Magyarország a hősök, a szabadságharcosok földje – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn a Műegyetemnél.

Rétvári: Magyarország a hősök földje

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem épülete előtt álló '56-os emlékműnél 2018. október 22-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Rétvári Bence a Nemzeti Örökség Intézetének az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett ünnepségén kiemelte:

az 56-os hősök egyszerre harcoltak az egyén szabadságáért és az ország függetlenségéért.

Rámutatott: a nemzet érdekében reménytelennek tűnő csatába is "beszálltak", hittek abban, hogy a sztálini diktatúrából lehet demokrácia.

Ez üzenet azok számára is, akik a magyar szuverenitást, a függetlenséget külföldön csorbítani akarják

- hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, sokan próbálták meg ezt, de a magyarok mindig visszaszerezték függetlenségüket, azt soha nem lehetett az erő, a nyomásgyakorlás eszközével elvenni.

Kijelentette: Magyarország nem kiskorú nemzet, már 1100 éve nagykorú, és "elvárjuk, hogy a tisztelet hangján beszéljenek velünk".

Forrás: MTI

Fotó: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Mindennapi hőseink. Most a meggyalázott és kisemmizett hajlék nélküli embertársaink ! Dőzsölő tróger despoták minden eltelt nappal közelebb kerültök az elszámoláshoz, és akkor majd nem lesz itt számotokra hely !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Mindennapi hőseink. Most a meggyalázott és kisemmizett hajlék nélküli embertársaink ! Dőzsölő tróger despoták minden eltelt nappal közelebb kerültök az elszámoláshoz, és akkor majd nem lesz itt számotokra hely !
Sámannus
Nem lenne rájuk szükség ha ti normálisak lennétek kutyaütő hazaárulók. Nektek csak a pofátok nagy.Csak és kizárólag a lopás miatt áruljátok el ezt a szerencsétlen országot. A ruszkikkal nem tudtok mit kezdeni putyin mondja meg milyen idő lesz holnap azért van nálunk öt csütörtök lóbaxókáim.
simmering73
Magyarország a hülyék földje, hogy még mindig szabadlábon garázdálkodtok.
tudode
Na ennek a MEGEMLÉKEZÉSNEK "is" annyi ezekkel a HITELTELEN alszolgákkal!
.
Megszentségtelenítik a HŐSÖK emlékét!
cs.n.
"Magyarország nem kiskorú nemzet, már 1100 éve nagykorú"
Jóvan Bencike, ma is sikerült totál hülyeséget mondanod, mint minden nap.
nevemnick
,,...az 56-os hősök egyszerre harcoltak az egyén szabadságáért és az ország függetlenségéért."

Bencurka, mit szólnátok egy időszerű évszámcseréhez?
Lepényleső
...de inkább az áldozatoké,akik áldozatok voltak örökké,úgy mint most is a jelenidőé?
kisrigó
Mindent besároztok, amihez hozzányúltok! Mi közötök van ötvenhathoz, milyen alapon vontok párhuzamot az általatok létrehozott aljas rendszerrel és 56-tal?! Esetleg nem kellene elfelejteni, hogy miért is tört ki a harc ötvenhatban! Hazug lózungok, hamis beszédek!
JAJMÁR
Sajnos Mo. hősei "szolgaföldben nem nyughatnak" ? Hiszen olyan gyakran emelnek piedesztálra, majd döntenek porba onnan éppen hatalmaskodók éppen nekik tetsző vagy nem tetsző "hősöket", hogy én már csak bemocskolt múltakat látok. A jelen mindig visszaköp!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.