Hűvösebb, szelesebb idő várható a jövő héten. Napsütés is lehet, de többször várhatóak záporok is. Helyenként 0 fok is lehet majd, s napközben is csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, de a hétvégén néhol ismét 20 fokig melegedhet a levegő.

Hűvös és szeles idő várható a jövő héten

Fotó: Pixabay.com

Hétfőn az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap, csapadék csak elvétve fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10, a legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között várható.

Kedden, október 23-án több-kevesebb napsütés várható, majd délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet. Csapadék napközben nem valószínű, ugyanakkor késő délutántól észak felől egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. Emellett a szél is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 2-8 fok lehet. Napközben 11-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a szél már hajnalban nagy területen viharossá fokozódik. Délelőtt többfelé, délután már csak a Dunántúlon várható eső, zápor, sőt északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. A Dunántúl kivétel hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A minimumhőmérséklet 5-10, a maximumhőmérséklet 9-16 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehetnek záporok. Csütörtökön a szél többfelé erős, helyenként viharos marad, pénteken helyenként élénkülhet meg a légmozgás. Csütörtökön a leghidegebb órákban 0 és plusz 6, pénteken 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok csütörtökön 8-13, pénteken 12-18 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is szórványosan lehet eső, zápor a több-kevesebb napsütés mellett. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 4-10, vasárnap 7-12 fok között valószínű. Szombaton napközben 16-22, vasárnap 15-20 fokig melegszik a levegő – olvasható az OMSZ előrejelzésében.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.