Budapest — Szűkösebbek lesznek a készletek az idei télen az évszak legkedveltebb csemegéiből. Már most is mélyen a zsebbe kell nyúlnia annak, aki diót, mandulát vagy gesztenyét akar venni, karácsony előtt pedig még jobban elszállhatnak az árak a piacokon. Egyetlen év leforgása alatt csaknem 600 forinttal drágult a gesztenye kilója, amit most vidéken 1400 forint körül adnak, a fővárosban pedig már kétezer forintot is elkérnek érte. A gesztenyeimádókra nehéz idők várnak, ugyanis egy gombás megbetegedés szinte teljesen kipusztított mintegy 450 hektrányi gesztenyést. Jelenleg a hazai termés mindössze évi 200-500 tonnát tesz ki, szemben azzal a 2500 tonnával, amit az olaszoktól importálunk, és jelentősebb ültetvény nincs Magyarországon – írja a Magyar Idők.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Jó lenne, ha a párt központi napilapja nem csak ezekről a drágulásokról - amire rá lehet fogni valamiféle indokokat - hanem más durva áremelkedésekről is beszámolna!!! =))
Ajánlom a b. figyelemben a TV-ben ezerrel nyomatott MEDVE szeletelt sajtot. A figyelembe és nem fogyasztásra,m mert a minősége az gyengus, de az ára??? On-line vásárolva 5 és 7 ezer kilója!!!
Gauntlet
@RonaGyuri: A medve nem játék, jól mondták a székelyek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.