintés alkalmával az általa szenzációnak vélt kérdésben megkérdezte volna a szakembereket, "kétes értékű politikai haszonszerzés céljából boszorkányüldözést hajt végre" – tették hozzá.

A HM azt írta, hogy a miniszterelnök vezetéknevével egyező nevű tiszt egyéves külszolgálaton tartózkodott Cipruson. Ez idő alatt – a százados saját költségén – a felesége és a miniszterelnök egyik lányával azonos nevű kislánya is kint tartózkodott – jelezték, hozzátéve: ez a jogszabályi előírásoknak megfelel, mivel saját költségén bármely katona kiviheti a családját külszolgálatra a szabályzók betartása mellett.

A katonatiszt családja egy kiképzési repülést folytató géppel tért haza, amire egyébként engedélyt kért és kapott is a honvédség illetékeseitől. Mindezen kérelem teljesítése nem ütközik szabályzókba, semmilyen többletköltséggel nem járt a honvédség számára – fejtette ki a HM.

(Hogy amúgy ki használja a Honvédség gépeit, azt egyes lapok nem tudhatják meg olyan könnyen – erről itt lehet bővebben olvasni.)

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Mert az roppant életszerű hogy egy százados lánya külön repülőgépet kap a honvédségtől!! Mondjuk igaz...akkor hamarosan megérjük hogy Kiss tizedes lányát aműködő 6 harci helikopter egyike viszi teadélutánra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
"A katonatiszt családja egy kiképzési repülést folytató géppel tért haza..."
Ha jól értelmezem, a gép nem különgép volt, egyébként is jött volna haza, és a tiszt engedélyt kapott családostul a hazautazásra.
De akinek ez nem tetszik mennyen lincselni!
Aki Én
@ButaPegero: és párja @ButaShikari: Manapság egy ilyen hír abszolút elképzelhető a rezsimről. Másrészt nincs akkora tárhelye a Propellernek, hogy ideférjen az összes fideszes rémhír, amit még a bíróságok is naponta kimondanak. Persze a magadfajta buta lúzernek ez kevés :)
nezelodo
@Aki Én: Miért, ha a dakota vezér rágalmai miatt ellenük ítélnek a bíróságok hónapok múlva sorozatban, miért nem kérnek bocsánatot a habzó szájú, hőbörgő fideszesek, hogy a sikitókarihal szóhasználatát használjam, hátha felháborodik a saját intelligenciáján.
36
Nem tudom, ha Demeter Márta férje katonaként szolgálna Cipruson és a lánya azon a repülőgépen ülne, akkor is államtitkokat, sőt hadititkokat szolgáltatna ki és árulna el? De, maradnék csak a titok kiszivárogtatásnál és semmi családi romantika. Tőlem 50 évet biztos kapna a sitten.
Aki Én
@36: ,,Tőlem 50 évet biztos kapna a sitten."
Na jó, de te propagandista vagy.
namihami
Névazonosság--besz@rás.
Tele van a honi hadsereg tisztikarának családja (mert ugyebár csak nem egy koszoslábú bakának a lányát fogják fuvarozni és pláne grátisz) Orbán Viktor azonos nevű lányával.
Tényleg ennyire hülyének látszunk mi, kisemberek, onnan a magasból? Velünk már mindent be lehet szopatni? Vagy ez csak a nem-Orbán fanoknak szól? Vagy csak nekik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.