A poloskainvázió nem csak Magyarországon jelent problémát, az idegen eredetű rovarok világszerte rengeteg kárt okoznak.

Az egész világot elözönlik a poloskák, nem csak Magyarországon okoznak bajt

Aponyi Lajos, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara főtitkára az MTI-nek azt mondta, becslések alapján több milliárd eurónyi gazdasági kárt okoznak világszerte azok az inváziós poloskák, melyek Közép-Európában, így Magyarországon is megtelepedtek.

A szakember szerint az otthonokban is nagy számban megjelenő rovarok az emberre nem veszélyesek, igaz, több mint százféle növényben, azok bimbójában, virágában és termésében is kárt okoznak. Magyarországon elsősorban a zöldségféléket fenyegetik, azok közül is a paprika és a paradicsom van a legnagyobb veszélyben, de megtámadják a gyümölcsöket is, például az almát, a körtét és a szőlőt is.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@simmering73: sőt Para-Kovács is nagy poloskaszakértő...a szerencsétlen azt állította, hogy nem bánt az senkit, miért irtóznak tőle?..

hát nem tudom melyik a jobb..a poloskaízű málna, vagy a málnaízű poloska..
wpym
Össze kell porszívózni a dögöket és elégetni a porzsákot.
nezelodo
Szerintem semmivel nincs több mint amennyi megszokott volt. Mindig is voltak, és lesznek is. Milyen valós problémát kell elfedni ezzel az üggyel? Annak idején Maó diktátor a verebeket nevezte meg Kína ellenségének és irtották szerencsétleneket, a káros rovarok pedig ellepték a vetéseket, gyümölcsösöket. Sosem tanulunk abból, hogy nem vezet jóra, ha beleavatkozunk a természet rendjébe!
maci0427
@wpym: ---- Ja, járkáljak porszívóval a ház körül, igaz ? Százméteres hosszabbítóval ? Hogy össze tudjam őket porszívózni ! Nem főleg a lakásban van a legnagyobb probléma ! Hanem a ház körül basszus !
wpym
@maci0427: Igy van. Ha nem tetszik, szopjal veluk... lol

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.