Folyamatosan erősödik a lakosság hitelfelvételi aktivitása a Netrisk.hu pénzügyi összehasonlító oldalának adatai szerint, a portál az idei első három negyedévben több mint háromszor annyi személyihitel-igényt továbbított, mint az előző év hasonló időszakában.

Rohamléptekkel adósodik el a lakosság

A cég az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: ezeknek a hiteleknek az átlagos nagysága 1,32 millió forint volt, 8 százalékkal nagyobb a 2017 első kilenc hónapjában mért 1,22 millió forintos átlagnál.

A vizsgált időszak során tovább csökkentek a személyi hitelek kamatai: az átlagos thm (teljes hiteldíj mutató) a portál összesítésében 13,9 százalék volt 2018 első kilenc hónapjában, szemben a tavalyi 14,8 százalékkal, mindeközben 48-ról 51 hónapra emelkedett az átlagos futamidő. E két tényező hatására a magasabb átlagos hitelösszeg ellenére az átlagos havi törlesztőrészlet 32 500 forintos mértéke szerényen még csökkent is a tavalyi 32 700 forinthoz képest.

Egy év alatt számos paraméterben tapasztaltak változást a hitelek összetételében – mutatott rá Takács Roland, a Netrisk.hu banki és távközlési üzletág igazgatója. Kiemelte, jelentősen nőtt például a fiatal hitelfelvevők aránya, a tavalyi 5 százalék helyett az idén már 8 százalékuk volt 25 év alatti. A minimum öt éves futamidőre felvett személyi hitelek aránya 36-ról 45 százalékra emelkedett. Eközben 18-ról 23 százalékra nőtt azon hitelek aránya, amelyekhez a hitelfelvevők legalább 250 ezer forint/hó nettó jövedelmet tudtak bemutatni – tette hozzá a szakember.

Jelezte: várakozásaik szerint a következő negyedévekben várhatóan folytatódik a lakossági hitelezés bővülése. Bár a kamatszintek további mérséklődésére már nem számítanak, a jövedelmek további növekedésével, így a hitelképesség javulásával a bankok újabb rétegeket tudnak majd elérni a hitelkonstrukcióikkal – közölte Takács Roland.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@tulipan: Ha így lesz, meg is érdemlik. Aztán majd jön a hajléktalanság és majd őket is üldözni fogja a fideSS-kdnp.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Hogy is volt csak, abban az operettben, "Mert a szív ls az lsz,együtt mindenre kész...!" Hamarosan jöhetnek megint ezrével a bedőlt hitelek és a narancsos Kúrmány segtségére HIÁBA váró ostoba emberek!
justhpeter
@tulipan: Ha így lesz, meg is érdemlik. Aztán majd jön a hajléktalanság és majd őket is üldözni fogja a fideSS-kdnp.
tulipan
@justhpeter: Ez az! Pontosan ez a céljuk! Igy bitosítják a hatalmukat!
KisGenyo2
Akkor kiheverte a nép a devizaborzalmakat. Sőt el is felejtette azokat. Mos újra be lehet őket szopatni forinthitelekkel. Felkészül a kamatemelés! Sokak szemében a jegybank lesz az új "ördög". XD
Gauntlet
Jövedelmek növekedése? Miből? Nem is akkora a gazdaság ereje!
justhpeter
@Shikari: A kormányt nem, de az MNB-t igen. Kié a bankfelügyelet ?
Commenter
@justhpeter: tegnap pont erről szólt itt egy cikk a lakosság, az ország teljes elszegényítése az, amit orbán el akar érni. Lásd Fidzsi szigetes topic.
tulipan
NARANCSOS SEGG VEZETŐINKNEK, pontosan ez a céljuk! Igy bitosítják a hatalmukat!
justhpeter
@Shikari: OK A bankfelügyelet nem Isten. Értem. Akkor minek kellett Matolcsynak bekebelezni ? S ha nem Isten és nem ér semmit, akkor minek fizetjük ?
justhpeter
Ez a bankfelügyelet az MNB-vel és Matolcsyval együtt is vicc. Kb olyan mint a NAV volt Tállaival.
Nessy
@Shikari: Ami azt illeti a forintosítás eredményét is "állami bank" realizálta, majd gyorsan kiderítette, hogy az nem közpénz, és lett belőle Alapítvány, ingatlan, műkincs etc.
Nessy
@justhpeter: Kecske - káposzta klasszikus esete!
Nessy
@Shikari: Legyen neked a te hited szerint!
Commenter
@justhpeter: kihagytad az Állami Számvevőszéket...
Commenter
@tulipan: igen, csak ott tévednek talán hogy egy idő után pont a nyomor az ilyen rendszerek ellen a legnagyobb lázító
Eladott Ország
A csörgősipkás futóbolond Matolcsy és csapata pedig késze áll a kamatemelésre és magánpénzzé konvertálja a kamatból származó hasznot, ahogyan ezt tette a devizahiteleseknél.
A hitelkamat már csak felfelé emelkedhet, különösen ha a brüsszeliták elzárják a pénzcsapot a fidesz nevű rablóbandától.
anima
A látszatot fent kell tartani - bármi áron!
verőce21
- Miért vártok vele? Gondoltatok már a P...?
Veleda
Jobb itt is észnél lenni.Mielőtt valaki fölveszi a hitelt, érdemes körbejárni a bankokat, mert akár 3-4 százezer eltérés is lehet a visszafizetésnél. És nem kell aláírni azonnal a szerződést, otthon át kell gondolni, megéri -e?? A hitel felvételek szaporodása már a szegényedést mutatja, de ez egy újabb csapda, úgyhogy csak : ésszel!!!
namihami
Et a nép még egy kétéves gyerek szellemi szintjén se áll. Persze, tisztelet a kivételnek.
Nemhogy a holnapi napra, de még a délutánig se gondolkodik a nép egy rétege.
kokopelli
@namihami: Tudod,én ismerek olyan országot,ahol a 15-éves gyerkőc elhagyva az iskolát,
beáll "ipari tanulónak",és az első tevékenysége az,hogy nyit egy kontót valamelyik bank-
ná,kasszánál usw.!A havi kis keresetét mint azubi" minden hónapban oda kapja a kontó-
jára a munkaadójától! Rögtön érintkezésbe lép a "pénzvilággal"! Lefűzi a kis nyomtatott-
papírkákat (maga által elhozva a banki nyomtatóból és kész) Érdekes,hogy azok "odaát"
is kétlábúak ill.egyfejüek,de nem azért,hogy az eső ne eshessen be a nyakukba!Meg kell
már a gyerekeknek tanulni ott,hogy mi az a pénzforgalom,de látni azt ,hogy hány hónapig
kell még várnom a "robogó"-m megvásárlásáig!
ila51
a nyomorból még a hitel soha nem emelt ki senkit ...a hitel csak annak való , aki nincs rászorulva , ellenben jól tudja érvényesíteni az előnyeit
colibri
Milyen kormány is van hatalmon? ...és ki volt, amikor a sok devizahitelt felvették legutóbb és még nagyon sokan most is nyögik, meg kilakoltatják őket...? A jelen eladósodást is majd lehet Gyurcsányra kenni... csak mondom...
Levendula
@Eladott Ország: A nulláról induló fiatalok ezért is hagyják el az országot... Inkább idegenben élnek nyugodtan, boldogban, mint itthon adósrabszolgaként...
wagabund
@namihami: mert úgy szeretne az a gyerök egy telefont...ha a szülei nem, majd én megveszem...elvégre egyszer élünk..-Béluska, menyibe is kerül, amit úgy kinéztél?
-kétszázezer...Mamaaaa...vedd meeeeg..
-megveszem, csak megkötöm a hitelt...

(valamelyik nap mondta egy ügyintéző, hogy az unokák zöme nem is tudja a mama nevét..sem az asszony, sem a lánykori nevét...még a fiatal felnőtt unokák sem)

-Columbó...mi a maga keresztneve?
-hadnagy asszonyom...hadnagy..
wagabund
@ila51: 15.51... bingó!.. ez pont így van..(úgy 95%-ban)
Nessy
Azt nem is tudjátok elképzelni, hogy pl. egy társasház szigetelésénél, bizony minden lakónak be kell szállni, pláne, hogy még a megtakarítási támogatást is elvettétek? Hogy bizony egy kis nyugdíjasnak egy elromlott hűtő, mosógép javítása, cseréje nem ritkán csak hitelből sikerül? Ha még kap hitelt! Lakásfelújításról már sokan nem is álmodnak! Ezt nevezték eleink "tisztes szegénységnek", ami nem szégyen, csak pocsék dolog! Ők azok, akiknek minden csekkjük be van fizetve, aztán a többiről már inkább nem beszélnek.
Nem minden fehér, vagy fekete!
dr frédikántor
@Nessy: Főként hogyha társasház szigetelésnél a legdrágább "pályázót" választja a "lakóközösség". Mert a pályázó hálából visszaad pár százezret a lakóközösséget befolyásoló, vagy helyettük döntő valakinek...
namihami
@kokopelli: Erre gondoltam...
És aki ezt megtanulja és megszokja, attól nem fogja a bank elvenni a lakását, mert tudja, hogy mit enged meg a jövedelme és az abból megtehető törlesztése és életvitele.
Nessy
@namihami: Tudod, anno nem kevés OTP hitelünk volt egy, egy lakásfelújítás kapcsán. ( Négyet csináltam végig. Az ötödik már az utódom gondja lesz). Viszont akkor tíz évig azonos volt a törlesztő részlet, és volt biztos munkahelyünk. Kivéve az utolsót, 90-s évek elején egy nap alatt lett a 6%-ból 32%, illetve ha tudtad egy év alatt törleszteni ami még hátra volt, 18%.
namihami
@Nessy: Ilyen építkezési nekem is volt.
De volt egy óriási difi. Akkor, ha kisebb fizetésed is volt, de egy viszonylag biztosabb munkahely mellett vàllalhattad be a hiteleidet. Még az egyik szülő betegsége vagy halála se juttatott a tönk szélére. Ma viszont, bár a jövedelem nagyobb, de a munkahely (a pénzhez képest) nagysàgrendekkel kockázatosabb. Akkor egy kilakoltatás országos hírnek számított volna, ma a fülekig nem jut el.
papa.49
Szerintem meg pont az a ,,TETVES BANKOK,, baja, hogy nem akarnak az emberek hiteleket felvenni, másként miért látod a hirdetéseikben ,,jóvá írunk XX. összeget, a számlája utalunk YY összeget,, pont ezért !!!
Lepényleső
Ára van annak,hogy a párttagok rohamléptekkel gazdagodnak,tehát ott tartunk ahol apáink ötven éve tartottak? Talán még azok az idők is kevésbé voltak rosszak?
csak úgy....
@papa.49: én el mentem autót venni 1/2 pénzen
autót vettem a javából 1/2 pénzen
kári kittyom,még is marad 1/2 pénzem
bankom monja kityrákotty...
kári kittyom, édes bankom, el fogyott a 1/2 eszem ?
én elmentem a vásárba 1/2 pénzen
kerestem egy olcsó bankot 1/2 pénzen, a vót
bankom kityrákotty ,de még is maradt 1/2 pénzem...

A szar ,libsi világban még a 0% kamat is lehetséges,hogy
maradjon meg,legalább a 1/2 pénzed. :)
Rockxy
Egyéni felelősség.
Már hogyha volna.
csak úgy....
@Rockxy: nagyon globálisan beszélsz @Rockxy: barátom ...
sziralisa
@colibri: Emlékezésnek itt a google, és én is "csak mondom": "Róna leírta, hogy 2006-tól kezdve kétségbeesetten küzdött a devizahitelezés leállításáért, amiért meg is kapta a kókler minősítést a devizahitelezés megalkotóitól. "Kik voltak ők? Hát Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter" - sorolja a neveket. Szerinte Oszkó Péter és Felcsúti Péter dolgozta ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nemhogy nem vetett véget, hanem egyenesen szentesítette a devizahitelezést."
bővebben itt: www.origo.hu/gazdasag/20121128-rona-peter-het-ember-felelos-a-devizahitelezesert.html
Eladott Ország
@Levendula: Miből tegyen félre a fiatal a magyar fizetéséből? Nem beszélve arról a házaspárról akik már a családalapítást a tandíjhitel törlesztésével kezdik ( netán kettővel). A kettő-háromgyerekes családnak ugyan miből lesz meg a saját erő, hitelképesség? Ha csak nem fideszes államtitkár vagy politikus vagy Matolcsy rokona?
Eladott Ország
@sziralisa: Meddig lehet még visszamutogatni? Már a várba költözik milliárdokból a csúti cigány, aki örök hatalmat kapott a néptől!
Eriksson
@Eladott Ország: Addig kell visszamutogatni, amíg a baj gyökerét meg nem találják.
Érdemes @sziralisa: által belinkelt Róna Péter 2012-es cikkét figyelmesen elolvasni.
Időben felhívta a figyelmet minden olyan veszélyre, amelyek a mai deviza hitelek problémájának az alapja.
Ez esetben is az a legnagyobb baj, hogy ez egy következmények nélküli ország. A bűnösök mindig megússzák, és másokra kenik a következmények ódiumát.
Eladott Ország
@Eriksson: A bajok gyökere a közpénzmilliárdok ellopása, a demokrácia telibeszarása. A fidesz a bajok gyökerének kutatása helyett, az élet gyökerét verje bele a konzervatív politikai prostituált kurva anyjába!
magyarbakancs
@Eladott Ország: A Fidesz maga a métely!
Az a párt ki valamikkor Soros pénzen jött létre ,és ma üldözési mániában szenved.
Ez az igazi elme baj.
kereső
Ha az origo cikket figyelmesen kell elovasni, akkor ezt méginkább.A kép rögtön nem lesz olyan fekete-fehér,mint azt Róna Péter állitja- kicsit hosszú,de talán segit megérteni a folyamatokat,és némi pénzügyi alapismeretet is ad.
www.parlament.hu/irom39/05881/05881.pdf
Eriksson
@Eladott Ország: Ne felejtsd el, hogy Róna Péter nem kormánypárti, és amikor ezt a cikket írta, még csak 2012. volt. "Róna leírta, hogy 2006-tól kezdve kétségbeesetten küzdött a devizahitelezés leállításáért, amiért meg is kapta a kókler minősítést a devizahitelezés megalkotóitól." Talán ezt figyelembe kellett volna venni annak idején, most nem lenne annyi tönkrement család, vállalkozás, esetleg hajléktalan. Ne vegyük csak azért bocsánatos bűnnek, mert nem tetszik a névsor.
Amit írsz igaz lehet, de ne térjünk el a témától.
Eladott Ország
@Eriksson: Nem kell mellébeszéli! A környező országokban a devizahittelszerződést törvénytelennek mondta ki a bíróság és a túlfizetett pénzt visszafizették. Az egész fideszes bűnbandát börtönbe kell zárni! Ennyi! A fidesz bűnbanda meg lóf@szt csinált, illetve tovább folytatja a közpénzek lopását és tapos a nép nyakán.
Eriksson
@Eladott Ország: Persze, a Fidesz az az MSZP-SzDSz utód, amelynek minden szart el kell sikálnia.
Az viszont érdekes lenne, hogy miért nem egyeznek meg a bankokkal déli szomszédaink mintájára? Vagy már magánvagyonok lettek, s onnan visszaszerezni bajos?
kokopelli
@namihami: Amikor a nagyobbik srác abba a korba jutott,kérdezte,hogy ez vagy az
a "Kisbank" társaság a jobb,akkor,mivel nem ismertem azokat,azt a tanácsot adtam,
hogy kérdezze meg a Rückversicherung-jukat!(Háttér-biztositójukatt!) Érdekes,hogy
nem volt válasz,de az "én" bankomhoz ment! Kerülővel,de nem eröltetéssel! ;-)
Eladott Ország
@Eriksson: Azért nem egyezik meg a fidesz bűnöző banda a bankokkal, mert vérükben a van a lopás. A cigány az cigány!
Eriksson
@Eladott Ország: Biztos igazad van első olvasatra, de nem tudhatjuk mi van a háttérben. Mert ugye minden dolognak oka van. S önmagában az nem ok, hogy "A cigány az cigány! " Mert ilyen fordulattal azt is mondhatnánk, hogy "A zsidó az zsidó". Mert szeretett törzsfőnökünk anyai ágon bizony az.
Eladott Ország
@Eriksson: A cigány az cigány jelentés arra is utal, hogy kutyából nem lesz demokratikus szalonna, és ezt érteni kell Köteles Lacára és bűnöző, tahó csapatára is.
Eriksson
@Eladott Ország: Ahogy gondolod.
Én azonban úgy látom, ha nem volna demokrácia, ez a társalgási felület már rég megszűnt volna, és mindannyian sitten átkozódnánk.
sziralisa
@Eladott Ország: A tények makacs dolgok kedves EA, még akkor is, ha a gyűlölet szemüvegén keresztül már teljesen más láttok.
Eladott Ország
@Eriksson: ma 16:37; Én még úgy tudom az EU tagjai vagyunk és nem Moszkva 13. közigazgatási körzete (административный округ), de szóljál ha tévedek.
Eladott Ország
@sziralisa: Bizony a tények makacs dolgok, a fékek és ellensúlyok szétverése, a felcsúti Disneyland és a balkáni királyság létezése nem csalás, nem ámítás ,az összes megyei napilapok felvásárlása, a média és sorolhatnánk napestig. Pedig nem lehet kérdés, hogy a vazallusokra építő, maffia beütésekkel bíró új hűbéri rendszer felépítésének lázas munkájával a fél világ tisztában van.
nepszava.hu/picture/122337/normal/488/00488721.jpeg
Eriksson
@Eladott Ország: Még az is lehet, ha sokat kekeckednek az Eu. hatalmasságai.

Egyelőre valóban francia - német gyarmat vagyunk, ahol az ők demokráciájukat akarnák ránk erőltetni.
Szerintem a mi demokráciánk még a Kádári rendszerben is demokratikusabb volt mint az övéké.
tulipan
@Eriksson: Szerintem a mi demokráciánk még a Kádári rendszerben is demokratikusabb volt mint az övéké.

Ha te ezt így gondolod, akkor valóban a megvezethető, narancsos ostobák közté tertozl! Gratulálok!
Eriksson
@tulipan: Édes egyetlenem! 68 éves vagyok. Életem nagyobb részét a Kádár korban éltem le, sőt megéltem a módszerváltást, az egymást követő kormányok regnálását, az akkori történéseket. Ha részleteket szeretnél, tudnék mesélni.
Mindezeket nem te élted meg, te csak mások elbeszéléseiből ismerheted, vagy még onnan se. Úgyhogy ne akard nekem bemesélni, hogy nem tudom miről beszélek.
verőce21
Az emberek eladósodása a tudatlanságukkal egyenes arányban van. Erre mindig építhetnek a hitelezők.
csak úgy....
@verőce21: azt akarod mondani ezzel,hogy buta a magyar?
Nessy
@Eriksson: Mész gyufáért! :-)) Azért az egészségügy, az oktatás, a szociális rendszer nem volt ennyire a béka feneke alatt az "átkosban"! Igaz ennyi "új gazdagunk" sem volt, akiknek a gazdagodását a jelenlegi helyzetben bizony sokkal több szegény jelenti!
Akkoriban, ha felvettél 10 évre 100000 forint hitelt lakásfelújításra, ugyanannyi volt a törlesztő részlet, és volt biztos munkahely.
Az is igaz, hogy arra ügyelt az OTP, hogy fizetés 33%-nál ne legyen magasabb a törlesztő részlet.
Aztán szerinted ki volt "tudatlan", vagy inkorrekt, amikor a 90-s évek elején egy nap alatt a 6%-s hitel kamat 32% lett??? Ha egy év alatt fizetted vissza a tartozásodat, akkor "csak" 18%.
Eriksson
Igen, az adj Uramisten de máris életösztön nagy úr.
Eriksson
@Nessy: Bizony úgy volt, ahogy írtad. Szóról szóra. Nem volt létbizonytalanság és a hajléktalanság se volt jellemző. És akkor is bármit mondhattunk, tehettünk, az állam elleni szervezkedésen kívül.
Nessy
@Eladott Ország: Ez "átlag"! Benne van Lőrinc barát milliós órabére, a kormányzati szféra több milliós bére és juttatása havi szinten, a ma már nem pofátlan 5 - 6 milliós állami vezetői bér. Ja, ha mediánt számolna akkor a fele lenne, de az nem NER kompatibilis statisztika!
kokopelli
@tulipan: (08:55) Nem akartam megkérdezni,hogy hány évet élt ő pl. Német.o-ban,
hogy azt olyan biztosan állítja! Ha a különbséget tudnám zongorázni...! Kereset-
ben,szabadságban,orvosi ellátásban,nyugdíjban,emberi kapcsolatokban,gyermekek
jövőjében..stb...stb! A sok hülye (?) azért menekül,ha tud?! Az jut az eszembe az ilyen
állításairól:
"Emberek egyetek ß@rt,mert majdnem 10millió ember nem tud tévedni!" :-((
Eladott Ország
@Nessy: A 327.500 forintos bruttó átlagkereset a pártutasításos számrendszerben vagy a Jóisten tudja milyen számrendszer alapján készült, de az hétszentség, hogy nem a valós medián átlagkeresetet mutatja.
kereső
@Eladott Ország: nem számolnak mediánt!!!
kereső
@Eladott Ország: A medián értéke kutatások szerint a magyar fizetéseknél általában 20 százalékkal alacsonyabb, mint az átlagbér. Ennek alapján a decemberi magyar fizetések medián értéke nagyjából 256 ezer bruttó volt, azaz 170 ezer nettó, kedvezmények nélkül./ez 2018.február/
F_Viktor
@kokopelli: Írod:
"Emberek egyetek ß@rt,mert majdnem 10millió ember nem tud tévedni!"

Én így ismerem:
"Egyetek ß@rt,mert 100 milliárd légy nem tévedhet!"

De ha már 10 millió, nem is olyan régen még azt harsogta a fityesz propaganda, hogy a magyar családok 10 millió forintnyi megtakarítással rendelkeznek.
Most azon gondolkodok, hogy mit szeretnének vásárolni a magyar családok, hogy a megtakarításukhoz még 1,22 millió forintos hitelt kénytelenek igénybe venni??
sziralisa
@Eladott Ország: - Ja, sokat loptak, de hogy a csudába tudták ennyi lopás mellett még helyrepofozni azt a trágyadombot, amit Feriék hagytak ránk, nézd meg te is kedves EA, hogy miként lopta szét az országot a fidesz:
mindenszo.hu/ime-igy-lopta-szet-a-fidesz-az-orszagot-7-ev-alatt-teljes-lista/
Eladott Ország
@sziralisa: Korán halunk, de legalább addig is szarul élünk.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/%C3%A1r.png
Most lépjünk ki a V4-ek csoportból (mármint nem igaziból, hanem abból az összehasonlításból) és merjünk nagyok lenni. Nemzetileg.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/1.png
Érdemes megfigyelni a magyar adatok dinamikáját. Mármint azt, hogy dinamikusan lezuhant és dinamikusan úgy is maradt, a béka segge alatt pár lépéssel. Románia – miközben igen mélyről indult – jó ütemben végez a magyarral ellentétes mozgást. Nem kizárt, hogy azóta már sikerrel megelőzték üvöltve fejlődő kicsiny hazánkat. Összefoglalom, jó? Jó. Szarul állunk. A V4 országok közül nálunk halnak meg a legtöbben, de legalább a legkorábban is, az életszínvonal is a sereghajtásra jó, ellenben lényegében a külföldi befektetőktől függ az ország. Tanulság is van, miért pont az ne lenne? Vagy a kormánypropagandát kell elfogadni, vagy a tényeket. A kettő még a végtelenben sem találkozik egymással.
uploads.disquscdn.com/images/d2b21148ad0632185483f12c4a10388aab5a04628fa87f7c92666f6ae9aa22e9.jpg?w=600&h=206
Eladott Ország
@kereső: Tegnap 16:59; Sajnos sejtettem, hogy az átlagbért pártutasításra számolja a KSH, kozmetikázva a számtani átlagot is. Normálisabb országban számolnak médián bért. De egyszer az önámítás is véget ér.
uploads.disquscdn.com/images/49d054ccde362bc9f0730ebfc0ababbf70294137f852de025f6f4d43ef4f8104.jpg?w=600&h=659
kokopelli
@F_Viktor: nem utaltam arra sajnos,hogy az okos,"telefon-nevű" a 10milló magyar
Kadár alatti jobb demokráciáját a németek mai demokráciájával hasonlítja össze!Így
jutottam a 10 millió legyecskére a kakival,és azt is kérdeztem (költőisen),hogy hány
évet élt a "telefonos okoska" Német.o-ban?...legközelebb pontosabb leszek! ;-))
Eladott Ország
@sziralisa: Írod: "de hogy a csudába tudták ennyi lopás mellett még helyrepofozni azt a trágyadombot, amit Feriék hagytak ránk". Nos az a nagybüdös helyzet, hogy azóta leszakadtunk, nem csak a mag Európához, hanem volt keleti tömbhöz viszonyítva is. Csak a lukas gatyából kilógó csupasz segg és a nagy önámítás van.
F_Viktor
@sziralisa: Írod:
"...hogy a csudába tudták ennyi lopás mellett még helyrepofozni azt a trágyadombot, amit Feriék hagytak ránk..."

Nem volt nehéz dolga orbánnak, mert:
1) Gyurcsány IMF hitelének 67 százaléka ott maradt orbánnál. Az előző kormányok nyugdíjra és a devizatartalékok feltöltésére fordította csak (ne felejtsd el, hogy azt a feltöltött devizatartalékot is orbán örökölte meg!).
2) Szép és semmit mondó a felsorolás, csak kimaradt belőle, hogy miket, kiktől vont el, lopott el orbán milliárdok ezreit?
Mert megfeledkezel a nyugdíj megtakarításokról, a 3 ezer milliárd forintról, a szociális háló darabokra cincálásáról, ami után pl. a munkanélküliek 3 hónap után szinte észrevétlen marad a kormánynak, elhallgatod az egészségügytől, oktatásról elvont 100 milliárdokról, de azt is titkoljátok, hogy mennyi a devizatartalék (mennyit loptatok el belőle?), mennyi az államadósság, mennyi forint- és devizaalapú államkötvényt adtatok el nem kicsi (IMF hitel képest) kamattal?!
De a sort nagyon sokáig lehetne folytatni, pl. azzal a 32 új adónemmel amit csak Eltolcsy unortodox elvtárs lőcsölt a magyar emberekre, családokra.

S akkor nem beszéltem az EU-s milliárdos eurós pénzekről, amit elloptatok, mert bizony - ahogyan előttem többen is leírtak - nem a gazdaságot pörgették fel, mert a régió sereghajtói lettünk, a német gazdaság nélkül középkori állapotok uralkodnának az országban.
Az igaz, hogy ezek a pénzek megtalálhatóak a kastélyokban, magán repülőgépekben, luxusjachtokban, balatoni üdülőkben, magánbankokban, médiákban, kaszinókban, ... (itt is a felsorolás konvergál a végtelenhez!)
sziralisa
@F_Viktor: ...hát kedves Viktor,oldalakba férne el a cáfolatom, de a világon semmi értelme, hiszen ott a google neked is, feltéve, ha nem csak az egyik oldalnak hiszünk...
sziralisa
@Eladott Ország: Nagy blöffök ezek kedves EA, korán halunk, xarul élünk, stb. Semmi értelme a válaszomnak, hiszen a google nem felejt, egyébként is sok beszédnek sok az alja, mi sosem fogjuk megérteni egymást, de a legjobbakat Neked!
F_Viktor
@sziralisa: Én a saját szememnek hiszek, nem a médiáknak! Amit leírtam, hogy mit lopott el orbán, milyen megszorításokkal vett el pénzt egyes csoportoktól, honnan, mely ágazatokból vont el pénzt az orbán rezsim, azok tények!
JAJMÁR
Rohamléptekkel gazdagodik a felső réteg az eladósodó lakosságon, és egyúttal röghöz köti őket.
sziralisa
@F_Viktor: Miután én is ezt vallom, a tényeknek hiszek, - akkor itt abba is hagyhatjuk, hiszen semmi értelme.
F_Viktor
@sziralisa: Már miért ne lenne értelme? Pl. a lenyúlt 3 ezer milliárd forintot tudod überelni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.