Az MSZP és a Párbeszéd szerint Nagy Imre független és szabad Magyarországot akart, az ő szellemiségét meg kell őrizni, ezért a két párt mindent elkövet azért, hogy a mártír miniszterelnök szobra a budapesti Vértanúk terén maradhasson.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Tóth Bertalan, az MSZP elnök-frakcióvezetője kedden az 1956-os forradalom 62. évfordulója alkalmából koszorút helyezett el az V. kerületi Vértanúk terén lévő Nagy Imre-szobornál.

MSZP-Párbeszéd: Nagy Imre független és szabad Magyarországot akart

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnök-frakcióvezetője Nagy Imre szobránál a Vértanúk terén 2018. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezés után. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Karácsony Gergely a koszorúzás után újságíróknak azt mondta, Nagy Imre visszaadta azt a hitet az embereknek, hogy szabad, egyenlő és az oroszoktól független lehet Magyarország, ahol a kétkezi munkások irányíthatják a gyáraikat, s ahol a szabadság és az egyenlőség összeegyeztethető.

Tóth Bertalan a társadalmat összetartó közös kapaszkodók, értékek fontosságát hangsúlyozva rámutatott, hogy ilyen közös érték a hazaszeretet, amely szerinte Nagy Imre legfontosabb üzenete is volt. A mártír miniszterelnök múltban vallott hitét a jövő reménységére cserélve a forradalom mellé állt és életét adta a hazáért, a szabadságért – hangoztatta.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Egy fotó többet mond ezer szónál: Karácsony Gergely arcán a tisztelet és a totális reménytelenség keveréke, Tóth Bertalan ackifejezése picit optimistább. Ha a Nagy Imre szobornak is olyan ereje lenne mint a Kormányzó szobrának Mozart operájában akkor orbán egyenesen a pokolban kötne ki...
vacsi
Ha jól tudom, Nagy Imre söpörtette le a padlásokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.