Budapesten ma lezajlott az első két "hajléktalan-per". Arról van szó, hogy az új szabály szerint, azokat a fedél nélkül élő embertársainkat, akiket háromszor figyelmeztet a rendőrség, hogy ne éljenek életvitelszerűen az utcán, el lehet vinni, a holmijukat el lehet venni, akár meg is lehet semmisíteni, őket magukat pedig bíróság elé kell állítani. Drámai történetek bontakoztak ki a két tárgyaláson. A péntek reggeli hírek szerint az első, Budapesten bíróság elé állítandó hajléktalan ember egy 61 éves nő lett volna, s bár a valóságban ő másodikként állt a bíróság elé, mégis nagyobb érdeklődés övezte a videokonferencia keretében levezetett tárgyalást, mint az elsőt. O. Kálmánné Emíliánaknak azért kellett bíróság elé állnia, mert életvitelszerűen közterületen élt, kutyájával együtt. Az asszony egyébként egykor takarítónőként dolgozott, és nemrég került az utcára.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mackoka46
Na most azért azt abszolút nem értem, hogy egy nyilvánvalóan törvénysértő, erkölcstelen törvényre nem mondják azt a törvény szolgái, hogy nem, nem lehetséges, törvénytelen. Hitlerként viselkedik orbánc ?
anima
Adatfelvétel a bíróságon (vagy ügyészségen, vagy a tököm tudja melyik ezzel foglalkozó hivatalos szervnél), egy hajléktalantól:
Neve?
Anyja neve?
Lakcíme...?
kripton
@Manhattan: Én meg azt remélem, hogy titeket.
kripton
@mackoka46: "törvénytelen törvényre..."
Te szegény szerencsétlen hülye te!
kripton
A liberálfasizmus.
Liberális szlogeneket hangoztatva nagy általánosságban a demokrácia és a szabadságjogok nagy harcosainak képzelik magukat. Küzdenek a szabadságjogokért, a vélemény és gondolat szabadságért, az általuk elnyomottak és kirekesztetteknek képzeltek életminőségének javításáért. A többség szabadsága és jogai soha nem érdekli őket! Önnön jóságukban vetett hitükben megdicsőülnek és önmagukat demokratának és tévedhetetlennek hiszik. Egyetlen elvet nem tartanak be, amiből a klasszikus liberalizmus gyökerezett, az élni és élni hagyni nemes eszméjét! Ők azok, akik ebben a harcban a mocsokból felvették a fasizmus piszkos kardját és fasiszta gyakorlatot követve küzdenek az általuk vélt nagy szabadságért. Nem riadnak vissza a kirekesztéstől, a negligálástól és az ellenfelet ellenséggé minősítik, üldözik. Minden olyan gyakorlatot és magatartásformát támogatnak, amelyet a többségi társadalom épp csak megtűr, vagy egyáltalán nem tolerál. Akár szembe mennek a törvénykezéssel is és a tolvajlást bocsánatos bűnné nemesítik. (megélhetési lopás) Mindenki ellen, aki felemeli a szavát a deviancia, a bűn és az el nem fogadott magatartásformák ellen, azonnal harcba szállnak és fasiszta módszerekkel teszik lehetetlenné, akit nemzeti érzelműnek gondolnak. A nemzet fogalma vörös posztó a szemükben, ezzel le is lepleződött valódi arcuk! Nekik köszönhetjük, hogy a legégetőbb társadalmi problémáinkról még beszélni sem szabad! Valójában igazi diktátor fasiszták ezek az emberek, csak liberális álruhát vettek magukra. Akár a hazájukat is képesek elárulni, hiszen csak a cél a lényeg, a haza semmit nem jelent ennek a nagyhangú, saját nagyszerűségük tudatában megdicsőült bűnpártolóknak. Lejáratják az országunkat is, csak ismét a hatalom közelébe kerülhessenek, de itt már kimondták rájuk a NEM-et! Ilyen fasiszta, nemzetellenes csoport nem kell a politikába, és amikor valamilyen csellel visszalopakodnak, a választók megint visszatolják őket oda, ahová valók. A gazdaság tönkretételéhez, a...
kripton
A gazdaság tönkretételéhez, a demagóg fröcsögéshez és a nyílt színi hazudozáshoz értenek leginkább ők, akik a bűnpártolás miatt a köztörvényes briganti névre szolgáltak rá méltán, de magam csak úgy hívom őket: liberálfasiszták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.