Jövőre a légierő fejlesztésével, valamint a katonák személyes ruházata és fegyverzete megújításával folytatódik a haderőfejlesztés – mondta pénteken a közmédiának a honvédelmi miniszter.

Folytatódik a magyar haderő fejlesztése

A cél egy erős, ütőképes Honvédség megteremtése, ami csak jól kiképzett katonákkal és korszerű technikával lehetséges

- jelentette ki Benkő Tibor.

Közölte: 2019 elején beindul a magyarországi kézifegyver-gyártás, így jövőre minden magyar katona kezébe magyar gyártású fegyver kerül.

A Mi 17-es szállítóhelikopterek felújítása befejeződött, a Mi 24-es harci helikopterek üzemidő-hosszabbítást célzó rekonstrukciója pedig már folyik – tette hozzá Benkő Tibor.

2019 utolsó negyedévében megérkeznek az Airbus könnyű helikopterek, és megindul az új közepes szállítóhelikopterek beszerzése is

- fűzte hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy már beszereztek két A319-es csapatszállító repülőgépet, amelyek egyenként 128 embert szállíthatnak. Ugyanakkor tervezik kisebb futárgépek, illetve nagyobb, harci technika mozgatására is alkalmas szállítógépek beszerzését.

Ennek folyamatát is elindítják jövőre – mondta a miniszter.

Szükséges modern légvédelmi rendszerek, rakéták és a hozzájuk tartozó radarrendszerek üzembe állítása is. A szárazföldi haderőnem esetében pedig a páncéltörő, a tüzérségi és a harckocsizó képességek fejlesztése a cél

- mondta Benkő Tibor.

A miniszter – kommentálva Demeter Márta LMP-s képviselő hozzá intézett, az egyik A319-es ciprusi útját firtató kérdését – azt mondta: veszélyes, ha egy képviselő katonák magánadatait tartalmazó információkat hoz nyilvánosságra, amelyek alapján azok beazonosíthatóvá válnak.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A gép forog és az alkotó is forog. Szokás szerint. Fényes csillagunk Izraelben bohóckodik, a bilihordozással megbízott szakik sorra szülik a hurráéljen tudósításokat a nagy eseményről. És persze mindent megmagyaráznak. Vettünk ugye néhány milliárdért repülőgépeket a katonaságnak, mert a rettenetes magyar haderőt csak nem lehet vonaton hurcolni az ország egyik sarkától a másikig egy akkora országban, ahol akár órákig is eltarthat határtól határig eljutni. Kellettek a gépek, amik bizonyára gond nélkül felszállnak akárhol és éppen olyan gond nélkül leszállnak bárhol. Már akkor – a vásárláskor – felmerült, hogy Mészáros Lölö mangalicaszerelő szomszédja akarja azt a gépet leginkább, mert a felcsúti kisvasutat még nem sikerült meghosszabbítani az összes korrupt gazember kertjének végéig és amúgy is, egy ilyen hatalmas és gazdag ország legjobb, legszebb és legokosabb embere nehogy már holmi bérelt repülőgépen legyen kénytelen utazni, mint a csórók. A kérdés tehát felmerült, az ügyeletes bilihordozó tagadta. Szokás szerint. Aztán most nem kiderül, hogy őfelsége ezzel a géppel vitte az asszonyt Izraelt-látni? De. Erre mi történik? Igen, megmagyarázzák. Sőt, a mi anyánk p*áját természetesen. Mert mi itt huhogunk, rohadnánk is megfele, miközben a nagy ember mit csinál valójában? Hát teszi a jót. Mert most nem idegenszívű multiknak fizet a kormány bérleti díjat a repülőgépért, hanem – vakulj paraszt! – a magyar hadseregnek! Bizonyám. Itten marad a lóvé. Jobb is úgy, mégis könnyebb elosztani az alkotmányos költségeket. Fizetni meg amúgy is mi fizetjük ezt is, azt is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@papa.49: Állítólag azok maradék csövekből készülnek.
desiro
Vettünk új csúzlikat a gripenek mellé, csak kérdem?
Barátilag.
papa.49
@Sámannus: Azért nekem lennének kérdéseim a fegyvergyártással kapcsolatban, a személyzetet illetően, hol dolgozott, mit gyártott, meg egyebek,ez nem a ,,pálcika faragó,, műfaj, a selejt mindjárt a használón bosszulja meg magát !!!
A fegyvergyártás komoly nagy szaktudást igénylő szakma, és az anyagok se jöhetnek a MÉH telepekről !!!
Szóval nekem ez nagyon büdös !!!
Sámannus
@papa.49: "A fegyvergyártás komoly nagy szaktudást igénylő szakma, és az anyagok se jöhetnek a MÉH telepekről !!!"
Gondolod, hogy a magyarok olyan becsületesek, hogy egy egy rakás szart nem vesznek meg, ha abból pénzt látnak?
Hát már meg is vették a csehektől. Ha a szalagjukról lejön egy adag selejt arra, a mi kereskedőink úgy rá buknak mint a méhecske a virágporra. A mi katonáink meg mehetnek reklamálni Szentpéterhez. Amit a csehek nem tudnak összerakni az mind nálunk fog csütörtököt mondani, mint az M1 időjárás jelentése, hétből őt.
A ruszki helikoptereket is azért hozzák vissza, hogy baráti tűzben purcanjon ki, vagy ne is használjuk.
papa.49
@Sámannus: Azt ne is mond a helikoptereket szégyen gyalázat, volt vagy 3 századnyi helikopteres erőnk, ma meg nincs csak sétarepülésre alkalmas pár vercájg. !!!
Emlékszem gyártottunk mi is AK rendszerű fegyvereket nem is rosszakat, csak ugye szétszéledt a szakember gárda, az idősek meghaltak, vagy nyugdíjba mentek a fiatalabbja meg átképezte magát valami polgári melóra, vagy elhagyta az országot, és külföldön hasznosítja a tudását !!! EZ ÍGY NEM FOG MENNI, EGY,KÉT ÉV ÉS BUKTA LESZ A VÉGE !!!
Eladott Ország
Folytatódik a magyar haderő fejlesztése azért , hogy ez a mocskos pávatáncos örök hatalomban lehessen. A csúti cigány jövő januárban már a várba költözik, ezután a parlamentet is megveszi Mészáros strómanon keresztül. youtu.be/HQL6EGdvQDU

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.