A Fidesz folytatná a béremelést az egészségügyben, emellett kórház- és rendelőfejlesztésekkel javítaná a munkafeltételeket.

További béremeléseket ígér a Fidesz az egészségügyi dolgozóknak
Fotó: Pixabay

Szombati közleményében Fidesz az MSZP-s Korózs Lajos nyilatkozatára reagálva kiemelte, hogy az egészségügyi szakdolgozók bére 2019-re átlagosan 65 százalékkal nő a három évvel korábbihoz képest.

A 19-21 év jogviszonnyal rendelkező, OKJ-végzettségű ápolók átlagkeresete 2010 és 2018 között 172 ezer forintról 343 ezer forintra, középfokú szakmai végzettséggel 148 ezer forintról 261 ezer forintra, felsőfokú végzettséggel 223 ezer forintról 421 ezer forintra emelkedett

- tették hozzá.

A mentők bére ennél is nagyobb mértékben, a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bére pedig 207 ezer forinttal nőtt a közlemény szerint.

Az MSZP-kormányok alatt – mint fogalmaztak – 6 ezer orvost és ápolót tettek az utcára és üldöztek el a pályáról és az országból, az itt maradók pedig megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták és elvettek tőlük egyhavi bért. Ha a szocialistákon múlik, már egészségügyi dolgozó sem lenne – olvasható a Fidesz közleményében.

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton egy budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Romániában háromszor-négyszer többet keresnek az egészségügyi dolgozók, mint Magyarországon. Az egészségügy rendbetételéhez hiteles vezetőre és programra lenne szükség – tette hozzá.

Nagyvilág - 2019. April 18., 20:24
Megtalálák a Notre-Dameot pusztító tűz okát

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Gondolom a VIP. ellátást biztosító intézményekben !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Milyen továbbit? Eddig egyetlen fillért sem emeltek! Egyszer ugye emeltek (szerintük) 20.000 ft-ot tavaly novemberben,de azzal a lendülettel el is vettek 20.000 ft-ot a szakképzettségi járulékból,tehát a fizetés ugyan annyi maradt. Aztán februárban állítólag megint emeltek,szerintük sokat,de az ápolónők szerint cirka 300 ft / hó,amivel több talán a pénzük. akik ismernek régebb óta itt,tudják,hogy a fiam idén diplomázott ápoló. A legutolsó fizetése( október) 161.200 ft volt,ráadásul abban a hónapban volt 8 nap mikor 12 órát dolgozott. Na ennyit az eddigi béremelésekről. Érdeklődött a több éve végzetteknél,hogy még is kb mennyi lehet a fizetése ha majd teljesen rákapcsolnak( most még nem éjszakázik,mert az éjszakai műszakban este 6- reggel 6-ig egyetlen ápoló( nő) van csak 30 betegre. Akkor már jár az éjszakai pótlék is. A többiek szerint ha jó hónapot fog ki,akkor a 190.000 ft-ot is megkeresheti. Ez igen! 30 ember élete egy 190.000 ft-ot kereső ápolóra van bízva. Nem értem miért csodálkoznak,ha a nővérek,ápolók esetleg türelmetlenebbek,vagy nem társalognak a beteggel,mert nem érnek rá? Ez is írtam már,de leírom megint,hogy a tavaly végzett egyik lány át ment az Aldiba árufeltöltőnek és 220.000 ft a fizetése és nem nyakig fekáliásan és nem féllábbal a börtönben él.
kamazuka
@magyarbakancs: Nem akartam a kákán is csomót találni,természetesen aki akarja az megérti.de én magam is rosszúl használtam.kijavítottak...nem, nem közölték velem hogy javíthatatlan vagyok!:-)
magyarbakancs
@kamazuka: én egy javíthatatlan helyes írású gyerek vagyok.
Sajna.
csipetke
Már megint a szocikat szidják,ezért nem haladnak előre,mert folyton hátranéznek.Aszongya:-"Az MSZP alatt 6000 orvost és ápolót tettek az utcára".Nahát erre csak annyit,hogy a fidesz miatt többtízezer egészségügyis ment külföldre dolgozni,és nem a szocik hagyták ennyire lepukkanni az egészségügyet.Nyolc éve volt a fidesznek,hogy javítson a dolgokon,de stadionépítésekre szartak el az Isten tudja hányszáz milliárdot.Ráadásul a béreket illetően is hazudnak,mint a vízfolyás,a fiam műtős,a menyem ápolónő,de a felsorolt fizetések ugyanakkora hazugságok,mint a többi fidesz-rizsa..Száz szónak is egy a vége.-ez a kormány az ország szégyene
csipetke
Ja,és a kulcsszó ott van a címben:- "ÍGÉR"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. April 18., 18:32
Curtis nem marad a padlón – itt az új klippje
Sport - 2019. April 18., 18:20
Fucsovics elutazhat Monte-Carlóból
Szórakozás - 2019. April 18., 17:40
Elhagyott csecsemőt találtak Gödöllő mellett