A csok (családi otthonteremtési kedvezmény) jól működő rendszer, hatékonyabb a lakáskasszáknál – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

A csok fejlesztését és jelentős béremeléseket ígért a kormányszóvivő

Kovács Zoltán közölte: a lakáskasszákból kevesebb lakás épült az elmúlt tíz évben, mint az elmúlt három évben a csok-ból.

Elmondta azt is, hogy a csok-kal kapcsolatban

- különösen a vidéki településeket, valamint a használt lakások felújítását érintően – több új elemet kívánnak bevezetni.

A kormány konkrétumokat még nem tárgyalt, de a következő hetekben megszülethetnek a szükséges döntések, és még az év vége előtt megismerhető lesz az új konstrukció – közölte.

A kormányszóvivő a közigazgatást érintő létszámleépítésről azt mondta: a központi közigazgatásban 18 százalék körüli az érintettek aránya.

Akiknek munkája feleslegessé válik, azok számára az állam minden segítséget megad, hogy helyet találjanak maguknak. Ezzel együtt

a közigazgatásban komoly béremelés is lesz, piaci vagy azt megközelítő béreket tudnak majd adni

- mondta.

Az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek Brüsszelben zajló csúcsértekezletéről Kovács Zoltán megismételte: Magyarország számára a Frontex nemzeti szuverenitást csorbító javaslata nem elfogadható.

Megjegyezte: ezen véleményükkel nincsenek egyedül, még Angela Merkel német kancellár is úgy nyilatkozott, hogy nincs meg a kellő konszenzus.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Orbitális nagy mutatvány és hazugság ez a csok-is!
Az eredménye eddig annyi, hogy a nyolcmilliós panellakásokból 18 milliósat csinált. És az emiatti áremelkedések pedig kiforgatják a nyugdíjasok zsebeit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@verőce21: Nem is csoda, hogy a feltornázott ingatlanárak mellett az évi 72 ezres lakákkasszás állami támogatás lófaszt nem ér...persze így hogy eltörlik már az a 72 ezer sincs...ráadásul azt mindenki igénybe vehette a CSOK-ot meg nem.
Eladott Ország
Kovács Zoltánnak hívják az igazságot, vagy a hasítást. Diszkréten borostás spontán-szkinhed fejű figura, értelmet tükröző szemüvegben, elszántan, meggyőződéssel teli puttonnyal. Sok visszataszító alak sürgölődik a fénylő csillag körül, de Kovács szóvivő a legaljasabbak közé tartozik. Az az érzésem, már megint hülyénk néznek bennünket.
giphy.com/gifs/xUA7aYUI1oblQJ6Quc/fullscreen
Nessy
Édes jó fiam Kovács! Tudom hogy jelenleg a gyerekcsinálás a központi probléma pártunknál és kormányunknál!
De tudod, azok a fránya csemeték felnőnek és némi szülői segítséggel, ha sikerül nekik a saját lábukra állnak. ( Nem O.R. módjára az egész országéra!)
Aztán néha fel is kéne ám újítani az "ősi lakást" az időközben ott maradó két szülőnek, néha csak egynek. Na. erre jó volt a lakáshitel. Meg a társasház esetében lehetett átláthatóan takarékoskodni, és mondjuk szigeteltetni, tetőt javítani kevesebb hitelből, mert ugyan van hitel , kamata 25%- tól felfele, határ a csillagos ég. Betéti kamat? Az majdnem zéró! Persze, a te milliós fizetésedből ez nem lenne gond. De egy "milliomos nyugdíjasnak" bizony az! Igaz, az MNB szerint minden lakosnak tízmilliós megtakarítása van átlagosan!
Ebből pár száz milliárd Mészárosé és a többi haveré, a plebsnek meg tartozása van, nem is kevés.
Qqberci
@Eladott Ország: Azért nem ártana egy zacskót húzni a fejére...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.