Európa külső határait meg kell védeni, a belső határait szabadon kell hagyni, az embercsempészek ellen pedig minden eddiginél szigorúbban kell fellépni – hangsúlyozta Áder János, amikor találkozott Borut Pahor szlovén köztársasági elnökkel, Ljubljanában pénteken.

Áder János Szlovéniában járt – Fotó

Áder János köztársasági elnök (j) és Borut Pahor szlovén államfő a szlovén-magyar barátság padján az avató napján a ljubljanai várban 2018. október 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Az elnöki palotában tartott sajtótájékoztatón a magyar államfő kiemelte: megbeszélésükön egyetértettek abban, hogy a migránsokat kibocsátó országokat európai uniós forrásokból, de más nemzetek bevonásával támogatni kell, csakúgy, mint azokat, ahol több millió menekült tartózkodik, így Törökországot, Jordániát vagy Libanont. Ennek célja az, hogy a migrációs késztetés ne legyen olyan erős, mint amit az elmúlt években láthattunk – fogalmazott.

Áder János hangsúlyozta, beszéltek arról, hogy az embercsempészek ellen az eddiginél nagyobb együttműködésre van szükség: még mielőtt az új csempészútvonalak bejáratódnának, meg kell szüntetni azokat. Nem szabad engedni, hogy az embercsempészek legyenek a legnagyobb haszonélvezői a migrációnak – tette hozzá.

Szólt arról, hogy Magyarország úgy mint eddig, továbbra is jó szomszédja és kiszámítható partnere kíván lenni Szlovéniának.

Kiemelte, hogy dinamikusan nő a két ország közötti kereskedelmi forgalom, és közös cél, hogy a kereskedelmi infrastruktúra is javuljon. Szólt arról, hogy 2019 végére elkészül az M70-es út, amely közvetlen autópálya kapcsolatot biztosít a két ország között, 2020 végére pedig felépülhet a két országot összekötő távvezeték, amely közvetlen kapcsolatot hoz létre a villamosenergia-rendszerek között.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ez aztán a NEMZET EGYSÉGÉNEK s védője! Nem veszi észre a "Sándor" kupiból, hogy SZÉTESIK az ország, miközben azzal a "felcsúti" pártkatonájának csupán a FÖLDI KUTYÁKRA KÁROS kerítésről tárgyalgat, bármelyik SZOMSZÉD ORSZÁGGAL!
.
Miközben HARCOSTÁRSA átadja a puccos Makovecz stílusú kulipintyóját, arról MESÉLGET, hogy van az országban NYOLC AKADÉMIA, és az már nagy eredmény, hogy ők már kitermeltek KÉT BALLÁBAS FOCISTÁT!
.
Oltári szégyen, hogy az ÁLLAMFŐ a vitatható státusú ország mint a GAZDIJA JOGÁSZKÉNT nincs tudatában azzal, hogy
,
. --- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hog...
.
---- Ebből tényleg rendszerváltás lett
tldr.444.hu/2018/07/27/ebbol-tenyleg-...z szerint ez nyílt beismerése annak, hogy Orbán Viktor 2008-as szavainak és a Fidesz akkori álláspontjának
.
Adja vissza a JOGÁSZ DIPLOMÁJÁT, mert az országhoz való hozzáállásával ellentétes a JOGÁSZ ESKÜJE!
.
Egy államfő nem lehet CINKOSA egy LÓVÉ, ÉS PÉNZÉHES galerinek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.