"Ebben az országban diktatúra lett" – hangoztatta a Demokratikus Koalíció elnöke az Ellenállás elnevezésű tüntetéssorozat pécsi állomásán, pénteken.

Gyurcsány továbbra sem támogatja a határon túli magyarok magyarországi szavazati jogát
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Gyurcsány Ferenc a Jókai téren mintegy kétszázötven szimpatizánsa előtt rendezett eseményen úgy fogalmazott: "ha van bennünk elég bátorság kimondani, hogy ez egy diktatúra, akkor meg kell érteni, hogy diktatúrákat nem a parlamentben szoktak megdönteni".

A DK elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "irtózik és fél" mindentől, amikor nem a szervezett demokratikus népakarat hozza a változást, hanem a

"sokak épségét veszélyeztető tömeg". Megőrizni az ország minimális nyugalmát azok dolga is, akik szemben állnak a rendszerrel

- figyelmeztetett.

A Közép-Európai Egyetemről (CEU) szólva azt mondta: Magyarország legjobb egyeteme "az ország urainak packázása" miatt Bécsbe költözik. Egyúttal óva intette a kormányt "a túlzott magabiztosságtól", mert

"ha valaki ujjat húz a magyar ifjúsággal, az egyetemistákkal, akkor tízszer is meg kell gondolnia, hogy mi lesz ennek a következménye".

Úgy folytatta: "ha ez a rendszer nem lesz elég bölcs és belátó (.), szembetalálkozhat egy olyan népakarattal, amely elindítja az ellenállásnak azt a hullámát, amely reményeink szerint elsöpri őket". Egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy nem egyik vagy másik pártnak kell megszervezni az Orbán Viktorral szemben álló világot.

Vélekedése szerint, ha a magyar nép nem segít megszabadulni "ettől az átoktól", akkor "rá fog itt menni erre minden", majd hallgatóságát megszólítva azt kérte: szervezzék meg a demokratikus népakaratot és küldjék el ezt a rendszert oda, ahova való, "a pokolba, különben mi jutunk oda". "Vagy ők, vagy mi" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke beszédében szólt a hajléktalanságról, a politikai tisztesség és "valódi köztársaság", illetve a független igazságszolgáltatás fontosságáról is. Utóbbiról kijelentette: úgy gondolja, hogy nem neki kell majd ítélkeznie a kormány felett, "mert az nekik sem, és az országnak sem lenne jó".

Gyurcsány Ferenc a májusi európai parlamenti választásokkal kapcsolatban utalt arra, hogy

továbbra sem támogatja a határon túli magyarok magyarországi szavazati jogát. "Magyarország ügyeit az itt élőknek kell eldönteniük és nem másnak"

- jelentette ki.

Szavai szerint "valamirevaló" politikus nem találkozik Orbán Viktorral, mert "vele egy klubban lenni szégyen". Hozzátette, "ennek a levét mi isszuk meg, mert akinek nincs barátja, társa, szövetségese, az semmire nem megy Európában".

Bogdán László, Cserdi független polgármestere felszólalásában jelezte, hogy nem településvezetőként, hanem cigány emberként állt pulpitusra, majd a barátság és a tisztelet erősítésének, illetve a példamutatás fontosságát hangsúlyozta többi között a mélyszegénységben élőkről és a hajléktalanságról szólva.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Gyurcsány Ferencet anno kigúnyolták amikor lovári nyelven szólalt fel a parlamentben, eltelt pár év s most Cserdi roma polgármestere áll ott mellette, a fidesz mellett ki is áll CÖF.ös Flórián...erről is ennyit.
"ha ez a rendszer nem lesz elég bölcs és belátó (.), szembetalálkozhat egy olyan népakarattal, amely elindítja az ellenállásnak azt a hullámát, amely reményeink szerint elsöpri őket". Harmadik napon belül már a harmadik politikus mondja ezt, nagyon hangosan és világosan...az ellenzék részéről, talán oda kellene figyelniük a hatalmat birtoklóknak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Pálinkás Pál: (14:15)
...pedig én két helyen laktam hivatalosan bejelentve,úgyhogy még szavazócédulát
is küldtek a pesti címemre! Odaadtam neki,hogy keretezze be,bizonyítékként! ;-)
Eladott Ország
@Dr plágium: 1963. évi 16. számú törvényerejű rendelet hirdette ki a Szovjetunióval kötött szociálpolitikai egyezményt, amely jelenleg is hatályos.
www.kormany.hu/download/3/fc/50000/t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%A1s_magyar_szovjet%20szocpol%20hat%C3%A1ly_2015.pdf#!DocumentBrowse
Eladott Ország
@Horizont: Valószínűleg Vona Gábort is megvette a csuti pénzért és kivonták a forgalomból.
Dr plágium
@Eladott Ország: Azt nem értem miért hatályos ha a szovjetunió nem létezik.
Eladott Ország
@Dr plágium: Azért hatályos, mert az ukránok szavazata is szükséges a fidesz bűnbanda hatalmához, mint ahogy a határon túl épített stadionok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.