A gyanú szerint mintegy 600 millió forintnyi adó befizetését kerülte el két autókereskedő, az ügyészség indítványozta letartóztatásukat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, egy férfi és egy nő ellen társtettességben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult eljárás.

A gyanúsítottak vezette gazdasági társaság 2013-tól foglalkozott gépjármű-kereskedelemmel, az Európai Unióból, jellemzően Németországból importáltak használt gépjárműveket, és értékesítették azokat magánszemélyek részére belföldön.

A cég vállalta a teljes ügyintézést, így az autók kiválasztását követően annak külföldi beszerzését, hazahozatalát, honosítását, magyarországi forgalomba helyezését és a regisztrációval kapcsolatos ügyintézést.

A gyanú szerint a használt gépkocsikat 0 százalékos áfával, nettó áron vásárolták meg, majd ezt követően az első belföldi értékesítést terhelő általános forgalmi adót elmulasztották bevallani, és megfizetni.

A belföldi értékesítések során a különbözet szerinti adózást, mint speciális adózási formát alkalmazták annak ellenére, hogy ennek feltételei nem álltak fenn. A gépjármű-kereskedelem során a gyanúsítottak csehországi gazdasági társaságok felé állítottak ki valótlan tartalmú értékesítésről szóló számlákat annak érdekében, hogy az általános forgalmi adó megfizetése alól mentesüljenek.

A gyanúsítottak 2017-ig az állami költségvetésnek mintegy 600 millió forint vagyoni hátrányt okoztak – tudatta a csoportvezető ügyész.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
@papa.49: valószínű mert a 4 év alatt lett volna bőven idelye a navnak ellenőriznie és nem jön össze 600 milla ...
papa.49
@Mobil123: Akkor még belül voltak a pikszisen, csak mostanára estek ki belőle !!!
Mobil123
@papa.49: de ettol még a hiány az hiány...
papa.49
@Mobil123: De amíg bent voltak, nem derítette ki a nav)))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.