Magyarországon működik az egyik legkomolyabb család- és lakástámogatási rendszer, ám a lakás-takarékpénztárak állami támogatása nem volt hatékony, ezért megszüntette a kormány – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Orbán Balázs hozzátette:

az évi 70 milliárd forintos állami támogatás ellenére nem épült elegendő lakás, így ez a támogatási forma nem szolgálhatta a kitűzött célokat.

A támogatás megszüntetése nyomán felszabaduló pénzt a kormány más támogatási formákra, például a családi otthonteremtési kedvezményre (csok) fordítja – mondta.

Közölte, a folyamatban lévő szerződéseket a változás nem érinti.

Az államtitkár az uniós határvédelemmel kapcsolatban leszögezte: annak csak akkor lehet szerepe, ha egy tagállamnál a képesség és az akarat is hiányzik, ám az EU jelenlegi elképzelései ezzel éppen ellentétesek. Nem egyértelmű, hogy az illegális migráció elleni védelemre vagy inkább az illegális migráció szervezésére irányulnak – mondta Orbán Balázs.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kihalt az Árpád-ház, kihaltak a Hunyadiak, a Romanovok, eltűntek Sztálinék, Rákosiék, és a mérhetetlenül gyűlölt Ceaușescu is a méltó helyén végezte. Orbánék is el fognak tűnni, nem kérdés. És elfognak tűnni az Orbán Balázs féle csinovnyik szervilis seggnyalók is. A kérdés az, hogy mikor, hogyan, milyen áron? Hazudtok mint mindig!
Eladott Ország
@Apoca: A kormány magyarázata szerint a CSOK jobban szolgálja az otthonteremtési célokat, így ezt követően arra fognak koncentrálni ahelyett, hogy tovább támogatnák a lakástakarékpénztári konstrukciókat. Igen ám, csak az LTP egészen eddig a Rogán-féle állami lakáslottó legnagyobb vetélytársa volt, ami ezzel a kormánydöntéssel nyerő helyzetbe hozza a nemzeti otthonteremtési közösségeket (NOK) szervező céget. Vagyis megszüntették Rogánék egyetlen vetélytársát, így aki állami segítséget szeretne igénybe venni, az ezentúl az egyetlen ilyen céghez, a Central NOK Szervező Zrt.-hez fordulhat. Hát nem nagyszerű? Rogán Antal haverjai – a kormány – eltakarítja az egyetlen vetélytársat, mely ezzel letarolhatja a piacot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.