Telefonon érték utol Székely Lászlót, akit egy életmentő műtét során külső segítséget kért, kirúgása után pedig meghalt egy műtétre váró betege.

Nem az ő hibája, hogy meghalt a beteg – így reagált az RTL Klub Híradójának az elbocsájtott szívsebész a főügyészségi nyomozás hírére. Székely László azt mondta, ő legfeljebb adminisztrációs hibát vétett. A főügyészség kedden közölte, hogy nyomozás indul, szerintük nem zárható ki, hogy az orvos hibázott.

Arra a kérdésre, hogy tiszta-e a lelkiismerete, Székely azt felelte, 

nagyon nehéz erre válaszolni, mert egy ember meghalt, aminek részese voltam, de úgy gondolom, nem tehettem arról, hogy ő meghalt. Abban az esetben, ha én nem vagyok kirúgva, ez a műtét megvan.

A szívsebésszel készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Besároznak ezek mindenkit, aki a hatalmi játszmájukat veszélyezteti, visszaélve az öröknek hitt hatalmukkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Régóta rossz viszonyban volt egymással a főigazgató és Székely László, tehát készakarva ki akarták őt csinálni. Most adódott egy látszólag jó indok arra.

Eddig hány halálos áldozata volt már a sok kórházi eset miatt, még egyszer sem indítottak bizottságot, vagy más vizsgálatot. Ez is bizonyítja, hogy Székely László elleni eljárást terveztek el, ki is fogják mondani, hogy ő a felelős.
CsipkeRózsa
Az előző hsz-ben az áldozata szó helyett az áldozat szó a helyes.
maci0427
Ez az egész történet valahol hibádzik és zavaros ! Itt ferdít és csúsztat a szívsebész is ! Az, hogy egy betegnek implantátum van a mellében már előre köztudott és az is, hogy a műtét közben ki kell venni és majd visszatenni ezt vagy egy másikat ! Erre meg van a megfelelő munkaügyi és munkameneti protokoll, erről tudnia kellett sokaknak és vagy engedélyezik egy külső plasztikai sebész működését vagy nem , ezt megkellet volna beszélni a műtét előtt mert ez is hozzátartózik a beteg előzetes műtét előtti vizsgálatához...! Megműtik a beteg szívét lezárják és gyógyulhat ! Majd ha meggyógyul, akkor elmehet és pótoltathatja a kivett implantátumot ! Gondolom, hogy itt munkaügyi fegyelmi probléma történhetett és ez még egy kiváló orvost sem mentesít !
Macskaszem
@maci0427: Az implantátum sérült volt, a szilikon beszivárgott volna a műtéti területre, ami káros a szervezetre, ezért kivették. Szívműtét végeztével beraktak egy újat, (csak az egyiket, a sérültet cserélték) hogy ne kelljen azért még egyszer felvágni. Én azt gondolom, amit EGY műtéttel meg lehet oldani, azt EGY műtéttel kell megoldani, mert így lenne normális.
maci0427
@Macskaszem: -- Pont most mondott véleményt egy másik orvos is ! -- A lényeg, hogy a Protokollt megsértették és nem jól volt felmérve és előkészítve a műtét előtt a beteg nő, ha ez megtörténhetett ! A szilikont akkor el kellett volna távolítani, ha folyik, ha csöpög, ha esik, ha nem ! Ez veszélyforrás volt és ez lett volna a helyes eljárás !!! Ennyi ! A politikai oldala nem érdekel ! Ez így nem volt előírásszerű és ezért az orvos felel aki a műtétre be van osztva ! A sebész nyilatkozott az ATV. -ben is és elismerte azt, hogy a protokollt többször is megsértette már ! Erre semmi szükség nincs, első a beteg élete és úgy kell a műtéthez előkészíteni is !!!
maci0427
@Macskaszem: -- Mármint a műtét előtt el kellett volna távolítani a szikikont ! A pótlására is van protokoll és nem csak úgy hasra ütve hívok egy plasztikai sebészt, aki érdekes módon pont akkor ráért amikor mindenhol előjegyzés van ! Ez világos igaz ? Na ez a baj, hogy itt vannak gyanús dolgok, hogy enyhén fogalmazzak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.