Több mint 50 filmmel, többek közt premier előtti magyar és külföldi alkotásokkal és akadálymentes vetítéssel várja az érdeklődőket október 25. és 28. között a Cinema City Filmünnep több fővárosi és vidéki moziban.

Premier előtt debütál a mozikban Ujj Mészáros Károly legújabb alkotása, az X – A rendszerből törölve, a cannes-i filmfesztiválon a legjobb elsőfilmnek járó elismerést bezsebelő Egy nap, valamint a Freddie Mercury életét és munkásságát bemutató Bohém rapszódia is.

A Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs akció-thriller szintén a hivatalos bemutató előtt kerül a mozikba. A filmről Csákvári Géza tart filmklubot, a Silvio és a többiek vetítése után pedig Réz András beszélget a nézőkkel – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Premiervetítésen lesz látható a 22 mérföld Mark Wahlberggel a főszerepben, a Sundance Fesztivál közönségdíjas alkotása, A bűnös, valamint a Legénybúcsú Bt. című francia komédia, a Defekt című amerikai thriller és a Libabőr 2 – Hullajó Halloween című családi vígjáték is.

A közönségtalálkozók alkalmával a Nyitva című tabudöngető vígjáték alkotóival, Nagy Pál Orsolya rendezővel és Helmeczy Dorottya producerrel is találkozhatnak a nézők, Az első ember című Ryan Gosling filmről pedig Kárpáti György beszélget majd.

Az X – A rendszerből törölve című filmet akadálymentes formában is elérhetővé teszi a filmünnep a látogatók számára. A telefonra letölthető MobileConnect alkalmazással hallás- és látássérültek is élvezhetik a Cinema City Aréna és Allee mozikban a vetítést.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.