Európa külső határait meg kell védeni, a belső határait szabadon kell hagyni, az embercsempészek ellen pedig minden eddiginél szigorúbban kell fellépni – hangsúlyozta Áder János, amikor találkozott Borut Pahor szlovén köztársasági elnökkel, Ljubljanában pénteken.

Áder János Szlovéniában járt – Fotó

Áder János köztársasági elnök (j) és Borut Pahor szlovén államfő a szlovén-magyar barátság padján az avató napján a ljubljanai várban 2018. október 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Az elnöki palotában tartott sajtótájékoztatón a magyar államfő kiemelte: megbeszélésükön egyetértettek abban, hogy a migránsokat kibocsátó országokat európai uniós forrásokból, de más nemzetek bevonásával támogatni kell, csakúgy, mint azokat, ahol több millió menekült tartózkodik, így Törökországot, Jordániát vagy Libanont. Ennek célja az, hogy a migrációs késztetés ne legyen olyan erős, mint amit az elmúlt években láthattunk – fogalmazott.

Áder János hangsúlyozta, beszéltek arról, hogy az embercsempészek ellen az eddiginél nagyobb együttműködésre van szükség: még mielőtt az új csempészútvonalak bejáratódnának, meg kell szüntetni azokat. Nem szabad engedni, hogy az embercsempészek legyenek a legnagyobb haszonélvezői a migrációnak – tette hozzá.

Szólt arról, hogy Magyarország úgy mint eddig, továbbra is jó szomszédja és kiszámítható partnere kíván lenni Szlovéniának.

Kiemelte, hogy dinamikusan nő a két ország közötti kereskedelmi forgalom, és közös cél, hogy a kereskedelmi infrastruktúra is javuljon. Szólt arról, hogy 2019 végére elkészül az M70-es út, amely közvetlen autópálya kapcsolatot biztosít a két ország között, 2020 végére pedig felépülhet a két országot összekötő távvezeték, amely közvetlen kapcsolatot hoz létre a villamosenergia-rendszerek között.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ez aztán a NEMZET EGYSÉGÉNEK s védője! Nem veszi észre a "Sándor" kupiból, hogy SZÉTESIK az ország, miközben azzal a "felcsúti" pártkatonájának csupán a FÖLDI KUTYÁKRA KÁROS kerítésről tárgyalgat, bármelyik SZOMSZÉD ORSZÁGGAL!
.
Miközben HARCOSTÁRSA átadja a puccos Makovecz stílusú kulipintyóját, arról MESÉLGET, hogy van az országban NYOLC AKADÉMIA, és az már nagy eredmény, hogy ők már kitermeltek KÉT BALLÁBAS FOCISTÁT!
.
Oltári szégyen, hogy az ÁLLAMFŐ a vitatható státusú ország mint a GAZDIJA JOGÁSZKÉNT nincs tudatában azzal, hogy
,
. --- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
https://444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hog...
.
---- Ebből tényleg rendszerváltás lett
https://tldr.444.hu/2018/07/27/ebbol-tenyleg-... szerint ez nyílt beismerése annak, hogy Orbán Viktor 2008-as szavainak és a Fidesz akkori álláspontjának
.
Adja vissza a JOGÁSZ DIPLOMÁJÁT, mert az országhoz való hozzáállásával ellentétes a JOGÁSZ ESKÜJE!
.
Egy államfő nem lehet CINKOSA egy LÓVÉ, ÉS PÉNZÉHES galerinek!
Szeparepa2
Forest Gump ülőpozíció egy Forest Gump szellemi szinten sem levő hazaáruló idiótának...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. April 20., 13:27
Ada elhagyja az országot
Itthon - 2019. April 20., 10:04
Jelentős veszélyt hordoz a bacon fogyasztása