Nem akármilyen telefonhívást kapott kereken tíz évvel ezelőtt Magyarországról a Nemzetközi Valutaalap. Maga Simor András, a jegybank akkori elnöke mondta bele a kagylóba a nagy igazságot: elszabadult a pokol a piacon! Ettől egyszerűbben csak úgy fogalmazhatott volna, ha annyit mond: segítség! Aznap reggel sikertelenül zárult az állampapír-aukció, beszüntették az árjegyzést, a devizapiaci feszültség mértékét jelző … Ez történt 2008. október 9-én, holott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként néhány nappal korábban arról beszélt, hogy Magyarországot nem érinti a globális pénzügyi krízis. Gyurcsány tudhatta, hogy nem mondott igazat, mert utóbb a valutaalap szakértői a részleteket is feltárták.

Forrás: magyaridok.hu
Feltöltő: verőce21
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Képzeljünk el egy összetákolt bárkát az óceán közepén. Ha viharosra fordul az idő, könnyen elnyelik a hullámok. Így hajókáztak Gyurcsány Ferencék akkoriban a nyílt vizeken, és azt próbálták elhitetni a legénységgel, hogy dagadó vitorlákkal suhanunk a jólét felé. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.