Az Orbán Viktor által is támogatott Manfred Weber az esélyesebb az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelölti tisztségére Kiszelly Zoltán politológus szerint.

Szakértő: az Orbán által támogatott jelölt esélyesebb a néppárti csúcsjelöltségre
Fotó: Youtube

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában megjegyezte, hogy az öt bajor keresztényszociális EP-képviselő közül

csak Manfred Weber szavazta meg a Sargentini-jelentést, de jobban ismeri Közép-Európát és Magyarországot, mint ellenfele, a pártcsalád liberális szárnyához tartozó Alexander Stubb.

Kiszelly Zoltán nem tartja kizártnak, hogy Weber csak taktikai okokból támogatta a Sargentini-jelentést, hogy ezzel javuljanak az esélyei az Európai Bizottság élére.

A testület az elmúlt években kiállt a bevándorlás mellett, erősíteni igyekezett a migrációt, elnöke nyilvánosan fogadta Soros Györgyöt is – utalt a politológus az Európai Bizottság szerepére.

Magyarország számára nem mindegy, hogy az európai egyesült államok ötletét támogató vagy azt elvető jelölt lesz-e a bizottsági elnök

- hangsúlyozta, megjegyezve egyúttal, hogy a múlt vasárnapi választásokon Weber szűkebb hazájában, Bajorországban a szavazók 60 százaléka bevándorlásellenes pártokra szavazott.

A jobbközép erőket összefogó Európai Néppárt (EPP) listavezetőjéről a pártcsalád november 7-8-i kongresszusán határoznak Helsinkiben. Kiszelly Zoltán szerint az esélyeket nem befolyásolja, hogy Manfred Weber ellenfele a rendezvénynek helyet adó Finnország kormányfője volt.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Ez a talpnyaló annyira, de annyira elvesztette a józan eszét, hogy az már semmivel sem magyarázható. Mindenki egy jelöltre szavaz, akinek szavazata lehet, csak egy faszi másra, mégis ez a hülye azt állítja, hogy az az ' esélyesebb ' !

Ilyen nevezi politológusnak magát, elfogulatlanul !!!???

Ilyenek miatt vagyunk annyira a béka feneke alatt minden érdemi összehasonlításban...

Siralmas... IS !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
a derék kis-sally megint nincs magánál! Amit nem lehet kizárni az az, hogy Orbán egyszerűen annyira nem volt magánál, hogy azért támogatta! =))
justhpeter
Orbán pontosan tudja, hogy a néppárton kívül sehol nem lehetne szava, ezért csinálja a kint is akarok lenni, bent is akarok lenni pávatáncot. Azt is tudja, hogy az alaptermészetéből adódó mérhetetlen korrupciót az Unió már kezdi megunni és fokozatosan szorítja a falhoz, tehát neki a nagyobb baj elkerülése érdekében érdekében áll a néppárt felé is tenni most egy gesztust.
Akárhova menne a néppárton kívül mindenki csak kihasználná, de sokat nem számítana a véleménye.
papa.49
Ki ez a ,,politológus,, aki még életében nem hibázott rá az igazságra, aki a m1 kanálison osztja az észt az annyit is ér !!!
Eladott Ország
Kiszelly Zoltán, Lánczi Tamás, Szánthó Miklós (Alapjogokért Központ), Schmidt Mária, Bayer Zsolt, , L. Simon László és még számos világhírű és méltán népszerű vazallus/csinovnyik valamiért csak megfelelő díjazás ellenében élteti Orbán Viktort és szidja az aktuális ellenséget. Jól keres vele mindenki, kizárólag a célközönség szívja meg a dolgot. Ők teljesen önként és dalolva harcolnak a korrupcióért, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István vagyonáért, az üresen kongó stadionokért, az egyház és az állam összeolvadásáért, az alacsony bérekért, a közmunkáért, a sürgősségi folyosóján üvöltve meghalás jogáért, a béka segge alá szorult oktatási színvonalért, a demokrácia eltörléséért. A felsoroltaknál csörög a pénztárgép. Jól ki van ez találva, kérem.
Eladott Ország
@papa.49: Az ilyen Kiszelly-féléket azért tartják, hogy áltudományos magyarázatokat adjanak a nyilvánvaló korrupcióra és valamennyi kormányzati döntés indokoltságát szájba rágják a senki által nem olvasott blogjaikon. Az ilyen közpénzből hizlalt, magukat entellektüelnek és tudományos tótumfaktumoknak tartó szellemi prostituáltak, pár millióért az anyjukat is eladnák.
papa.49
@Eladott Ország: Megválogatom melyik politológusnak hiszek, enne speciel nem, meg azoknak se akiket felsoroltál !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.