Olyan mesterképzést kínálnak, amelynek elvégzése után az állami és kormányzati szféra magasabb régióiban lehet elhelyezkedni.

A Magyar Idők cikke szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen állami vezetőképzőt indítanának hamarosan.

Állami vezetőképzést indítana a közszolgálati egyetem

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara az Üllői út 82. szám alatt

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Thaler Tamás

Erről a lapnak Koltay András rektor beszélt, aki szerint ezzel a képzéssel nem a már vezető beosztásban dolgozókat céloznák meg továbbképzés gyanánt, hanem egy olyan mesterképzést szeretnének elindítani, amely lehetővé teszi, hogy 

annak, aki ezen a területen diplomát szerez, egyenes útja lehessen az államszervezet legfontosabb, kiemelkedő szakmai feladatokat ellátó területeire.

A rektor szerint egy "komplex, sokszínű, minden lehetséges igényt lefedő" képzéscsomagról lenne szó, emellett bővítenék a külföldi vendégoktatók számát is, valamint az ország legjobb kutatóit csábítanák el legalább egy-egy projekt erejéig az állami egyetemre.

Koltay András arra is kitért, hogy egyre inkább foglalkozni kell a magáncenzúra fogalmával, mert manapság az online véleménynyilvánítás esetében nem az állam, hanem magáncégek, mint a Facebook, határozzák meg a szólásszabadságot.

A nagy kérdése e területnek az, hogy az állam miként lesz képes együttműködni a magán­cenzúrát is alkalmazni képes szereplőkkel, illetve hogyan tudja majd rászorítani őket arra, hogy betartsák a nyilvánosság bizonyos alapvető játékszabályait a demokratikus állam működtetése és a társadalom rendje érdekében

- mondta el a lapnak a rektor.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A nap kérdése

viccnek szánom, de sajnos több van benne

„Állami vezetők oktatására indít új szakokat is tartalmazó képzéscsomagot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem” – írja a mai sajtó. Sok kérdést felvet a dolog, de engem igazából a testnevelési tanszék vonatkozó tervei érdekelnek. Hogyan kívánják segíteni a páciensek tömegkommunikációs technikáját:
hogyan erősítik a nyakizmaikat, hogy bőszen tudjanak bólogatni a párt-médiának
illetve
a lábaikat, hogy gyorsabban tudjanak elfutni az ellenzéke, pontosabban a nem kormány-pártiak kérdései elől! =))
justhpeter
Két felvételi tárgy lesz: szervilizmus és seggnyalás. Több éves fideSS-kdnp tagság, a felnőttoktatásban szerzett 8 elemi és munka nem ismerete előny a felvételinél.
Qqberci
Teljesen fölösleges. Ha egy szakvizsga nélküli jogász lehet miniszterelnök, akkor mi kell még?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.