A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire; ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az Astoriánál történt október 23-i rendőri roham 12. évfordulója alkalmából készítettek.

"A rendőrviccek iróniája és a 12 évvel ezelőtti rendőrattak miatti bizalomvesztés már a múlté" – a Nézőpont szerint ötmillió magyar büszke a rendőrökre

Rendőrök és diákok táncolnak a győri városháza előtt tartott figyelemfelhívó flashmobon 2018. október 16-án. A gyalogos-átkelőhelyen történő balesetek megelőzését célzó akciót a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szervezte. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint

a rendőrviccek iróniája és a tizenkét évvel ezelőtti Astoria téri rendőrattak miatti bizalomvesztés már a múlté.

Nem alaptalan feltételezni, hogy a határvédelem sikere az egyik oka a várakozásoknál jobb rendőrségi imázsnak – írja a Nézőpont Intézet.

A kutatás szerint minél idősebb valaki, annál inkább büszke a magyar rendőrök teljesítményére.

A 18-29 évesek 49 százaléka, a 30-39 évesek 56 százaléka gondol jó szívvel a rendőrökre, míg az 50 évesek vagy annál idősebbek bő kétharmada van jó véleménnyel róluk.

A fiatalabb korosztályokban sincsenek többségben azok, akik a rendőrökről negatív véleménnyel vannak. Nem büszke a magyar rendőrökre a 18-29 évesek 41 százaléka, a 30-39 évesek 30 százaléka, az idősebb korosztályba tartozóknál pedig még tovább csökken ez az arány.

Átlag feletti arányban azonosulnak a rendőrséggel a megyei jogú városokban élők (68 százalék), valamint a szakmunkások (69 százalék), viszont Budapesten az országos átlag alatt teljesítettek a rend védői (57 százalék).

A kutatás szerint abszolút számokra fordítva mindez azt jelenti, hogy ötmillió felnőtt szerint Magyarország büszke lehet a rendőreire; közülük 800 ezren élnek Budapesten, 4,2 millióan vidéken.

"A rendőrviccek iróniája és a 12 évvel ezelőtti rendőrattak miatti bizalomvesztés már a múlté" – a Nézőpont szerint ötmillió magyar büszke a rendőrökre

Készenléti rendőrök a pécsi határvadász bevetési osztály elhelyezését szolgáló új épületegyüttes átadóján Pécsen 2018. október 3-án. Fotó: MTI/Lendvai Péter

A pártpreferencia szerinti megoszlás alapján csak a Jobbik-szimpatizánsok között vannak többségben azok, akik a rendőrségről negatív véleménnyel vannak. A párt szimpatizánsainak 43 százaléka büszke csak a magyar rendőrökre, 51 százalékuk nem.

A baloldaliak 58 százaléka, a kormánypárti szimpatizánsoknak pedig 77 százaléka nyilatkozott pozitívan a rendfenntartókról.

A jobbikosokon kívül nincs olyan mérhető támogatottságú párt, amelynek szavazói körében ne lennének többségben a rendőrségről pozitív véleménnyel bírók

- hangsúlyozták.

A Nézőpont Intézet reprezentatív közvélemény-kutatása 2018. szeptember 21-26. között készült ezer felnőtt telefonos megkérdezésével.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Tele van a hócipőm mindazokkal, akik a 12 évvel ezelőtti rendőrattakra hivatkoznak.
Azért, mert sokuk teljesen hülye még a foci kupaszabályihoz és elfelejtik, hogy az első meccs a tévészékház ostroma volt, az október 23 pedig a visszavágó.
Az persze más, hogy én a tévészékház ostromlókat verettem volna végig Budapest utcáin, hogy szarják, hugyozzák ott össze magukat amikor legközelebb a rombolás és a gyújtogatás eszükbe jut. Mert természetesen lehet békésen tiltakozni, tüntetni, hiszen az elemi jog. A rombolás, gyújtogatás nem az.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Mráz mester hazudtál már te ennél is nagyobbakat! =))
mackoka46
Sajnos nyalják a hatalom s€ggét és se szeri se száma a bunkó, erőszakos kivagyi alakoknak, ezek érvényesülnek, vonzzák a csillagokat, a becsületes gerincest meg elnyomják.
RonaGyuri
@RonaGyuri: ja és csak szólok, hogy a nagyjából 9,8 milliós lakosságnak az 5 millió, alig több mint 50%-a, nagyjából 51,1%!!!
RonaGyuri
Ja és még egy; kár hogy nem az M1-en adták elő magukat! =))

„a vulkánok SEM szeretik a matematikát”

a hely szelleme rongálja az elemi logikát IS

A címben említett mondat ma reggel hangzott el az M1-en, egy vulkanológustól. Meg kell jegyezzem, hogy a matekot nem szeretni, hanem érteni kellene, de legalább is értő módon használni.
A derék szakértő azzal dicsekszik, hogy ő (és csapata) rittyentett egy masinát, amit kutatás címén felcipeltek egy vulkánra, ami mér ezt meg azt. Nos az ilyen masinák adatit a nem szeretett matematika segítségével összesítik, elemzik és jó esetben még következtetéseket is levonnak.
Nos, hogy ennek ellenére nem sokat tudnak a vulkánok viselkedéséről, sorsáról és tevékenységéről az persze nem a matematika sara.
justhpeter
Tele van a hócipőm mindazokkal, akik a 12 évvel ezelőtti rendőrattakra hivatkoznak.
Azért, mert sokuk teljesen hülye még a foci kupaszabályihoz és elfelejtik, hogy az első meccs a tévészékház ostroma volt, az október 23 pedig a visszavágó.
Az persze más, hogy én a tévészékház ostromlókat verettem volna végig Budapest utcáin, hogy szarják, hugyozzák ott össze magukat amikor legközelebb a rombolás és a gyújtogatás eszükbe jut. Mert természetesen lehet békésen tiltakozni, tüntetni, hiszen az elemi jog. A rombolás, gyújtogatás nem az.
simmering73
Ebből mennyi a határontúli online szavazó?
Macskaszem
2006 óta b@ssza a csőrüket, hogy orbánnak nem sikerült megpuccsolni a kormányt, pedig minden aljas eszközt bevetettek.
A rendőrök tették a dolgukat, védték a rendet, az orbán csőcseléket elzavarták a náthás ..csába.
F_Viktor
Büszke vagyok rendőreinkre, hogy hatalmas erőket vetnek be kilakoltatottakkal (családok, gyerekek) szembe (2018 első félévben 1.486 kilakoltatás történt Magyarországon!), négyesével járják a köztereket és figyelmeztetik, majd kihallgatásra bekísérik a hajléktalanokat, no és gőzerővel üldözik az autósokat is (Fél éven át fokozott ellenőrzés lesz az ország nyolc megyéjében: www.szeretlekmagyarorszag.hu/fel-even-at-fokozott-ellenorzes-lesz-az-orszag-nyolc-megyejeben/ )!!!
görbetükör
Amióta eszemet tudom, egyenruhások ilyen embertelen hatalmat még nem védtek.
Mire legyek büszke?
Csizmás Kond
...a rendőrattak nem a rendőrök hibája volt.
Sámannus
Akik a csürhét hergelték a törvény ellen azok ha megbuknak lesz a rendőr becsület helyreállítva. addig a ner propaganda csak visszaél az akkori kommunikációs anyaggal, mint ahogy ma is csak a moszkvai kommunikáció a hivatalos. Lásd még szíjjle elftárs külügyi bolond járását. Most is a NATO közepén szarik. remélem egy kis hidegvizes öblítés mégis lesz valamikor. Ezt várják már tőlünk, de nyilván senki nem akar abban a bolondokházában részt venni amit ezek lekavarnának, mert a moszkvai propaganda közvetlenül az MTI hangján és az m1-n szólal meg. Órbányi csak akkor bukik,ha Moszkvában kirúgják alóla a sámlit
Sámannus
@F_Viktor: Biztos visznek fát a zembereknek aki nem hajléktalanok, a télen fagynak majd meg.
Sámannus
Kezd Észak Koreai stílust felvenni a Kossuth tér, és a kedves vezető is, és szépa gömböcre a sok pirulától. Jár a nyelve is mint a propeller:-DDDD
F_Viktor
@Csizmás Kond: Persze, hogy nem a rendőrök hibája volt, hanem toroczkaié, a gyújtogató, törő-zúzó tömegé és azok felbujtóié, meg akik a fityesz gyűlés után odairányította a résztvevőket!
nevemnick
Vicc ez a NER-s banda.
Magyarország bukott focistája megszerette a hatalmat és mindent megtett zöld-fehér jelenlegi nertárs a kihypózott görény segedelmével, hogy puccsot kövessen el az akkori megválasztott kormány ellen. Soha nem röhögtem annyit, mint amikor a TV székháznál a buzi Hír tévés riporter síró-rívó hangon üvöltözte: ,,... ez kérem forradalom!"
Akkor kellet volna lépni, akkor talán nem fordulhatott volna a saját országa ellen ez az izé.
Sámannus
Arra sem számíthattunk, hogy megvédjék a békés szurkolóktól a Planetáriumot a Népligetben, inkább bakot is állnak nekik, akik igen békésen petárdával robbantották ki az útjelző tábla oszlopát, és rendre verték szét a villamosok és a metrók berendezéseit. A hálás magyarság viszont becsületesen adózva ismét kijavíttatta azokat, és még új stadionokat is szervírozott nekik, nem úgy mint aza szemkilövető, aki még a saját focistáit is kenyéren és vízen akarta tartani, csak hogy legyen étel a romáknak is vagy aki ha dolgozik sem telik neki rá.
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...na idefigyelj szargubanc, hanyagolj...társalogj a fajtáddal ha létezik olyan... jó ?
F_Viktor
@Csizmás Kond: Talán ha nem pofáznál olyan dolgokba amiről lila fingod nincs.
De úgy látom te sem csak az IQ hiányos, hazaáruló, román fajtáddal "társalogsz". :-))
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...és ki a lószarnak képzeled te magad, hogy beleszólj ki mit írhat itt... szargubanc ?
...annak kéne örvendj hogy még megtűrnek itt téged ...félnótás...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Kinek képzelem magam? Aki megmutatja, hogy milyen IQ hiányos, szarházi románok pofáznak bele Magyarország belügyeibe, milyen hazug, mocskok szavaznak csak orbánra.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Te egy takonypóc vagy...mutogatsz mint a néma, hadonászol és mocskolódsz mint otthon ahogy szoktad...egy hülyegyerek vagy.
Csizmás Kond
@Shikari: ...egy félnótás...még egy ép egészséges megfogalmazást nem olvastam tőle itt...pedig már elég rég olvasgatok...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.