A magyar nem szerencsejátékos fajta, nem hazardírozik a hazájával, nem szívesen bocsátkozik kétes kimenetelű kalandokba, ha kell, remény nélkül is tud harcolni, de jobban szereti, ha a hősiesség és a józan ész is az ő oldalán áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt.

Orbán: a magyar nem hazardírozik a hazájával – videó

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésen a fővárosi Terror Háza Múzeumnál 2018. október 23-án. MTI/Kovács Tamás

A kormányfő szerint az 1956-os szabadságharcosok ésszerű döntést hoztak: a szovjetek kivonultak Ausztriából, a magyar kommunisták egymást "bicskázták", a szabad nyugati világ pedig buzdította a magyarokat, és segítséget ígért. "Egyik oldalon a biztos enyészet reménytelensége, a másik oldalon a többé vissza nem térő, utolsó lehetőség. Meg kellett próbálni, és meg is próbálták. Úgy, ahogy azt csak mi, magyarok tudjuk. Halált megvető bátorsággal, rossz vitáinkat magunk mögé hajítva, teljes egységben és tiszta szívvel" – mondta.

"Európa a nemzetek hazája"

Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták

– jelentette ki Orbán.

A kormányfő kiemelte: a nemzetek tisztelték egymás jogait, védték polgáraik érdekeit, jól tudtak együttműködni, és közösen részesültek a béke, a gyarapodás és a biztonság áldásaiban. Európa más, mint a többi kontinens, Európa a nemzetek hazája, és nem olvasztótégely – fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta:

Európát nem az öntudatos nemzetek, hanem a birodalomépítési kísérletek vitték tévutakra.

A birodalomépítési kísérletek és kísérletezők felelősek a huszadik századi szörnyű háborúkért, a tengernyi szenvedésért és a virágzó Európa többszöri feldúlásáért is – emlékeztetett.

"Akik az EU-ból európai birodalmat akarnak gyúrni, mind bevándorláspártiak"

Brüsszelt ma azok uralják, akik a szabad nemzetek szövetsége helyére európai birodalmat kívánnak, olyan európai birodalmat, amelyet nem a népek választott vezetői, hanem a brüsszeli bürokraták irányítanak

– jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő úgy fogalmazott, akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, kivétel nélkül mind bevándorláspártiak: az európaiság mércéjévé tették a migránsok beengedését, és elvárják, hogy minden ország és nép haladéktalanul alakítsa magát multikulturálissá.

Szándékosan nem éltek a hatalmas rendőri és katonai erejükkel – folytatta –, szándékosan nem védték meg Európát a migránsok tömegeitől. "Ha mi képesek voltunk, ők is azok lehettek volna. Nem a képesség hiányzott, hanem az akarat" – mondta Orbán Viktor.

"Az európai népeknek jövőt kell választaniuk májusban"

A májusi európai parlamenti választások eldöntik, merre forduljon Európa szekere, és az európai népeknek jövőt kell választaniuk

- mondta a miniszterelnök.

A kormányfő hangsúlyozta: mi, magyarok sem maradhatunk csöndben. Ha bizonytalanul szólnak a harsonák, a legfontosabb és legigazabb ügy köré sem tudunk felsorakozni – mondta.

A miniszterelnök hangoztatta: "válasszuk a függetlenséget és a nemzetek együttműködését a globális kormányzással és ellenőrzéssel szemben. Utasítsuk el a globalizmus ideológiáját, és támogassuk helyette a hazafiság kultúráját."

Forrás: MTI

Videó: Facebook/Zoom

Címlapi fotó: MTI/Kovács Tamás

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
..és előadja mindezt egy obsitos " Társadalmi Kapcsolat "...Jelenleg Putyin elvtárs "legjobb magyar tanítványa,követője "...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez is azt bizonyítja, hogy te nem vagy magyar! =)) Csak egy matyarkodó ócska tróger!
Clavigo
..és előadja mindezt egy obsitos " Társadalmi Kapcsolat "...Jelenleg Putyin elvtárs "legjobb magyar tanítványa,követője "...
Sámannus
Csak egyre többször rondít az asztalra, ahonnan eszik.
Sámannus
Láthatóan már kezd kicsit megzakkanni mert a pávatánc éppen hazardírozást jelent. Mától hadoválhatsz akármit szélhámos vagy pohoskám.
kereső
Viktor, akkor neked nem a hazád Magyarország. Te nem vagy magyar.
Ludmilla
valóban,a magyar nem,de egy tetves geci igen... rohadt tolvaj,hazaáruló
iluminati
@Ludmilla: De nézd mennyien tátják a szájukat körülötte...az lett volna az igazi ha senki nem megy el..erre a cirkuszi előadásra..
tudode
Megismétlem!

Az MTI tudósítása szerint NEM VESZTETTEM SEMMIT, mivel a kütyüt lehallkitva, csak a "csuti" SZÁJHŐS testbeszédét nézegettem, az öntelt bevonulásától addig, míg fel nem olvasta, na nem a PUPÁK, belőle fakadó mondandóját, ez is megvót gyorsan elhagyta a pódiumot!
.
Megosztom azt, hogy nekem a RÖVIDLÁTÁSOMAT, 6,5 dioptriáról, a legapróbb betűket is látva, hasonló le-, fel, jobbra, balra (a fel-t kihagyta) mozgatással, szemideg mozgatással, behunyt szempillával javítottam meg, amelyet nem 10 percig, legalább naponta 3x8 kell elvégezni.
.
Nagyot lendített anyagi helyzetemen, mivel nincs szükségem PÁPASZEMRE!
.
Közben megtekintettem másik kütyün Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök megemlékezését arról, hogy HÉT ÉVES LETT a DK, és az 56-ról méltó megemlékezését! Kiváló előadó ő is, és a levitézlett Lázár is!
kokopelli
@Ludmilla: ...az egész XX.-ik század hazard-játék volt az országgal!
A hazárd nem szerencsjátékot,hanem veszélyt jelent! De nála mindegy!
Ő a karzatnak játszik,és hajlong,mint egy rossz ripacs színész!
simmering73
A magyar nem, csak más náció. Példáulmint az indiai.
kereső
"Az képes legjobban elárulni minket, aki önmagát már elárulta. 1956 forradalmát az 56-os Kádár János tudta igazán elárulni. 1989 rendszerváltását csak a 89-es Orbán Viktor tudja őszintén cserben hagyni. Az oroszokat mindig az hívja be önként, aki ellenük szavalt. Ellenforradalmi, tekintélyuralmi rendszert az képes hatékonyan építeni, aki látott diktatúrát összeomlani. "Lengyel László.2018.okt.20/Népszava
kissé felnőttem
Ezt a lózungot ki adta a szádba?
mert épp hogy hazárdirozól évek óta csak a vak nem látja
Sámannus
A papír nagyon fontos kellék volt a Kreml fejlécével.
tulipan
Nahát? Ez a dög, ennyire nem ismeri a magyarokat??? :)
justhpeter
@iluminati: Nincs igazad. Az egzotikus állatokat mindenki szeretné megnézni a cirkuszban.
justhpeter
Nem volt meglepő, hogy az ünnephez semmi köze nem volt a beszédnek. Az Unió elleni primitív kirohanás volt.
tulipan
Nem ám! Úgy látszik, éppen azért is mennek 100ezer számra, bele a vakvilágba, hagyják itt wzt a narancsosok által tönkretett, vérzivataros szülöföldjöldjüket és ott, az új helyen letelepedve, többnyire meg is találják a (NEM)hazárdirozitt számÍtásukat! Ugye,,,,?
namihami
És tényleg. A magyar tényleg nem...
Milyen régóta és milyen sokan mondták és mondják rólad, hogy nem is vagy magyar. Csak egy régóta, Indiából idekeveredett migráncs-leszármazott. És ezt most pont te is igazoltad, a saját szavaiddal.
tulipan
Aztán később, ahogy azt az '56-sokok tették, stresszmentes életük közbe (esetleg) gazdag külfödi, 'sírva vígadó ', bölcs Salamon, magyarkodó túristaként hazalátogatnak, hogy a helybeliek nyaldossák a kezüket a pénzükert!!
nezelodo
"A magyar nem szerencsejátékos fajta"
Miért pont a szerencsejáték jutott eszébe a Miniszterelnök Úrnak? Csak nem érintett a család? Vagy az Endyvel van baj, a kaszinókkal? Elsíbolja az adómentes suskát? Vagy mind a kettő? Vagy megszólalt az eddig a köz által nem ismert lelkiismerete? Akkor ne hazardírozzon a hazánkkal!
SystemError
Kösz Viktor a beismerést, hogy akkor te nem vagy magyar...
papa.49
@SystemError: Megelőztél most akartam írni, hogy ő azért dúlja fel az országot meg osztja meg a népet mert NEM MAGYAR !!!
Desischado
Én is, az itt írók, és még sokan, mi magyarok vagyunk. Eszünkbe sem jutna elárulni a hazánkat és a népünket. De te, te mocskos csuti parazita, TE SOHA NEM VOLTÁL MAGYAR! SOHA! ÉS KIKÉREM MAGAMNAK ÉS A TÖBBIEK NEVÉBEN, HOGY TÉGED MAGYARNAK TITULÁLJANAK! TE MAGYAROSZÁG ÉS A MAGYAR NÉP ÁRULÓJA VAGY!
Yoda69
Orbán! Akkor mi a szart keres itt ennyi migrans? Pénzért eladtatok a hazát te geci. A kinIak felnyomtak az ingatlan árakat az egekbe. Magyar ember már nem is tud lakást venni budapesten. Nem kéne az eget is lehazudni té görény hauaarulo.
dr. prédikátor
A MAGYAR valóban nem hazardírozik te mocsok!De te és a csürhéd homo felcsutikusz ,mivel NEM VAGY MAGYAR , csak egy bevándorló cigus ,ti hazardírozok MAGYARORSZOGGAL és a MAGYAR EMBEREK jövőjével !!! Rohadjon rátok a bőrötök!!!
Zeta
A magyar nem hazárdírozik!
Erről ennyit.
Yoda69
@Horizont: Kizartnak tartom hogy lenne olyan dolog amirol orban nem tud. Ha megprobaljak atverni az elobb utobb ugyis kitudodik, mert keresztbe kasul megy az egymasnak keresztbe tetel, es a masik besugasa a fonoknel egy kis plusz koloncert. Szerintem annyire fosnak mar orbantol hogy onallo akcioba nem mernek kezdeni. orban hatalma pont ugy epul ki mint hitlere, vagy sztaline. De mindig van egy gyenge lancszem.
tulipan
Ez egy végletekig ostoba narancsos szemtláda, csak véglényeknek való, hülye jelszavakat képes puffogtatni!!!

magyar-gyaur.blog.hu/2018/10/23/az_onsorsronto_orbani_strategiarol
kokopelli
@Yoda69: Igazad lehet,de egy bizonyos betegségre vagy hasonlóra utal az,
hogy amit mond a kamerák előtt,azt pár nap múlva egész máshogy adja elő!
Annyira ß@rik rá,vagy annyira túlherteltek az agytekervényei? Ha egy gerin-
ces "elvtársa" lenne,úgy "az" játszva letaszíthatná a sámlijáról! Nem hiszem,
hogy mindíg tudja azt,hogy miről van éppen ott nagy'baszó! Nem beteg megint?
kokopelli
@Szeparepa2: ..ő "ősmagyar" (;-)) ,és ezért nem hazardírozik,de azért felteszi az
országot a "fekete 13-as"-ra,és azért imádkozik,hogy a golyó soha ne essen le a
tányérra!!..ugyanis csak addig van neki "malaca"!
tulipan
@kokopelli: Azt a narancsos elvtelen, elvtársai pontosan tudják, hogy mindig, mindenkor és mindenhol a MÉG ELLOPHATÓ PÉNZRŐL VAN SZÓ!!!
CsipkeRózsa
Ezzel a kijelentésével nem azt akarja elismerni, hogy ő nem magyar?
Edmond Dantes
@CsipkeRózsa: Hát a viselkedését és a szövegét összevetve a válasz igen,csak nagyon komplikáltan adta a tudtunkra.És ha nem magyar,akkor mi? Esetleg "szégyen vagy kamumagyar".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.