Több mint száz járatot töröltek a csomagkezelők folytatódó sztrájkja miatt szombaton a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren.

A légikikötő szóvivője arról számolt be, hogy a szombati 550 járatból 110-et töröltek, az akció így az aznapi körülbelül 70 ezer utas ötödét érinti.

Akkora sztrájk van Brüsszelben, hogy most is több mint száz repülőjáratot töröltek

A munkabeszüntetés azt a nagyjából harminc légitársaságot érinti, amelyeknek a poggyászkezelését az Aviapartner földi kiszolgálócég végzi. Közöttük van a British Airways, az Easyjet, az Etihad, a KLM, a Ryanair és a Turkish Airlines is.

A rossz munkakörülmények és a konzultáció hiánya miatt meghirdetett sztrájk csütörtök éjszakától vasárnap reggel 6-ig tart – tájékoztattak.

Az utasoktól azt kérték, hogy indulás előtt ellenőrizzék a repülőtér honlapján, indítják-e a járatukat, érkezzenek a szokásosnál korábban, és ha lehetséges, csak kézipoggyásszal utazzanak.

Sajtóhírek szerint negyvenen töltötték az előző éjszakát a reptéren, mivel nem volt szállásuk a közelben, vagy csatlakozásra vártak.

Az Aviapartner vezetői szombaton is tárgyalóasztalhoz ültek a cég munkatársainak érdekeit képviselő szakszervezetekkel, eredményekről azonban egyelőre nem tudni.

Pénteken mintegy 130 brüsszeli járatot kellett törölni a csomagkezelést végzők spontán munkabeszüntetése miatt.

(MTI)

Fotó: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Be kell állítani a munkát kereső migránsokat sztrájktörőnek...lenne ott olyan repülés, hogy csak na...
wagabund
Be kell állítani a munkát kereső migránsokat sztrájktörőnek...lenne ott olyan repülés, hogy csak na...
Eriksson
@wagabund: Nem lenne az egy kicsit strapás nekik?
wagabund
@Shikari: aszonta merkel mutti, hogy képzett, értelmes emberek..na jó, bőröndöt még nem láttak, de nem is kell...mert akkor majd pilóták lesznek..
wagabund
@Eriksson: 07.47...majd jól megfizetik őket az erre a célra félretett külön pénzből, amit az unijó adófizetői kuporgattak össze...talán a több tízezer euró havi juttatás feledteti a fáradozást..
Eriksson
@wagabund: Ja. És a hátukra ejtőernyő helyett hátizsákot rakni.
wagabund
@Szeparepa2: asszem ezt úgy hívják, hogy qurvanagy szerencse...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.