Tommy Vig szerint Budapest 1956 című szimfonikus zenekari műve elmondja, mi történt az 1956-os forradalom elejétől a végéig és hogyan érzett a magyar nép. A dzsesszdobos-zeneszerző erről az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában beszélt.

Tommy Vig két műve, a Budapest 1956 és a Concerto for Orchestra hangzik el a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában a szerző vezényletével az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából október 27-én a pesti Vigadóban.

A zenész a műsorban elmondta:

18 éves volt a forradalom kitörésekor, és ott volt "az elejétől a végéig".

Mint mondta, filmzeneszerzőként nem okoz nehézséget neki zenében kifejezni a történéseket, érzelmeket, ezért Budapest 1956 című művében a forradalom minden rezdülését megzenésítette.

A forradalom spontán volt és tiszta, mindenki tudta, mit akarnak, mégpedig a kommunizmus végét és szabadságot

- tette hozzá.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Vajon annak a kékparolis, besorozott és kényszerből a Köztársaság térre vezényelt ÁVO-s kiskatonának az anyja szerint is "" tiszta, becsületes"" forradalom tört ki, akinek a sorkatonafiát a "" hős forradalmárok"" élve nyúztak meg és akasztottak fejjel lefele a "" tiszta forradalom"" nevében? A wittnerek és társai ezekkel hogy számolnak el?
Minden forradalomban vannak atrocitások, de ezeket nem kéne hőstettnek ünnepelni.
Ez a Tonygyerek azt például honnan tudja, hogy a NÉP hogyan érzett? Beszélt kb. 10 és fél millió emberrel,? Vagy szétküldött valami Orbán-féle közvéleménykutatóívet? Esetleg az Orbánék ezt is jól megfizették, hogy szerezzen remekművet, mint a másik Dzsingiszkán?
Lassan nincs már olyan ünnep, amit (valamelyik) kormánynak ne sikerülne a röhej szintjére levinni. Viktorunk ebben már éllovas lett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@m73: @namihami: @Szeparepa2: Én akkor 7. éves voltam láttam a Múzeum kerítésére felakasztott kiskatonákat, az a látvány megmaradt bennem örökre !!!
papa.49
@Szeparepa2: Kérded honnan lettek a fegyverek a laktanyákból, még az itt állomásozó szovjet katonák se voltak ellenségesek a felkelőkkel !!!Csak azok akik Ukrajna felől bejöttek leváltani az ittenieket !!!
papa.49
@Szeparepa2: Nem az oroszoktól a magyar laktanyákból...
advocat
Az sem zárható ki, hogy az oroszokat egy kicsit el kellett foglalni Szuez miatt. Magyarország erre nagyon alkalmas volt. És ne feledjük, 1953. június 17-én az amcsik nem vonultak be Kelet-Berlinbe. Pedig ott voltak a nyugati oldalon. Csak pár métert kellett volna megtenni. És ezek után számítottunk, rájuk? Ugyan már, Jaltában eldőlt minden. (És mi az a zsidó világkormány?)
papa.49
@Szeparepa2: Honnan hát pl, a Ludovikáról, meg valóban egy pár fegyver raktárból, a ,,hatalom,, nem tett ellene semmit, és nem is az igazi felkelők akarták a fegyvert, hanem a kiengedett köztörvényesek, akik csapatokba verődve megkeresték az őket elfogó rendőröket, az őket elítélő bírókat, és TÖRLESZTETTEK !!!Ne feledd azt se az első pár napban az akkori hatalom csak nézett mint a kiszántott egér, élen a Nagy Imrével, akinek magának is több napba tellett, mire a forradalom élére állt !!!A hadügy miniszter a Maléter Pál se tett semmit a kialakult felkelő gócok ellen, sőt olvastam valahol, hogy inkább támogatta őket, mert a reguláris haderő padlón volt, és ő is meg a Nagy Imre is számítottak az oroszok beavatkozására !!!Amit a külvilágról írtál azzal csak egyet tudok érteni, a SZER. meg az Amerika Hangja belelovalták az embereket a forradalomba, szó szerint nem ígértek semmit, de csendesen hátulról azért tudtunkra adták, hogy segíteni fognak, aztán mégse !!!
Szerintem ez volt a legnagyobb baj, nem volt vezető, aki volt az hitt a szavaknak, és nem volt egységes az egész, még a fővárosi csoportok között se, a vidékről meg ne is beszéljünk !!!
Bőven tettek a két nagyhatalom kémszervezetei azért hogy ez kialakuljon, és vérbe hulljon !!!
papa.49
@Szeparepa2: Mivel én még csak 7. éves voltam ezt a szüleimtől hallottam, ne nem igaz akkor se tehetek róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.