A csok és az áfa-visszatérítés lehetősége olyan mozgásteret teremt a gyermeket nevelő családoknak, amellyel könnyebbé válik az otthonteremtés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkárára csütörtökön, a Váci Polgári Est előtti sajtótájékoztatón.

Novák Katalin kifejtette: a csok része egy garantáltan három százalék alatti kamatozású hitel, amely tízmillió forintnál – 25 éves futamidőt figyelembe véve – havonta 48 ezer forintos törlesztőrészletet jelent, vagyis jobban megéri felvenni, mint albérletet fizetni.

Novák Katalin: a csokkal könnyebbé válik a fiatalok otthonteremtése

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Eddig kilencvenezer családnak segített a kormány a csok bevezetésével, ez a szám a jövőben várhatóan növekedni fog – mondta.

Novák Katalin felidézte: a kormány idén, a családok évében bevezette, hogy ha harmadik vagy további gyermek érkezik a családba, akkor a fennálló jelzáloghitelük gyermekenként egymillió forinttal csökken.

"A magyar fiatalok családcentrikusak, a jövőjüket családban képzelik el, átlagosan két gyermeket terveznek és a kormányzat támogatni kívánja a gyermekvállalás feltételeit" – jelentette ki a politikus.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A csóri szocializmusban 772 ezer panellakást épített az állam. Nagy része tanácsi bérlakás lett alacsony lakbérért több, mint két millió embert juttattak lakhatáshoz. Piszkos szocializmus.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
A csóri szocializmusban 772 ezer panellakást épített az állam. Nagy része tanácsi bérlakás lett alacsony lakbérért több, mint két millió embert juttattak lakhatáshoz. Piszkos szocializmus.
justhpeter
Ahogy csökken a kormány pénze, egy re durvábbakat hazudnak.
maci0427
@solidedge: -- A szocializmusban igen, akiknek volt kettő, de legalább három gyerekük és rendezett volt a családi életük , kaphattak lakást tanácsit vagy kedvezményesen szövetkezetit ! De a végén már kezdett lezülleni az egész, lásd az akkori Havanna Lakótelep ! Ha most azokkal a feltételekkel adnának lakást, akkor jóformán csak a cigányok kaphatnának, hiszen a magyar nők, már nem igen szülnek még egyet sem, nemhogy kettőt, de főleg hármat ! Míg a cigányok csak úgy potyogtatják ! Ez hová vezetne ? Sehová, hiszen az egygyerekes családoknak is nehéz sokszor önálló lakáshoz jutni manapság és többet nem vállalhatnak sokan, mert náluk még van és működik a családtervezés és nem csak úgy megy a dugás hagyományból ! !
maci0427
A kettő gyerekesek is kaphatnak igaz 10 millát , de előtte kell venni valamilyen telket amire építhet és kell , hogy legyen valami készpénz is akár hitel formájában és ez nem könnyű ha építeni akar ! Vagy megveszi a kész , de csak új lakást, de ahhoz is kell több pénz ! Használt lakást - kertes házat vehet a 10 millióból egy kettő gyerekes ? Vagy a 15 millióból a 3 gyerekes ? Vagy csak újakra vonatkozik ? Nehéz ügy még így is !!!
Nessy
@maci0427: Miután csak új lakást vehet, vagy építhet,a háromgyerekes család a 10+15 hitel a felére elég az előírt méretünél. Ergo legyen 20 millió kp, vagy telek, vagy ??? Nem akarok ünneprontó lenni, de nem az átlagbérből, szülői segítség nélküli családokról szól ez a történet!
Természetesen, a "gránitszilárdságú" előírja, hogy ha idősek, betegek a szülei, azt is oldja meg!
magyarbakancs
"Novák Katalin: a csokkal könnyebbé válik a fiatalok otthonteremtése"
Kiegészíteném miniszter asszony a mondatát.
Főleg a cigányoknál a falvakban ahol ez miatt szarért ,húgyért lehet el adni a házakat.
Szaporodnak három gyerek közmunka és élnek a csanádi pótlékból.
Lapát támasztási világ rekordot döntögetnek.
Feleltség semmi munka színvonala olyan alacsony ,hogy mérhetetlen.
Eladott Ország
Én kétségek nélkül elhiszem, hogy Azbej Tristannak ismét jó érzés volt magyarnak lenni az Egyesült Államokban, hiszen most közpénzből, jó fizetésért lehet ott és tarthat előadást, nem kell a gyerehazafiatal című ötlettel összegereblyéznie a pénzt rá. Az igazán jó az lenne, ha itthon is jó lenne magyarnak lenni és nem csupán azoknak lenne jó, akik zsíros fizetést húznak a párt szolgálatáért, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak élni és dolgozni, valamint boldogulni szeretnének a hazájukban. Akár úgy is, hogy nem vallják magukat kereszténynek, sőt, akár liberálisként is nyugodtan élhessenek. Erről sajnos a konferencián nem esett szó. Lehet hogy ideje lenne létrehozni valami szervezetet az üldözött nem-keresztények megsegítésére is. Sajnos a hitelképességhez tőkeerő és tisztességes fizetés szükségeltetik nem elegendő a bárgyú fideszes hittérítő duma.
szép új világ
Nem a csokkal, a csókosoknak könnyebbé válik az otthonteremtése...
Eladott Ország
Bevallom, nekem Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az egyik kedvencem. Amióta Selmeczi Gabriella eltűnt a színről (sajnálatosan a nyugdíjvagyonunkkal egyetemben), azóta Novák képviseli a nőiséget a kormányban. Szakmaiságot ugye nem nagyon tud képviselni, az értelem lángját se igazán tudja körbe hordozni. De kedves a mosolya és biztosan jó édesanya. Az sem mellékes, hogy nincs az az eszement baromság, amivel ne lenne hajlandó kiállni a kamerák elé és a kétség legapróbb jele nélkül felmondja a leckét. Teljesen függetlenül attól, hogy a józan ésszel, a realitással, de még a statisztikai adatokkal is szembemegy olykor a mondandó, neki a szeme sem rebben. Az aktuális jó hír az volt, hogy fideszék 13,3 milliárd forint európai uniós forrásból országszerte hat regionális központot és 67 helyi centrumot hoznak létre, amelyekben a gyerekvállalás előtt álló, illetve a szülés után a munkaerőpiacra visszatérni vágyó nőket is várják. A centrumok helyi szinten nyújtanak segítséget a nők rugalmas foglalkoztatásához, képzéseket és tanfolyamokat szerveznek, továbbá összekötik a munkavállalókat és a munkaadókat. Ide megy tehát a 13,3 milliárd forint európai uniós forrás, de gondolom, a költségvetésből is át lehet alkalom adtán csoportosítani némi pénzmagot, ha úgy alakul. Mert a Fidesz-kormánynak első a család. Ennek kézzelfogható bizonyítéka lesz a – minden bizonnyal remek – tananyag, amiből a nők megtudhatják végre, hogyan egyeztessék össze a családot és a munkát. Köszönöm a nők nevében. Is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.