A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jelentése azt igazolja, hogy a rezsicsökkentés a mai napig segíti a családok, a nyugdíjasok megélhetését – hangoztatta a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd: a rezsicsökkentés a mai napig segíti a családok, a nyugdíjasok megélhetését – videó

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Kovács Attila

Németh Szilárd kiemelte,

a dokumentumokban az olvasható, hogy a lakossági hátralékok a villanyszámlák esetében 45, a földgázszámlákat tekintve 75, a távhőszolgáltatási számlák vonatkozásában pedig 35 százalékkal mérséklődtek 2013 és 2018 között.

A nagyobbik kormánypárt alelnöke ezt nagyon szép eredménynek nevezte, amely mutatja, hogy minden területen megvalósult, amit elhatároztak és 2013. január 1-jétől véghez vittek.

A rezsicsökkentés a magyar családok érdekeit szolgálja

- tette hozzá.

A villanyáram, a földgáz és a távhő ára egyaránt csaknem 25 százalékkal mérséklődött 2013-2014-ben a megelőző időszakhoz képest.

Ennek köszönhetően 1400 milliárd forint maradt az embereknél, tehát egy család évente átlagosan 170 ezer forintot tud spórolni

- ismertette Németh Szilárd.

Szavai szerint a 2010-et megelőző időszakban 8 év alatt 15-ször emelték a háztartási energiaszolgáltatások árát: a villanyé kétszeresére, a gázé háromszorosára növekedett.

Úgy fogalmazott, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok képviselői, de még a jobbikosok sem szavazták meg a rezsicsökkentést megalapozó döntéseket, egyik törvénymódosítást sem.

A Fidesz alelnöke szerint a jelenleg ellenzékben lévők mindig ezt a politikát folytatják: nem Magyarország, a lakosság érdekeit képviselik, hanem az idegen cégekéit. Az embereket "kiszolgáltatták" a külföldi szolgáltatóknak, amelyek "kizsebelték" őket, több mint ezer milliárdot vittek ki az országból – fogalmazott.

Úgy folytatta, hogy az energiafüggőséget is megalapozták. A szolgáltatók "Magyarország feje fölött" kötöttek szerződéseket, és üzleti titoknak minősítették azok tartalmát – részletezte.

Németh Szilárd azt mondta, hogy Bajnai Gordon akkori miniszterelnök 2010-ben még a gázártámogatást is megvonta a magyaroktól az IMF kérésére.

Ezzel szemben ők 2010-ben befagyasztották, majd néhány évvel később csökkentették a díjakat, így Európa legdrágább ellátórendszere a legolcsóbbá vált – hangoztatta az alelnök. A struktúra teljes egészében nemzeti kézbe kerül, már nem a külföldi szolgáltatók szabják meg az árakat, és az emberek megszabadulnak az adósságtól – fűzte hozzá.

Kérdésre felelve Németh Szilárd úgy fogalmazott, hogy természetesen a következő években is ugyanez a tendencia várható, ugyanilyen olcsó marad az energia.

Egy Ukrajnára vonatkozó felvetésre azt hangoztatta, hogy nem a magyar fél álláspontjának kell változnia: a külügynek minden szinten Magyarország érdekeit kell szolgálnia. Kárpátalján több mint 150 ezer magyar él, akik rendkívül súlyos helyzetbe kerültek az ukrán kormány intézkedései miatt – jelezte.

Németh Szilárd – egy kérdésre -

a novemberben újrainduló Otthon melege programot rendkívül sikeresnek, Európában, sőt a világon egyedülállónak nevezte.

Forrás: MTI

Címlapi kép: YouTube/Fidesz

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Sziszike! Ha nincs a rezsicsöki, világpiaci áron sokkal nagyobb lett volna a csökkenés. A különbözetet elloptátok!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Elmész te a jó k...ba. Megint közel 200ft-tal ment fel a palackos gáz ára. Utoljára 2013-ban volt ilyen drága. Akkor is ti szívtátok a nép vérét.
Qqberci
Sziszike! Ha nincs a rezsicsöki, világpiaci áron sokkal nagyobb lett volna a csökkenés. A különbözetet elloptátok!...
Nessy
A nagymamád piros papucsát! Amikor 1200 m3 alatti éves fogyasztásnál volt a szociális kedvezmény, kevesebb volt a gázszámlám! Hány milliárdot kaszált a MET?
csipetke
Jobban járt volna a lakosság,ha nincs rezsicsökkentés,viszont ahogy te írod,@Qqberci: világpiaci áron kaptuk volna,kevesebbet fizettünk volna,mint a rezsicsökkentéssel.És számtalanszor az orrunk alá van dörgölve,milyen marhajól jártunk.Sajnos ezt a többség be is nyalja.
Van olyan cég,a Zöld Híd,akik viszont csődközelben vannak a rezsicsökkentés miatt.Nem tudnak fejleszteni,dolgozókat fizetni,stb.Őket pont lesz@rja a kormány,félő,hogy elárasztja majd a szemét a ZH területét.
CsipkeRózsa
Németh Szilárd időnként megszólal rezsi-témában, és elhazudja ismét, hogy milyen jó nekünk, holott többet fizetünk, folyamatosan.
colibri
A rezsicsökkentés egy nagy hazugság, kész átverés show!!!
Commenter
Mennyit loptatok többek között kötcsei malacpofa pörköltre is malacpofa? Rizsacsökkentés az...
balos
Ilyenek kellenek a nemzeti maffiának,ez még akkor is hazudik,ha a súlyáról kérdezik!
CsipkeRózsa
Miért nem a 2010 előtti időhöz hasonlítja a közüzemi díjak árait, mert akkor kevesebbet fizettünk, mint a 2010-es kormányváltás után, hiszen a fidesz-kormány közben megemelte az Áfát 25-ről 27 %-ra.
F_Viktor
Valamit nagyon el akarnak titkolni orbániában ha már a rég lerágott rezsi-rizsához nyúlnak vissza!
Tán nem a Sargentini jelentéssel van összefüggésben?
tulipan
Te idióta Zsiros Bödön! A családokat és bennük, nem pedig külön, a nyugdijasokat, az segítené, ha TE és a tolvaj haverjaid, a narancos zsiványok, nem lopnátok el az ország valódi felzártatására kapoitt eurómilliárdokat!
Edmond Dantes
@Szeparepa2: Ugye most azt tetszett mondani,hogy ez a Kenyérszalonna hazudik?
tudode
A GAZDI nem tájékoztatta a sleppjét?
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
Még fifti, fifti sincs!
.

.

.
mackoka46
Lassan félhavi fizetés nem elég a patikára meg orvosra. Ez smafu a zsírdisznónak.
CsipkeRózsa
@tudode: Orbán a videó alapján ítélve, jobban, természetesebben beszél angolul, mint magyarul.
evacica
Szilárd! A jó édes anyukád, nem sül le a képedről a bőr!
tudode
@CsipkeRózsa: .
Sajnos nem tudok angolul. Németet, és orosz tanultam anno.
.
Az amit OLVASGAT az nem az ő stílusa, íratja, javítgatja azt olvassa.fel. Pedig még középvezetőktől is elvárható, hogy FEJBŐL legyen képes arról előadást tartani, ami a dolga.
.
Az a stílusa, amelyet a puccos felcsúti sportcsarnok átadásakor szólt, szemébe nézve a hallgatóságával, csak részletek,csupán 7 milliárdért
.
www.youtube.com/watch?v=3d-8q9KqTJ0&t=63s
.
Drága ez a ficere nekünk!
CsipkeRózsa
@tudode: Én sem beszélek angolul, nem Orbán angolságára, hanem beszédkészségére mondtam az előbbi hsz-t.
moareka
Sziszi! Mi lenne, ha megmaradnál a kolbászos tepertőkrém készítésénél???
Lepényleső
Bárcsak az ő megélhetését segítené,én meg azt sem tudnám ki fia borja.
Borsodi
Ezt a fene nagy rezsi csökkentést,mért nem vettem észre? Talán azért mert ezt a fene nagy jó létet, gazdasági növekedést, a rohamosan erősödő forintot,és a javuló közbiztonságot se látom
.civilkontroll.com/mi-lenne-ha-a-900-ezer-kilakoltatasra-varo-csalad-elindulna-a-kossuth-terre/
Clavigo
..És ennek Zsírdisznónak "küldtünk házhoz" 2 mrd forintot.,,a lakásban működő alapitványának.,,birkozóakadémiára.,,vazzze.,,Ennek a Lénynek !!
namihami
Ennek már megint nyitvamaradt a ketrecajtaja?
És ilyenkor merre csámborognak a sintérek?
cikicakk55
A Jó kurva anyádat te mocskos Zsírdisznó. Pont a tavalyi karácsonyunkat próbáltátok szétb...ni a rezsicsökkentésetekkel,ugyan is december 17-ig be kellet + 38.500 ft-ot fizetnünk,mert olyan kurva jól sikerült a rezsicsökkentésetek,hogy ennyivel több lett a gázszámlánk. Nem rajtad múlt te mocskos szemétláda,hogy volt mit ennünk Karácsonykor. Azt már megszoktuk,hogy mióta ti vagytok hatalmon nincs ajándék a műfenyő alatt,de az,hogy még ebédünk és vacsoránk se legyen az most lett volna először. Na ilyen szép karácsonyt kívánok neked te mocskos féreg!
kisrigó
@Clavigo: Elképesztő, még annyi fáradságot sem vesznek, hogy valamit hazudjanak arról a két milliárd forintról, amit lazán ellopott ez a dagadék! Bizonyára befektette valamelyik haver bankjában, jó kis summa már a kamat is! Aztán majd elfelejti visszaadni! No, ezt legfeljebb az európai ügyészség kérné számon a rohadékon!
papa.49
Hájfejű rizsaszarágyú az anyádpicsája így tömören, kifejtve ha nem ti uralkodtok akkor évekig a mostani gáz ár felét fizettük volna, mert még most is többért ,,vesszük,, a gázt a svájci mettől mint a világpiaci ár !!! Arról már nem is szólva a sok napos hétvégeken, meg karácsonykor telebasszátok mindenféle szarral a gázt, olyan a láng mint a ,,vöröszászló,, 2 liter víz félóra alatt forr fel !!!
Egyébként meg te ne ugass ebbe bele, maradj a ,,honvédelemnél,, bár ha tényleg megtámadná valaki az országot te az elsők között lennél a pucolásban !!!
solidedge
A vízműveket a hátunk mögött tömik közpénzből, hogy működőképesek maradjanak.
Desischado
Hazug féreg. Ti szüntettétek meg a gázár támogatást, nem Bajnaiék, tudom, mert addig én is kaptam! És mi van a felárral, amit rászámoltok a világpiaci árra, az hol van?!
papa.49
@Desischado: A mettes riblingek zsebében, amibe a fütyisz teljes vezérkara bent van !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.