A híd finanszírozása hazai forrásból történik.

A veszprémi új völgyhíd tervezésére írt ki nyílt tendert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Közbeszerzési Értesítőben – írja a Napi.hu. Az új viadukt az Aranyosvölgy felett ível majd át.

A hossza körülbelül 350 méter lesz, kétszer egy sáv áll az autók rendelkezésére,

de jut hely rajt a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is. A völgyhídhoz mintegy másfél kilométer hosszú – szintén kétszer egysávos – új belterületi közút kapcsolódik. A finanszírozás hazai forrásból történik. A nyertes feladata az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közúti híd tervezéséből legalább nettó 210 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő november 28. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel a minőség és az ár is. A portál megjegyzi, hogy a becsült ellenértéket ennél a közbeszerzésnél sem közölték.

(Napi)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Itt van nekünk ez a 43 milliárdos csoda, a kőrőshegyi völgyhíd. Seggünk kilóg a gatyánkból, de ilyenre futja - gondolhatnánk, némi joggal. Persze azt is mondhatjuk, hogy amikor megtervezték, kitalálták, akkor még a Pannon Puma szökdécselt erőtől duzzadva a Kárpát-medencében ... de egy kérdés azért lenne: ki találta ki, hogy oda egy böhöm nagy, kurva drága völgyhidat kell építeni? A válasz Abszurdisztán egyik csúcspontja: nem tudjuk.
"2000-ben egy szakértői csoport az érintett szakaszra egy olyan nyomvonalváltozatot dolgozott ki, amely elkerülte Kőröshegy települést. A szükséges híd és az alagút hossza fele [lett volna] a völgyhídnak és 7-13 m magasan keresztez[te volna]a völgyet, amelyet a völgyhidas változat 70-80 m magasan ível át. A szakértői tanulmány szerint ez a nyomvonal a lakossági elfogadottság és tájvédelem szempontjából jobb paraméterekkel rendelkezett a völgyhidas megoldásnál". Az igazság valószínűleg megint odaát lesz, mármint a határon túl, Ausztriában.
Az osztrák sajtóban megszellőztették, hogy a kivitelező Strabag Zrt. Völgyhíd nevű konzorciuma a nagyszabású vállalkozás hasznából állítólag juttatott „némi” részesedést a magyarországi kormánypártoknak. A veszprémi völgyhíd is valószínűleg "alkotmányos költséggel Voldemort" illetékkel együtt épül.
adrenalink
@Eladott Ország: Ha Gyurcsánynak lehetett völgyhida, nehogy már Orbán lemaradjon. És akkor még lengedezik az üveghíd rémálom is...
index.hu/gazdasag/2017/02/28/urkozpontot_es_uveghidat_is_epit_a_kormany/
Eladott Ország
@adrenalink: Orbánnak és csapatának Tacoma- hídat kellene építeni, amikor rajta állnak.
adrenalink
@Eladott Ország: Nálunk nem biztos, hogy annyira pusztító széljárás lenne, de, ha Mészárosék építenék, sanszos lenne a leszakadás veszélye... :-)
Eladott Ország
@adrenalink: Továbbra is pusztul Mészáros Lőrincék semmibe vezető kerékpárútja ...
Az egymilliárdért épített hatvani kerékpárút újabb csodája.
444.hu/2016/05/15/az-egymilliardert-epitett-hatvani-kerekparut-ujabb-csodaja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.