A magyar nem szerencsejátékos fajta, nem hazardírozik a hazájával, nem szívesen bocsátkozik kétes kimenetelű kalandokba, ha kell, remény nélkül is tud harcolni, de jobban szereti, ha a hősiesség és a józan ész is az ő oldalán áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt.

Orbán: a magyar nem hazardírozik a hazájával – videó

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésen a fővárosi Terror Háza Múzeumnál 2018. október 23-án. MTI/Kovács Tamás

A kormányfő szerint az 1956-os szabadságharcosok ésszerű döntést hoztak: a szovjetek kivonultak Ausztriából, a magyar kommunisták egymást "bicskázták", a szabad nyugati világ pedig buzdította a magyarokat, és segítséget ígért. "Egyik oldalon a biztos enyészet reménytelensége, a másik oldalon a többé vissza nem térő, utolsó lehetőség. Meg kellett próbálni, és meg is próbálták. Úgy, ahogy azt csak mi, magyarok tudjuk. Halált megvető bátorsággal, rossz vitáinkat magunk mögé hajítva, teljes egységben és tiszta szívvel" – mondta.

"Európa a nemzetek hazája"

Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták

– jelentette ki Orbán.

A kormányfő kiemelte: a nemzetek tisztelték egymás jogait, védték polgáraik érdekeit, jól tudtak együttműködni, és közösen részesültek a béke, a gyarapodás és a biztonság áldásaiban. Európa más, mint a többi kontinens, Európa a nemzetek hazája, és nem olvasztótégely – fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta:

Európát nem az öntudatos nemzetek, hanem a birodalomépítési kísérletek vitték tévutakra.

A birodalomépítési kísérletek és kísérletezők felelősek a huszadik századi szörnyű háborúkért, a tengernyi szenvedésért és a virágzó Európa többszöri feldúlásáért is – emlékeztetett.

"Akik az EU-ból európai birodalmat akarnak gyúrni, mind bevándorláspártiak"

Brüsszelt ma azok uralják, akik a szabad nemzetek szövetsége helyére európai birodalmat kívánnak, olyan európai birodalmat, amelyet nem a népek választott vezetői, hanem a brüsszeli bürokraták irányítanak

– jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő úgy fogalmazott, akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, kivétel nélkül mind bevándorláspártiak: az európaiság mércéjévé tették a migránsok beengedését, és elvárják, hogy minden ország és nép haladéktalanul alakítsa magát multikulturálissá.

Szándékosan nem éltek a hatalmas rendőri és katonai erejükkel – folytatta –, szándékosan nem védték meg Európát a migránsok tömegeitől. "Ha mi képesek voltunk, ők is azok lehettek volna. Nem a képesség hiányzott, hanem az akarat" – mondta Orbán Viktor.

"Az európai népeknek jövőt kell választaniuk májusban"

A májusi európai parlamenti választások eldöntik, merre forduljon Európa szekere, és az európai népeknek jövőt kell választaniuk

- mondta a miniszterelnök.

A kormányfő hangsúlyozta: mi, magyarok sem maradhatunk csöndben. Ha bizonytalanul szólnak a harsonák, a legfontosabb és legigazabb ügy köré sem tudunk felsorakozni – mondta.

A miniszterelnök hangoztatta: "válasszuk a függetlenséget és a nemzetek együttműködését a globális kormányzással és ellenőrzéssel szemben. Utasítsuk el a globalizmus ideológiáját, és támogassuk helyette a hazafiság kultúráját."

Forrás: MTI

Videó: Facebook/Zoom

Címlapi fotó: MTI/Kovács Tamás

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
..és előadja mindezt egy obsitos " Társadalmi Kapcsolat "...Jelenleg Putyin elvtárs "legjobb magyar tanítványa,követője "...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Yoda69: Igazad lehet,de egy bizonyos betegségre vagy hasonlóra utal az,
hogy amit mond a kamerák előtt,azt pár nap múlva egész máshogy adja elő!
Annyira ß@rik rá,vagy annyira túlherteltek az agytekervényei? Ha egy gerin-
ces "elvtársa" lenne,úgy "az" játszva letaszíthatná a sámlijáról! Nem hiszem,
hogy mindíg tudja azt,hogy miről van éppen ott nagy'baszó! Nem beteg megint?
kokopelli
@Szeparepa2: ..ő "ősmagyar" (;-)) ,és ezért nem hazardírozik,de azért felteszi az
országot a "fekete 13-as"-ra,és azért imádkozik,hogy a golyó soha ne essen le a
tányérra!!..ugyanis csak addig van neki "malaca"!
tulipan
@kokopelli: Azt a narancsos elvtelen, elvtársai pontosan tudják, hogy mindig, mindenkor és mindenhol a MÉG ELLOPHATÓ PÉNZRŐL VAN SZÓ!!!
CsipkeRózsa
Ezzel a kijelentésével nem azt akarja elismerni, hogy ő nem magyar?
Edmond Dantes
@CsipkeRózsa: Hát a viselkedését és a szövegét összevetve a válasz igen,csak nagyon komplikáltan adta a tudtunkra.És ha nem magyar,akkor mi? Esetleg "szégyen vagy kamumagyar".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.