Megkezdődött az október 23-i központi ünnepség a fővárosban, a Terror Háza Múzeumnál, ahol felszólal Orbán Viktor miniszterelnök.

Az épület előtti terület – amelyet az Oktogon és a Vörösmarty utca között kordonokkal zártak le –, szinte teljesen megtelt, de az Andrássy úton folyamatosan érkeznek az érdeklődők, sokan magyar zászlót lobogtatnak, többen kokárdát is viselnek.

A később érkezők az Andrássy úton, a kordonozott területen kívül hallgathatják végig a beszédet.

Orbán Viktor beszéde előtt felszólalt Schmidt Mária, a Terrori Háza Múzeum főigazgatója is.

Megkezdődött a központi ünnepség a Terror Házánál – Orbán Viktor beszéde előtt felszólalt Schmidt Mária is

Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet főigazgatója beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésen a fővárosi Terror Háza Múzeumnál 2018. október 23-án. MTI/Kovács Tamás

Azt mondta,

a kommunisták született lúzerek voltak, és ezt ők is tudták.

Ezért kellett az erőszak, a terror, a megszállás, e nélkül ugyanis a kommunistáknak esélyük sem lett volna az emberek felett "basáskodni" – tette hozzá.

Kitért arra is:

a magyarok nem voltak és – reméli – soha nem is lesznek politikailag korrektek, mert az megöli a szabadságot, amely nélkül a magyarok nem képesek élni.

Hangsúlyozta:

itt az ideje, hogy kimondjuk: ami 1989-ben történt, antikommunista forradalom volt, amelynek nem kellett véres szabadságharccá fejlődnie.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
Bandzsi Mari emlékezik '56-ról? Centibe mondta el, vagy decibe?
mackoka46
Ahol a családomat kínozták, most ugyanazok mondanak agymosó beszédet a bugyuta népnek. Most engem kínoznak, mikor látom a nélkülöző földön futó fogvatartottakat éheztetik, farkas kutyákkal harapdáltatnak, most meg gumikesztyűben bilincset csörgetnek az általuk kisemmizetteknek.
Eladott Ország
A kormánypárt szekértábora egységesnek tűnik, de közben elképesztően sérülékeny is. Hiszen lényegében egyetlen emberre épül az egész. Valamiféle fordított piramis ez, ha az az egyetlen egy kidől, borul az egész. Ezért nagyon veszélyes a személyi kultusz. Ha egy párt – főleg kormánypárt – nem elvek, erkölcsi alapvetések mentén működik, ha nincsen egy olyan mechanizmus, amely képes pótolni a kieső személyt és tovább működni, akkor nem fog tovább működni.Orbán Viktor arra kapott felhatalmazást, hogy ő, a két focista kezével megvédje és ő nem engedi. És legyél orbanista franciául, mert az ifjú fideszesek ezt az okosságot bírták kitalálni. Arról nem beszélve, hogy Orbán Viktor és a kerítés lebontása közül lehet választani, más opció nincs is. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/09/orb%C3%A1nista.png
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/09/oksz.png
Eladott Ország
Hogy mi a kurva életért kell még most is kampánybeszédet hörögnie ennek a szerencsétlennek? Komolyan felhatalmazása van (hupsz, pillanatra odanéztem, szerintem sikerült megnyalnia a szemgolyóját) erre használni a nemzeti ünnepet? Esküszöm már azt hittem, képes lesz kihagyni a tyúkszaros önös érdekeit, de nem. Egyszóval kicsámpázott Orbán Viktor a pódiumra – aki annak idején Nagy Imre koporsójára felmászva gyűrűzött be a politikába – és most az ötvenhatos halottak hátán akar EP választást nyerni.
kolozsvaros.com/2018/10/23/otvenhatos-kampanybeszed/
solidedge
89 legfeljebb antiszocialista lehetett volna, mert sehol sem volt kommunizmus még a Szovjetunióban sem. Forradalom sem volt, hanem az a felismerés, hogy a nem jelentéktelen nemzeti vagyont az új keretek között szét lehet lopni. Aki pedig nem ért az új húsos fazékhoz abban reménykedett, hogy a hőn áhított nyugati színvonalon fog élni. Az utóbbiak már az elején kezdték felismerni, hogy ez a "forradalom" nem értük szól. 1,5 millió munkanélküli 1993-ra, az érdekképviseletek felmorzsolása, az egyre szigorodó Munka Törvénykönyve, a juttatások zsugorodása, majd megszűnése, a profit imádata, jelentős réteg elszegényedése, az egészségügy romló állapota azt sejteti, hogy semmi más nem történt, mint egy szűk réteg politikai körítéssel álcázott hatalomátvétele.
Desischado
@bakcsubakka: Én is. Egy fidesz nyalonc, hazudik jó pénzért. Gerinctelen, jellemtelen. Egy nagy nulla.
balos
@solidedge: Szépen összefoglaltad,a rendszarváltás minden savát -borsát!A jobbágyság visszatért a régi kerék vágásba!Az árok megtelt lehet a legelesettebbeket "elfőldelni"!BARÁTILAG!
Eladott Ország
Schmidt Mária, akiről kiderült, hogy éveken át Soros ösztöndíjas volt. Igen, jól olvasták, az a Schmidt Mária, aki annak a Figyelőnek a tulajdonosa, mely pár nappal ezelőtt egy Soros zsoldos listát hozott le. A nemgogol blog kiderítette, hogy a listázó Schmidt éveken keresztül külföldön tanult a Soros alapítvány ösztöndíjával. Ez szerepelt is életrajzában korábban, azonban ezt idővel eltüntette, így szinte alig maradt fenn információ az esetről. Az, hogy ezután még volt pofája ahhoz, hogy ezt a náci időket megelevenítő listázást beeszközölje, talán nem is annyira meglepő, hisz volt kitől tanulnia. A NER összegyűjti és kirakatban mutogatja azokat a karaktereket, akitől a jóérzésű emberek többsége fekve hány.
anima
Ez szép kép.
Orbán ott hájpolta magát, ahova való - Orbán egy terrorista.
Nemrég egy bejegyzésemre azt a választ kaptam, hogy "De az oroszok még nem támadtak meg senkit."
Ez nem igaz, elsősorban (Afganisztán, Krím)
Másodsorban a lényeg, hogy ők megemlékszenek azzal, hogy a saját népüket pusztítsák, mint most Orbán.
Sztálin a legnagyobb ország diktátoraként a saját népét, a saját hozzátartozóit pusztította.
Harmadsorban: Ilyen béna gyökerek ezek az oroszok! A hatalmas fegyverzetükkel önmaguk belterjesei.

Örülök, hogy nem vagyok orosz (sem).
Commenter
@bakcsubakka: kósa szervezett ilyen buszos kivonulást (szefizett is) a busz utasaival már a választási kampányban is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.