A dohányzás után újabb frontotn nyit a kormány: a homeopátia kerül sorra. Írásos lebeszélő ajánlást kell adnia uganis a patikusoknak azoknak a vevőknek, akik homeopátiás szereket vennének egy friss törvényjavaslat szerint. Ha ezt nem teszik meg, szabálysértést követnek el, amit a rendőrség fog kivizsgálni. A patikusoknak még egy stresszfaktora lett, ám kérdéses, hogy sikerül-e visszaszorítani a homeopátiás szereket.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az az igazság, hogy nem vagyok biztos a homeopátiában, de abban igen hogy lassan már nincs olyan akinek ez a retardált dagadék törpe neki ne menne! =))
emerencia
A homeopátiás gyógyszer miatt súlyosbodott állapot gyógyítása sokba kerül a tb.-nek. Ez érthető. Kérdés, hogy a hagyományos orvoslásra való várakozás vagy egyéb hozzá nem jutás miatti állapotromlások vajon mennyibe kerülhetnek? Gyanítom, sokkal többe! Ha pártunk és kormányunk valóban szeretne spórolni a gyógykezeléseken, akkor először is nagyobb jólétet kellene biztosítani a tömegeknek, korszerűbb, lelkiismeretesebb egészségügyet és pl. munkarehabilitációt valamint olyan szűréseket melyek eredménye után meg is gyógyítják a pácienst még mielőbb komolyabbra fordul a betegsége. Az az érzésem, hogy a homeopátia híveinek zaklatása egy szemét elterelés a magyar egészségügy komoly problémáitól. Kb. olyan mint a tízparancsolattal való gyógyítás.
Eladott Ország
Rétvári Keresztény Bence, az EMMI parlamenti államtitkára a következő sorokkal válaszolt két MSZP-s képviselő homeopátiát firtató kérdésére: "A homeopátia világszerte alkalmazott rendszer, ahol az alkalmazó orvos tudása és orvosi felelőssége dönteni, hogy adott páciensnél alkalmazza-e vagy sem." Nos, az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete ennek némileg ellentmond, szerintük ugyanis a homeopátia hatástalan, sőt káros. Ezen a válaszon -Rétvári válaszán – Fábián István vegyész, az MTA doktora némileg kiakadt, ugyanis szerinte
"a kormánynak éppen az lenne a dolga, hogy megvédje az áltudományos átvágásoktól az embereket." Kérdem én, a kormány mikor hozta meg utolsó, épeszű, racionális döntését? Mert emlékeim szerint ez nem ma volt és azt is kétlem, hogy ez a közeljövőben meg fog történni. Ne feledjük, az EMMI élén továbbra is az a Kásler Miklós áll, aki a tízparancsolat gyógyító erejében hisz. Ezután az, hogy ugyanezen minisztérium államtitkára hisz a homeopátiában, mennyire meglepő?
Sámannus
Gondolom azok után, hogy becsatornázták a rokonszakmákat. Látni erre jeleket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.