A Fidesz folytatná a béremelést az egészségügyben, emellett kórház- és rendelőfejlesztésekkel javítaná a munkafeltételeket.

További béremeléseket ígér a Fidesz az egészségügyi dolgozóknak
Fotó: Pixabay

Szombati közleményében Fidesz az MSZP-s Korózs Lajos nyilatkozatára reagálva kiemelte, hogy az egészségügyi szakdolgozók bére 2019-re átlagosan 65 százalékkal nő a három évvel korábbihoz képest.

A 19-21 év jogviszonnyal rendelkező, OKJ-végzettségű ápolók átlagkeresete 2010 és 2018 között 172 ezer forintról 343 ezer forintra, középfokú szakmai végzettséggel 148 ezer forintról 261 ezer forintra, felsőfokú végzettséggel 223 ezer forintról 421 ezer forintra emelkedett

- tették hozzá.

A mentők bére ennél is nagyobb mértékben, a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bére pedig 207 ezer forinttal nőtt a közlemény szerint.

Az MSZP-kormányok alatt – mint fogalmaztak – 6 ezer orvost és ápolót tettek az utcára és üldöztek el a pályáról és az országból, az itt maradók pedig megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták és elvettek tőlük egyhavi bért. Ha a szocialistákon múlik, már egészségügyi dolgozó sem lenne – olvasható a Fidesz közleményében.

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton egy budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Romániában háromszor-négyszer többet keresnek az egészségügyi dolgozók, mint Magyarországon. Az egészségügy rendbetételéhez hiteles vezetőre és programra lenne szükség – tette hozzá.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Gondolom a VIP. ellátást biztosító intézményekben !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
és ezt ki hiszi el? Azt hogy stadionok fognak épülni azt elhiszem.
papa.49
Gondolom a VIP. ellátást biztosító intézményekben !!!
Commenter
@papa.49: főleg ott. és azokban az intézményekben az egyéb szolgáltatók is 200-300% os haszonkkulccsal dolgoznak pl. Büfé.
kulabombaafityiszre
Egyszervolt hol nem volt egy ország ahol olyan nagy béremelés hajtott végre a drága jó kormány
az egészségügyben,hogy az ott dolgozó emberek ennek hatására teljesen megbolondultak és
elkezdtek tömegesen felmondani.Ebből a meséből is az a tanulság,nem értékelik a zemberek a
dicső csillagunk,csillagszemü( piától+gyógyszer)vezérünk jóságát.
kishonda
Csak mondom, 2010-ben a választás előtt megigérték a 13., 14., esetenként a 15. havi bért és nyugdíjat!
tudode
Milyen költségvetés az, amelyet úgy rángat a "csuti", mint ahogy a litye gatyáját húzogatja túl zsíros alfelére!
.
Még egy társasházban is TERV, TÉNY adatok vannak, nem úgy ahogy a "csutka" rendeleti költségvetése, amelyhez a buksza miniszter csak DISZPINTYŐKE/KA, és nem egy galeri kedvére, akinek a sarja elpicsipacsizta ifjú korában az utolsó fityinget, miközben árokparton alu-KÁLT a kedvesével. Az ország nem a kedvese, azt SZOLGÁLNI KELLENE, ha beleférne a rablóhadjáratba:
.
www.youtube.com/watch?v=NOer5SZ2Jt8&t=185s
.
Megjósólta csupasz alfenékkel mi lesz, és AZ LETT, amikor énekelte a kisebbséggel, hogy RABLÓ VOLTAM, KÖNYVET VESZEK
.
www.youtube.com/watch?v=72rjX9dMVC4&t=294s
.
Miatta FUTHATUNK a pénzünk, jó, ha nem az ÉLETÜNK UTÁN, ELŐTT! Egy felelőtlen surmó!
.
colibri
Ígéretekkel, meg hazugságokkal már tele van a padlás...
magyarbakancs
Ha tetszik hanem az EGÉSZSÉG ÜZLET. Tehát üzleti alapokra kell helyezni az egészet.
Bevezetni a több biztosítási rendszert.
Ahol nyomon követhető a beteg útja.
Megszűnne az ,a szemlélet,hogy holló,holló szemét nem vájja ki.
Egy az egyben át emelném a Német biztosítási rendszert.
Mert van egy jó Magyar közmondás"közös lónak tűrós a háta"Meg szűnne a kórházakban az a szokás ,hogy az ott dolgozó orvos a kórházi eszközöket használja a magán rendelésén.
Mert ha kikenne függesztve az ajtajára magánrendeléskor menyi bérleti ,eszközi díjat fizet ezért talán elhinném ,hogy így van.
De addig amik mondjuk a RTG szak orvos maszekban a kórház Ultrahang vizsgálóján vizsgálja a beteget ,és számla nélkül elkér 20 ezer forintot zsebretesz.Addig nem hiszem ,hogí bármilyen összeget is fizet bárkinek is.
vacsi
Ahogy a nagymamán mondogatta: nyugtával dícsérd a napot!
kamazuka
Ígéretek.Ígérgettek?
De legyen valóság.
De milyen a valóság?
El kell menni bármelyik kórházba,és érdeklődni kell .

Lebegtetett kifizetések.

Egyik hónapban alapbér fizetés,az azt követő hónapban az előző havi túlóra,szabi stb.

Nem titkolják. Az államkincstár fizetésképtelen.
kamazuka
@magyarbakancs: Elírtad ...közös lónak nem túrós a háta,hanem túros!!!
Azért az annyira nagy külömbség,mint a kecsesen ringó fecske,és a recsegőn f...gó kecske.
cikicakk55
Milyen továbbit? Eddig egyetlen fillért sem emeltek! Egyszer ugye emeltek (szerintük) 20.000 ft-ot tavaly novemberben,de azzal a lendülettel el is vettek 20.000 ft-ot a szakképzettségi járulékból,tehát a fizetés ugyan annyi maradt. Aztán februárban állítólag megint emeltek,szerintük sokat,de az ápolónők szerint cirka 300 ft / hó,amivel több talán a pénzük. akik ismernek régebb óta itt,tudják,hogy a fiam idén diplomázott ápoló. A legutolsó fizetése( október) 161.200 ft volt,ráadásul abban a hónapban volt 8 nap mikor 12 órát dolgozott. Na ennyit az eddigi béremelésekről. Érdeklődött a több éve végzetteknél,hogy még is kb mennyi lehet a fizetése ha majd teljesen rákapcsolnak( most még nem éjszakázik,mert az éjszakai műszakban este 6- reggel 6-ig egyetlen ápoló( nő) van csak 30 betegre. Akkor már jár az éjszakai pótlék is. A többiek szerint ha jó hónapot fog ki,akkor a 190.000 ft-ot is megkeresheti. Ez igen! 30 ember élete egy 190.000 ft-ot kereső ápolóra van bízva. Nem értem miért csodálkoznak,ha a nővérek,ápolók esetleg türelmetlenebbek,vagy nem társalognak a beteggel,mert nem érnek rá? Ez is írtam már,de leírom megint,hogy a tavaly végzett egyik lány át ment az Aldiba árufeltöltőnek és 220.000 ft a fizetése és nem nyakig fekáliásan és nem féllábbal a börtönben él.
kamazuka
@magyarbakancs: Nem akartam a kákán is csomót találni,természetesen aki akarja az megérti.de én magam is rosszúl használtam.kijavítottak...nem, nem közölték velem hogy javíthatatlan vagyok!:-)
magyarbakancs
@kamazuka: én egy javíthatatlan helyes írású gyerek vagyok.
Sajna.
csipetke
Már megint a szocikat szidják,ezért nem haladnak előre,mert folyton hátranéznek.Aszongya:-"Az MSZP alatt 6000 orvost és ápolót tettek az utcára".Nahát erre csak annyit,hogy a fidesz miatt többtízezer egészségügyis ment külföldre dolgozni,és nem a szocik hagyták ennyire lepukkanni az egészségügyet.Nyolc éve volt a fidesznek,hogy javítson a dolgokon,de stadionépítésekre szartak el az Isten tudja hányszáz milliárdot.Ráadásul a béreket illetően is hazudnak,mint a vízfolyás,a fiam műtős,a menyem ápolónő,de a felsorolt fizetések ugyanakkora hazugságok,mint a többi fidesz-rizsa..Száz szónak is egy a vége.-ez a kormány az ország szégyene
csipetke
Ja,és a kulcsszó ott van a címben:- "ÍGÉR"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.