Nagy a rendőri készültség, rendőrsorfal áll a köztévé bejáratánál.

Mint ismert, a baloldali ellenzék által kedden a Bem József téren tartott tüntetésen jelentette be Hadháy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy este hét órától az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt folytatják a demonstrálást a "néphülyítés" ellen.

A baloldali ellenzék és a Jobbik együtt tüntetett a köztévénél

Fotó: Illusztráció/Instagram

Az Index élő tudósítása szerint a tüntetés el is indult, ám közben megérkeztek a Jobbik szimpatizánsai is, akik tojással dobálták meg az épületet, az MTVA logójára ráfújták a "Hazudtok" feliratot, a rendőrökkel szemben – akik a székház bejáratát védik – azt skandálták, hogy "ÁVH, ÁVH". 

Az Index szerint nagyjából 4-500 fő lehetett a helyszínen, ám a Jobbik-szimpatizánsok elindultak a Fidesz Lendvay utcai székházához, így a létszám lecsökkent körülbelül 200 főre.

(A Fidesz-székháznál történt eseményekről ebben a cikkben olvashatnak bővebben.)

Az MTI szerint mintegy kétszázan az MTVA budapesti székháza elé vonultak (a Bem téri tüntetésről – a szerk.), hogy a független hírszolgáltatásért tüntessenek.

Hadházy Ákos beszédében azt hangsúlyozta, hogy leginkább a "dezinformációs diktatúra, vagyis a néphülyítés" írja le azt, ami jelenleg Magyarországon történik.

A politikus úgy vélekedett, hogy a legutóbbi országgyűlési választás egy elcsalt választás volt, ezért a magyar Országgyűlés nem legitim. Annál is inkább, mert a választás előtt a kormányzat 100 milliárd forintot költött el "néphülyítésre".

A demonstráción felszólalt Nagy-Navarró Balázs, a Magyar Televízió egykori szerkesztője is, aki 2011-től négy éven át demonstrált az MTVA épülete előtt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sziralisa
@Kookas: - hát csak annyit, hogy ők is megbaldagultak már...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.