Október 23-án azokra a magyarokra emlékezünk, akik maguk akartak dönteni a jövőjükről, és akiknek az ország szabadsága és függetlensége mindennél többet ért – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a tárca október 23-a alkalmából rendezett ünnepségén, csütörtökön Budapesten.

Kontrát Károly az 1956-os forradalom és szabadságharc 62., a köztársaság kikiáltásának 29. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen arról beszélt:

1956 hősei szuverén, szabad és magyar Magyarországot akartak, amely független más birodalmaktól; olyan országért áldozták fel életüket, amely kiáll magáért és nem mások döntenek sorsáról.

Amiért ők harcoltak és meghaltak, "nekünk megadatott, de most mégis újra elveszíthetjük" – tette hozzá.

Az államtitkár szerint ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban. Hangsúlyozta:

Magyarországnak a szuverenitása az egyik legfőbb kincse, felbecsülhetetlen érték, és a nemzetért kiállni ma is következetes, nehéz és összetartó munkát igényel.

A magyarok soha nem mondanak le a szabadságról, soha nem törődnek bele annak elvesztésébe.

1956 magyarjai azt üzenik, hogy a nemzeti önazonosság, önrendelkezés és önbecsülés soha nem veszélyforrás, hanem erőforrás a közösség számára

- jelentette ki. Leszögezte: "nem hagyhatjuk, hogy helyettünk mások döntsenek" Magyarország sorsáról.

A rendezvényen Kontrát Károly átadta a belügyminiszter által adományozott ünnepi elismeréseket.

Pintér Sándor belügyminiszter 11 tűzoltónak és rendőrnek kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott.

A belügyminiszter négy rendőrt, tűzoltót léptetett elő soron kívül; rendőrségi, tűzoltósági, büntetés-végrehajtási főtanácsosi és tanácsosi címet 17-en kaptak. Négyen A köz szolgálatáért érdemjelet vehettek át, 13 belügyi dolgozó pedig emléktárgyat kapott.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Felvetődhet, milyen jogon merészelnek AZOK a "csuti" alattvalóiként EMLÉKEZNI, akik már ha KÉT EMBER PLETYÓZIK az utcán, akár fel is oszlathatják!
.
Különben az oroszok LEGVIDÁMABB BARAKKJA is élhetőbb volt, mint ez a SEHOVA NEM VEZETŐ, a társadalmat bizonytalanságban, kilátástalanságban tartó, jogilag "VITATHATÓ" különítmény a negyedcédulájukkal (1/4 választó akaratával) még a hálószobába is bekukkolva, belturbózva, amit ma ELKÖVETNEK, mindent visznek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Felvetődhet, milyen jogon merészelnek AZOK a "csuti" alattvalóiként EMLÉKEZNI, akik már ha KÉT EMBER PLETYÓZIK az utcán, akár fel is oszlathatják!
.
Különben az oroszok LEGVIDÁMABB BARAKKJA is élhetőbb volt, mint ez a SEHOVA NEM VEZETŐ, a társadalmat bizonytalanságban, kilátástalanságban tartó, jogilag "VITATHATÓ" különítmény a negyedcédulájukkal (1/4 választó akaratával) még a hálószobába is bekukkolva, belturbózva, amit ma ELKÖVETNEK, mindent visznek!
Aki Én
Még az a csúnya 56 sem tudott annyi embert elkergetni Magyarországról, mint a ,,családbarát" orbán-kormány intézkedései és közhangulata.
Eladott Ország
Orbán hívők figyelmébe! Az lehet, a Terror Háza Múzeum az Andrássy u. 60 alatt található, de a Terror háza jelenleg a Kossuth téren. Nehogy eltévedjenek 23.-án!
Nessy
1956-ban elsősorban a szovjet megszállás ellen tüntettünk, és tőlük akartunk függetlenek lenni! Hálás lennék, ha nem pártunk és kormányunk mondaná el helyettem / helyettünk, hogy miért tüntettünk, amiből forradalom lett!
Most viszont dalolva, önként adósodunk el az oroszoknak, és Orbán már többet jár Moszkvába, Putyin meg itt, mint anno a párt főtitkárok!
Hellcat
Én terveztem a jövőbe is hazsnálni mondjuk az LTP-ket de nem dönthettem róla, hogy megszüntessék e az állami támogatá részét vagy se...szóval a kurva anyját minden fideszesnek.
Nessy
@Hellcat: Tudod, ez nem érinti annyira a zembereket, ergo erről nem kérdezték meg őket. A migránsok fontosabb téma!
Ludmilla
tudod,Kontrát,ez a nemzet döntött arról,hogy Európához kíván csatlakozni... ne döntsetek helyettünk,gané
Hellcat
@Nessy: meg anno a 300 forintos vizitdíj...az kurva fontos volt...havi 6000 állami támogatás az 48 órán belül megszűnt mindenféle konzultáció nélkül.
Sámannus
Te amit makogsz sem érted. Már Nagy Imrét toljátok ki a helyéről és menekültök az ingoványba ahonnan nyolcvan kilencben menekültünk.
Túl könnyen pofáztok bármit úgy hiszitek nincs következménye a garázdálkodásoknak.
kokopelli
@Nessy:(13:33) én csak-csak hálát adok az "Istennek",hogy alig, vagy egyáltalán nem
emléxem '56-ra!Arra már egy kicsit igen,hogy forradalom,majd ellenforradalom volt,
amire azt mondtuk,hogy aki fekve marad azt kiszámolják,mert az sem a mi ügyünk!
Nem voltunk hajlandók apáink "kódusß@r-vegyes" nézeteit szortírozni és kiértékel-
ni! Én a szélesebb haveri körökre gondolok aminek a foci,az Ifi-park,a Balcsi a lá-
nyok stb. érdekesebbek voltak! Megmondom őszintén szerencsés korosztálynak tar-
tottam a mienket! Nem is tartottuk a pofánkat,sem a munkahelyen sem az öregek tár-
saságában sem a főnökök előtt!!
Sámannus
Dózsa László örökké élni fog, és igazságot Marisunknak, aki a történelmet is kiheréli.
Lökött ökrök csak hazudoztok naplopók. Emlék műveket ezeret!
papa.49
Fütyiszek ti a mocskos pofátokra SE VEHETNÉTEK AZ ÖTVENHATOSOKAT, azokat a ti szüleitek verték le, az orosz segítséggel, úgyhogy KUSSSSSS !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.