A kormány nem foglalkozott a 2020. január 1-je után születőkre vonatkozó dohányvásárlási tilalom kérdésével, mivel Lázár János ilyen javaslatot egyelőre nem tett le hivatalosan a kabinet asztalára – válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI megkeresésére csütörtökön.

A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos Siófokon, a Tobacco Hungary konferenciáján csütörtökön bejelentette,

kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. után születnek Magyarországon, ne vásárolhassanak dohányterméket, ehhez, ha szükséges az alaptörvényt is módosítják.

Az abszolút tilalom célja, hogy Magyarország a világon elsőként füstmentes ország legyen – tette hozzá.

Elmondta azt is, javasolni fogja a dohányzás betiltását a gépjárművekben a mobilhasználathoz hasonlóan, ahogy azt is, hogy a társasházi közösségnek nagyobb jogosítványa legyen a dohányzás korlátozására a társasház egyes területein.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Vannak eszement alakok a vezetésben - ez IS az volt korábban - akik a hülyeségben rendesen az élen járnak.
A törvényes szabályozás csak az emberek érdekében történhet, így a dohányzás gyakorlásának körülményeit lehet szabályozni, de hogy megtiltani nem az biztos !!!

Ilyet még a drogról sem lehet - a gyakorlatot pedig egyáltalán - elképzelni, több okból sem, pedig az sok hátránnyal jár mind a szedők-, mind a környezet szempontjából !
kisrigó
A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint még nem javasolta lázár a kormány felé ezt a briliáns ötletet, nem is tárgyaltak róla. Lehet, hogy jánosunk egy kis alkotmányos költséget szeretne a dohány lobbitól, hogy elfelejtse a javaslatát?! Nem lennék meglepve, hisz hozzá van szokva!
colibri
A fidesz eddig arról volt híres, hogy szivesen hozott utólag visszamenőleg törvényeket, mostmeg Lázár 25 évre előre akar valami kivitelezhetetlen nagy baromságot. Nem is értem, mit gondol/nak ezek, hogy hol lesznek kb 25 év múlva, még akkora is ők akarják megmondani, hogy mi hogy legyen??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.