2015-ben egyébként még a kormánypárt állt ki a közös határvédelem erősítése mellett.

Elfogadhatatlan kezdeményezésnek nevezte a kormányszóvivő a közös uniós határvédelmet és az európai bevándorlási ügynökséget a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kovács Zoltán szerint államhatár nélkül államiság sem létezhet, így a határvédelem központosítása sértené a tagállamok szuverenitását. 

A uniós vezetés nem vonhatja magához a döntés jogát a menekültek befogadásáról sem – tette hozzá.

Továbbra sem tetszik a Fidesznek a közös uniós határvédelem

Fotó: YouTube/Magyar Kormány

Az ilyen kezdeményezésekkel – mint fogalmazott – a brüsszeli bürokrácia újra és újra a migránsok befogadására kötelező és azt állandósító rendszereket javasol, miközben ezekre nem lenne szükség, ha az EU képes lenne a külső határok ellenőrzésére.

Magyarország az elmúlt három évben egymilliárd eurót költött határvédelemre, ezzel teljesítette a rá háruló kötelezettségeket, miközben Németország és a skandináv államok szabadulnának attól a több mint kétmillió bevándorlótól, akik az utóbbi három évben érkeztek illegálisan Európába – mondta Kovács Zoltán.

A hetes cikkely szerinti eljárásra utalva a kormányszóvivő kijelentette, hogy kötelezettségszegések terén Magyarország semmivel sem áll rosszabbul más európai országoknál.

Az eljárás alapjául szolgáló Sargentini-jelentés többnyire lezárt, jogi értelemben rendezett ügyeket kifogásol, Magyarország ezért nyugodtan áll a vizsgálat elé, és ugyanúgy be fogja bizonyítani az igazát, ahogy már több alkalommal tette az elmúlt években – tette hozzá.

Kovács Zoltán szerint jellemző a brüsszeli intézményekre, hogy a saját magukra vonatkozó szabályokat sem tartják be, hiszen a Magyarországot elítélő jelentés szavazásakor a tartózkodók figyelmen kívül hagyása nem felelt meg az európai alapszerződésnek.

A kormányszóvivő a Brexitre utalva kijelentette, hogy a V4-ek az Egyesült Királyságban dolgozó állampolgáraik jogaiért közösen lépnek föl. Hozzátette, hogy az európai álláspont is egységes Nagy-Britannia kilépésével kapcsolatban, hiszen a felek mindenki számára hasznos megállapodást szeretnének, megegyezés azonban továbbra sem született.

(MTI)

(Egyébiránt 2015-ben még a Fidesz állt ki a közös határvédelem erősítése mellett – a szerk.)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha egy ország, amely tagja egy szövetségnek, ahol demokratikus szabályok szerint döntenek, nem szavaz meg akárhányad magával egy olyan döntést, amit a többség – a demokrácia szabályai szerint – megszavaz, akkor onnantól az a megoldás, hogy kurvaanyázni kell a kötelező érvényű döntést és ott keresztbe tenni ahol lehet? Amikor a Fidesz kétharmaddal, futószalagon gyártotta az aljas törvényeit a lopáshoz, akkor az volt a szöveg, hogy a többség akaratát el kell fogadnia a kisebbségben maradottaknak is, akkor hogy van ez? A gyógyszerekkel szinten tartott Orbán, aki egyszerre árvízi hős és migránsverő tábornok pedig elégedetten röfög és hazudozik tovább a puskaporos hordó tetején ülve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fideszes gyökér
@vacsi: ha nem tetszik, akkor fizesd ki Te!
(saccperkábé 7 milló/fő lesz migráncsonként, de ha a fizetős maffiózókat leszámítjuk, akkor 15 misi. A negatív nöekedés is növekedés. (Fidesz))
kereső
Orbánnak nem érdeke,hogy megoldódjon a "migráncs" hisztéria, kevesebbet tudnának lopni, és még valakinek esetleg felböffenne,hogy mi is a fidesz programja? -amit éppen végrehajt.
kulabombaafityiszre
Mikor volt már 2015.Ezek a tegnapi hazugságukat is képesek,ma egy ellentétes hazugsággal felül hazudni.Mert ilyenek.Az ide irsogáló fideszes birkák,meg tapsolnak a tegnapi hazugságnak,és a mainak is
vacsi
@fideszes gyökér: Nem értem, mit kellene kifizetnem?
Zeta
Lassan összekellene gyűjteni, hogy mi az amivel a fidesz és annak vezetője még nem ment szembe! Néhany éve még közös határvédelemről szólt a fám! Szólt minaret építésről, ma már nem. Szólt a paksi bővítés elleni tiltakozásról, a tandíjmentesség melletti kiállásról stb. Talán érdemes lenne azr felsorolni, ami mellett kitartóan ott vannak! Van , a hatalom megszerzése, megtartása, ezért bármit , bármikor képesek megtenni!
F_Viktor
Emlékeztetném a birkákat, hogy magyar rendőrök segítik Bulgáriát, Görögországot és legutóbb Macedóniát is határainak védelmében!
http://mandiner.hu/cikk/20180919_magyar_rendo...

A fityesz (orbán és maffiózói) jelenlegi kommunikációjának (hazugságainak) logikája alapján Magyarország (orbán Keresztapuci) éppen sérti Bulgária, Görögország, Macedónia szuverenitását!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. April 25., 20:19
Madonna tanította csa-csa-csázni Steiner Kristófot
Szórakozás - 2019. April 25., 20:13
Weisz Fanni nagy bejelentése: két picit szeretne
Szórakozás - 2019. April 25., 20:08
Elképesztő! Vak gyerekek számára készítenek LEGO-t