Az elmúlt öt évben kevesebb mint felére, 73 milliárdról 33 milliárd forintra csökkent a lakossági fogyasztók közműtartozásainak összege – tájékoztatta friss adatai alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) vasárnap az MTI-t.

A közlemény szerint a lakossági villamosenergia-hátralékok 45, a földgáz-szolgáltatási hátralékok 75, míg a távhő-szolgáltatási hátralékok 35 százalékkal csökkentek a rezsicsökkentés bevezetése óta.

MEKH: öt év alatt 73 milliárdról 33 milliárdra csökkent a lakossági fogyasztók közműtartozása

Fotó: pixabay.com CCO

A teljes lakossági villamosenergia-hátralék 28,6 milliárd forint volt 2013 júniusában, idén júniusra ez az összeg 15,8 milliárd forintra esett vissza.

Földgáz esetében a lakossági tartozás öt évvel ezelőtt 28,7 forint volt, míg 2018 júniusában már csak 7,3 milliárd forint.

A távfűtéssel rendelkező háztartások teljes adóssága 2013 júniusában meghaladta a 15,5 milliárd forintot, idén 2018 júniusban viszont alig volt több 10,2 milliárdnál.

A tartozások összegének csökkenésén túl a kikapcsolt lakossági fogyasztók száma is jelentősen csökkent, öt év alatt 60 százalékkal.

A rezsicsökkentés eredményeként az elmúlt öt évben a magyar családok már több mint 1378 milliárd forintot takarítottak meg – közölte a MEKH.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@CsipkeRózsa: Azért csökkent, mert szinte azonnal kikötik a rendszerből a zömében állami kézben lévő szolgáltatók a tartozókat.
F_Viktor
@CsipkeRózsa: Azért csökkent, mert szinte azonnal kikötik a rendszerből a zömében állami kézben lévő szolgáltatók a tartozókat.
CsipkeRózsa
@F_Viktor: Igen, de " A tartozások összegének csökkenésén túl a kikapcsolt lakossági fogyasztók száma is jelentősen csökkent, öt év alatt 60 százalékkal."

Ez is egy jelentős csökkenés.
kokopelli
@CsipkeRózsa: "Csak azt a statisztikát fogadom el,amit én hamisítottam!"
Neduddki! ;-)
F_Viktor
@CsipkeRózsa: Mert akiknek a múltban megszüntette orbán a szolgáltatást, esélytelenek a visszaköttetésre.
S majd mikor garancsi úgy gondolja, hogy pl. villamosáramot csak a NER maffiózói használhassák, akkor a MEKH büszkén leírhatja, hogy Magyarország olyan jól teljesít, akkora a jólét az országban, hogy nincs közműtartozása senki sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. March 23., 13:02
Lemarad a rájátszásról a Lakers
Itthon - 2019. March 23., 10:53
Kiderült Baló György temetésének időpontja
Sport - 2019. March 23., 11:35
Szeméremcsontját fájlalja Messi