Demeter Márta szerint nemcsak indokolt, hanem törvényes is volt az a kérdésfeltevés, amit a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez intézett a miniszterelnök lányának katonai repülőgéppel történt esetleges szállításáról.

"Miért mondjak le?" – Demeter Márta szerint a kérdésfeltevése nemcsak indokolt, hanem törvényes is volt

Demeter Márta, az LMP parlamenti képviselője. Fotó: MTI/Kovács Attila

Az LMP frakcióvezető-helyettes csütörtökön Debrecenben a Stop tandíj! címmel tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva kijelentette:

miután a kecskeméti repülőbázison "teljesen törvényes keretek között" betekintett az iratokba, az információk "egyértelműen indokolták és indokolják azt a kérdésfeltevést", amit megtett a két miniszternek.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke azt mondta, közérdekből nyilvános adatokról van szó, ezért hozta nyilvánosságra. Érthetetlennek nevezte azt a sajtóbeli üzengetést, ami az ügyben kialakult, ő maga – mint megerősítette – várja a miniszterek hivatalos, írásos válaszát, s annak ismeretében dönt a további lépésekről.

Arra a kérdésre, lemond-e országgyűlési képviselői mandátumáról, amelyre Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szólította fel az LMP-s politikust, egyértelműen nemmel válaszolt.

Miért mondjak le?

- tette fel a kérdést.

Úgy fogalmazott, hogy azt a munkát végzi amivel megbízták a választók. Mint mondta, ennek az a legfontosabb eleme az, hogy országgyűlési képviselőként a kormányzat működését és tevékenységét, illetve a döntések végrehajtását ellenőrizze.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Valójában egy a jóhiszemű érintettnek nincs is szerepe a történetben. Éppen a fidesz használja ki ellentámadásra, mert valaki kérdezni merészelte őket. Előre nyugtázhatjuk, hogy minden epével megáldott válasz fog születni, aminek nem lesz köze a valósághoz aminek megismerésére a társadalom igényt tart.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Nagyon ugrálnak, lehet hogy Demeter Márta a lényegre tapintott. Feltűnően gyanúsak!
telegdilaci
@JAJMÁR: Ezek soha nem mondanának le,csak nem hagyják ott a Húsos fazekat ha egyszer a közelébe kerültek! inkább le alázzák a sárgaföldig aki meg meri kérdezni a mocskos kis játékaikról a Fideszeseket,mivel nem viselik el az igazságot,a kritikát meg főleg nem.
Yoda69
kocsismate!
orbanviktort miert nem szolitod fel lemondasra?
JAJMÁR
@telegdilaci: Köszi, ez lehet a "jó" vàlasz.
CsipkeRózsa
Igyekeznek pótolni Torgyán József hiányát.
Rockxy
Ezt a Flóra ügyet fújni kell, mert ez az a nagy púder által előidézett köd, ami igyekszik eltakarni pl. a devizahitelesek balhéját.
És sikeres a ködösítés a jelek szerint!
Egyébként szép csaj a Márta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. April 20., 08:09
Ragyogó idővel köszönt be a szombat
Szórakozás - 2019. April 19., 17:45
Kommandósok csaptak le a lila-fehérek volt tulajdonosára