A Hős utca 15/A és 15/B épületei közé már korábban emeltek egy kerítést és méretes betonelemeket is letettek, a rendőri jelenlét is folyamatos. Most a legfrissebb társasházi határozati javaslat szerint újabb kerítés és élőerős beléptetés jöhet. A lakók szerint így akarják rávenni őket, nyomott áron adják el lakásaikat.

Újabb kerítést húznak a Hős utcai gettó köré

Három méter magas kerítéssel zárják el a Hős utcát – jutott el az információ a hvg.hu-hoz néhány nappal ezelőtt. A kerítésről szóló hír azért meglepő, mert egy évvel ezelőtt már felhúztak egy néhány méter hosszú kerítést, illetve letettek néhány, építkezésekről ismert betontömböt.

Amikor a hvg.hu rákérdezett a lakóknál, illetve a területen dolgozó civileknél a mostani kerítésre, kiderült: egy friss társasházi határozati javaslatról van szó, amit elküldtek a hvg.hu-nak, felkerült egy blogra, valamint időközben a Népszavais beszámolt róla.

A tervezetből kiderül, teljesen körbekerítenék a területet, valamint élőerős beléptetéssel érnék el, hogy a lakásokba csak a tulajdonosok, az igazoltan a társasházban élők, a bérlők és bejelentett családtagjaik, valamint a hozzájuk érkező látogatók mehessenek be.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Talán ha akiket összeszedtek ott nem kén másnap kiengedni az utcára !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Horizont: Attól függ mit nevezel "reális" pénznek???ott a gettóban az érték közelít a nulla felé,rendes környéken kutyaólra sem telik belőle...
Pálinkás Pál
@Horizont: Ok..de akkor mi/ az állam/ fizesse meg azt hogy lepusztult környéken lakik??? sajnos erre nincs igazán jó megoldás... mert z áthelyezettek újra kezdik a gettó kiépítését az új helyen!!
Ezért támogatnám a szegregációt,maguk között azt csinálnak amit akarnak,és nem okoznak kárt más tulajdonában../értékcsökkenés!/
Csizmás Kond
...ez a liberalizmus...a tetveknek is ugyanazon jogok járnak...
Pálinkás Pál
@Horizont: és akkor aki nem cigógettóban lakik,annak mit mondanál??? téged nem segítünk mert nem roma a szomszédod???beleférne az is hogy legyen alapjövedelem,de akkor még kevesebb ember dolgozna!! így is a közmunka fizetés kidobott pénz,mert értéket nem teremt,nevezhetjük segélynem is,csak be kell menni érte!
Lepényleső
Valahogy olyan gettósításnak tűnik? Aztán lakóit valamelyik koncentrált táborba küldik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.