Budapesten nem három, hanem négy súlyponti kórház lesz, ugyanis a Szent János Kórház is ilyen intézmény lesz – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Négy súlyponti kórház lesz Budapesten

Elmondta,

a Szent János Kórház tervezésére 495 millió forintot biztosít a kormány. A másik három, már bejelentett súlyponti kórház a Honvédkórház, a Szent László és a Szent István Kórház összevonásával létrejövő intézmény, valamint a dél-budai centrumkórház lesz.

A Miniszterelnökség vezetője más kormánydöntésekről is beszámolt. A hulladékszállítás helyzetével kapcsolatban kijelentette: nem engednek az üzleti érdekű zsarolásoknak, ezért nem engednek a rezsicsökkentésből, és ha kell, akár a katasztrófavédelem is képes átvenni a szolgáltatás biztosítását, de nem ez a cél. A szükséges konszolidációhoz a kormány forrást is fog biztosítani, illetve egy létrejövő bizottság egy héten belül jelentést tesz a helyzetről – közölte.

Arról is beszélt, hogy a kulturális tao-pénzek területén jelentős visszaélések voltak, ezért új támogatási rendszert vezetnek be. Az eddigi támogatások nem csökkennek, de nem a jelenlegi formában fogják biztosítani azokat – mondta Gulyás Gergely.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Így kell ezt. Az egyik legleamortizáltabb legleterheltebb kórházat még jobban leterhelni (János Kh) és működésképtelenség szélére sodorni. Már így is embertelen állapotok vannak, oda tartozik Buda plusz rengeteg Pest megyei kistelepülés is.
magyarbakancs
A pavilon rendszerű kórházak annyira kifürödtök a fenntartása nem.?
Ledózerolni a János Kh-zat és néppitei egy új kórházat.
toldozgatás,foltőszgátasnak semmi értelme.
Commenter
@magyarbakancs: régóta mondják hogy a pavilonkórházban kivitelezhetetlen az eü ellátás és új kórház kellene. De egyetlen lépést sem tettek a kórház bezárása érdekében nem épült még olyan kórház ami a "jánost" kiválthatta volna. Pedig a sok stadion árából több kórházat is ki lehetett volna hozni.
magyarbakancs
@Commenter: Dolgoztam a János KH-ba egészségügyi gyógyításra alkalmatlan.
Commenter
@magyarbakancs: nem először hallom ezt. Már a megépítésekor is mondták hogy a pavilonrendszer miatt is az, de most már teljesen le van amortizálódva. A hideg idő legalább azóta megoldotta a kórház patológiáján adódott gondokat (a hőségben a János Kh-ban elhunytakat átszállították boncolásra a Nyírő Gyula Kh-ba, ez tudom hogy szükségszerű, de valahol kegyeletsértő, és egy olyan kiadás amelynek nem feltétlenül kellene adódnia...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.