A közép-európai térségben továbbra sem Budapesten a legmagasabbak a négyzetméterárak.

A Duna House adatai szerint 20 százalékkal nőttek Budapest belvárosában az ingatlanárak a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor még mindig alacsonyabbak, mint a környező fővárosokban.

Az V., VI. és VII. kerületek átlagos négyzetméterára 705 ezer forint, de az igazán központi fővárosi ingatlanok négyzetméterét már 900 ezer forint feletti összegért értékesítik.

Nem Budapesten vannak a legdurvább ingatlanárak

A közép-európai térségben továbbra sem Budapesten a legmagasabbak a négyzetméterárak, bármennyire is erős évek óta a növekedés. A Numbeo internetes adatbázis szerint

Budapest központi területein 850 ezer forint az átlagos négyzetméterár, míg a szomszédos országok fővárosai közül Bécsben 2,13 millió forint, Prágában 1,43 millió forint, Ljubljanában 1,07 millió forint, Pozsonyban 913 ezer forint a belvárosi lakások négyzetméterára. A varsói ingatlanokat Budapesthez hasonló árakon kínálják, négyzetméterenként 865 ezer forintért.

Ezzel szemben Zágrábban négyzetméterenként 760 ezer forinttal, Belgrádban 728 ezer forinttal és Bukarestben 518 ezer forinttal valamelyest mérsékeltebbek a központi területek árai – közölte a Duna House.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.