„Csak valóságos, országos hálózattal rendelkező pártok tudták választásokon leváltani az orbánihoz hasonló hibrid rendszereket” – mondja Filippov Gábor politológus, aki szerint a politika nemcsak követi, alakítja is a valóságot, s ebben nincs vetélytársa a Fidesznek. Interjú.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Orbányit egyedül putyin válthatja le. Esetleg húgyos Maris kölke a lömöplöből, aki mellől elfogytak a délceg baloldali rombolók. Ha putyin kicsit genderebb, talán meg is tetszik neki a kölök, hogy másra is használja, mint hogy a hajába törölje a zsíros kezét, mint Szííjle Petyusnak, akinek azért áll ilyen klasszul a sérója.
Commenter
@Sámannus: Csak valóságos, országos hálózattal rendelkező pártok tudták választásokon leváltani az orbánihoz hasonló hibrid rendszereket. Ez a rendszer már több, mint hibrid, szinte nyomokban sem tartalmaz már demokráciát. Még a mozgalommá alakult egységes ellenzék sem tudná már leváltani. ov is megmondta, hogy őt nem lehet elzavarni, leváltani, talán csak arról feledkezett meg hogy a népet sem lehet leváltani, lecserélni...
Sámannus
@Commenter: Szerintem csak annak a néprétegnek kell felébredni amelyiket a Zsókával hülyít.
De félő, hogy egy még aljasabbat juttatnak hatalomra, ha csak egy hangos de hasonló ambíciójú senki kívánkozik az ország élére.
Clavigo
@Sámannus: Ennél a " hatalomnál " nem tudok aljasabbat elképzelni, ebben az országban..a jobb szélétől a bal széléig bezárva.
Commenter
@Sámannus: na ez itt a milliárdos kérdés: ha felébred az a népréteg is, akkor ki jön utána?! Nem mindegy, hogy újabb idegen hatalom vagy belső, demokratikus hatalmi erő vagy egy idegen segítséggel fenntartott, belső antidemokratikus hatalom...ez jelenleg orosz rulett...nincs rá válasz...
Sámannus
@Commenter: Ezek arra rendezkednek be, hogy akár hogy bünteti őket az unió mi isszuk meg a levét. Ezt ők gond nélkül képesek megtenni. Azt is megteszik, ha marad bevétele valakinek egyszerűen kirabolják, hogy fenntartsák a rendszert. Talán a hiába várás egyszer megmozdítja a tömeget, és lesepri ezt a gyalázatos hordát. Lehet ez bármilyen alkalom ból, akár a Jézus születésnapja is ilyen alkalom lehet, igaz igencsak fejik az államtőgyét, sátoros ünnepeken. Sok maffiának is fizetni kell a sarcot. Nem hiszem, hogy az nélkül meghagyják a pohost.
Commenter
@Sámannus: Talán a hiába várás egyszer megmozdítja a tömeget, és lesepri ezt a gyalázatos hordát. Lehet ez bármilyen alkalom ból, akár a Jézus születésnapja is ilyen alkalom lehet, igaz igencsak fejik az államtőgyét, sátoros ünnepeken. Sok maffiának is fizetni kell a sarcot. Nem hiszem, hogy az nélkül meghagyják a pohost. Ebben, azt hiszem igazad van...nekem az egészről ahogy a "Polipban" a maffia behálóz mindent. Sokan, sokat írtak már erről, és nálam sokkal jobban megfogalmazták a "maffiaállam (ok)" és a "maffiakormány(ok) lényegét.
Sámannus
@Commenter: Csak arra kell figyelni, mi történik ha valamelyik ellenzéki akcióba kezd. Millióan szapulják azonnal.
Nem tudom, hogy tapasztaltál-e olyat, ha valakinek az érdekeltségei jól tejelnek, azok milyen agresszíven védik a rendszert. Nem csak a média a fenntartója a rendszernek, hanem az adóelkerülők, és a bűnözők is egy oldalra kerülnek.
Néha belehallgatok egy-egy tévésorozatba, és abban egyfolytában kihágás lopás nyomozás gyilkolászás, átverés rablás, vagy erőszak körül fut a cselekmény. A nézőknek fogalma sincs milyen megalázóan tekintenek rájuk. Mint ha nem is létezne emberi mércével humánusabb téma, ahol a kedvesség vagy mások iránti empátia lenne a szórakoztatás témája. A társadalom agyát feloldja ez a folytonosan nyomuló erőszak.
F_Viktor
Választások útján nem lesz leváltva a rezsim, polgárháború fogja eltiporni.
orbát bárkit és bármit beáldoz, beleértve magát, szavazóit, oligarcháit, az ellopott vagyonát is!
Majd lesz itt még az EU nélkül a Zemberekről bőrlehúzás, lesz putylerrel közösen ukrán háború, majd ekkor felébred a 9 millió magyar.
Commenter
@Sámannus: "Csak arra kell figyelni, mi történik ha valamelyik ellenzéki akcióba kezd. Millióan szapulják azonnal." ja rögtön nyugat és sorosbérenc, haza (pardon) nemzetáruló stb...
Commenter
@F_Viktor: hát ez ultradurván hangzik :( ne legyen igazad...pedig annak az irányába tendál.vagy az ellenzék által a Bem téren emlegetett elsöprés...egyik sem jó.. bárcsak, bárcsak lehetne még igaza Filippov Gábornak és a demokratikus ellenzéki hálózaton át leváltható lenne...
Rockxy
Aha, majd a pártok.
Hogy mennél több felé legyen szaggatva az ország, és legyen maximális ellentét a birkák között.
F_Viktor
@Commenter: Ma írtam, hogy orbán a hatalma érdekében mindent és mindenkit be fog áldozni, még saját magát is.
Nézd a szemét, ugyanaz az őrület látszik benne, mint anno hitlerében.
Ő a történelemkönyvekbe akar bekerülni, ha már nem sikerült az aranyoldalakra felkerülni, neki megteszi a legsötétebb lapok is.
Commenter
@F_Viktor: Ő a történelemkönyvekbe akar bekerülni, ha már nem sikerült az aranyoldalakra felkerülni, neki megteszi a legsötétebb lapok is. Sajnos így van. Nem csak a szemében ég az őrület hanem a tetteiben, a szavaiban is. Ranschburg Jenő azt hiszem máig hiteles szakember. Ő már 89-ben felhívta a figyelmet erre a benne levő őrületre amit te is írsz. A legsötétebb lapok után pedig jöhet a történelem szemétdombja. (Vajon miért hord kék kontaktlencsét?!)
Commenter
@durbincs: maga meg.bé-révülve,csak keresztbeálló szemmel , a rengeteg rinocéroszvizeletpálesztől... ott csülökfalván nyilván 50-50 iq val...?!
emerencia
@Commenter: " (Vajon miért hord kék kontaktlencsét?!) " Mert még nem nőtt fel. Másnak akar látszani mint aminek született. Tinikoromban mindenáron mélybarna szemeket szerettem volna de akkoriban még nem volt kontaktlencse. 18 éves koromra elmúlt, megbékéltem vele, hogy kék.
Commenter
@emerencia: Zöld szemem kék...énekelte Koncz Zsuzsa. Örülj hogy kék a szemed mert ahogy a természetes szőke haj, úgy a kék szemszín is a legritkább szemszín. Az én szemem zöld, mindenki szerint ritka. Én nem látom különlegesnek és én sem voltam kibékülve vele. De nem fogok csak ezért fekete kontaktlencsét hordani.
Eriksson
@F_Viktor: 14:32 Amíg ezerannyi szimpatizáns jön össze egy Orbán beszéd alkalmával mint az összes többién, addig nem kell tartaniuk a polgárháborútól.
Csizmás Kond
...ha a pártérdek nem egyezik az országérdekkel akkor abból soha nem fogy előrehaladás lenni.
karma1
Szerintem vannak jo meglatasai ennek a fiatal politologusnak, de azert rengeteg mindenben teved. Az az orszag nem hibrid felepitesu, amelyikben 8 eve egy ember kezeben osszpontosul MINDEN hatalom. A torvenyhozas, a vegrehajtas, a propaganda sajto es a teljes gazdasag. Es mivel nem fogadja el a szegenyseget, a massagot, (semmifele massagot) sem, - az bizony erosen rasszista is, megoszto - (aki nem a fideszre szavazott, az nem magyar, hanem hazaarulo) - es talan nem csinalja olyan nyiltan a nepirtast, mint horthy tette a zsidotervenyeivel, de igenis vannak olyan retegek - melyszegenyek, hajlektalanok, nyugdijasok, fogyatekkal elok - akiknek a szisztematikus irtogatasaval nem olyan nyiltan, mint horthy, de nmegvalositja a nacizmus egyik fo ismervet - bizonyos retegek eltunteteset.
Nem kell neki ahhoz torvenyt hozni - de hozott egy hajlektalan torvenyt, ami majdnem feler a zsidotorvennyel - hogy kiirtson komplett evjaratokat (megtiltani szoban a korhazaknak, hogy egy bizonyos eletkor felett nincs mutet, vagy nem ad a korhazaknak megfelelo felszerelest, alapveto higieniat von meg toluk ), es igy azt gondolja, hogy ezekre az emberekre kevesebb lesz a kiadas, a penz meg majd megmarad az o kisded jatekaira.
karma1
@Eriksson: 20.27-re: Ugye ezt te sem gondoltad komolyan... Milyen hallgatosagrol beszelsz orban eseteben? Penzert utaztatja Lengyelorszagbol meg Romaniabol autobuszon a valogatott hallgatosagat. A mostani oktober 23.-i beszedere az Andrassy uton alltak a berautobuszok, es ezt nem is egy magyar, hanem a kulfoldi sajto vette eszre, es ok propagaljak peldaul az Aljazeera tv-ben... A magyarok orra elott barmit meg lehet csinalni, mar teljesen immunisak es kozonyosek mindenre.
Probalj inkabb bejutni egy Gyurcsany vagy egy Marki-Zay altal meghirdetett lakossagi forumra, es meg a csillaron is logni fognak az erdeklodok,.. Es oket nem allami penzen buszoztatjak a helyszinre, elhiheted...:o(
Eriksson
@karma1: Nem akarok vitatkozni, de szerintem száz busszal sem lehet annyi embert összehozni, mint ahányan a Terror házánál voltak.
karma1
@Eriksson: Tulnyomoreszt buszoztattak oket, de valoban van egy megvezetheto fanatikus reteg, aki akkor is orban segget fogja nyalni, ha kozben orban a disznoolba zarja oket,... Minden rendszernek vannak loszemuveges, cso"la'to' hivei, - boven voltak ilyenek a SZU-ban is, akiknek a Nagy Honvedo Haboru utan a legvadabb kommunizmusepitesbolo is csak a nincstelenseg jutott meg a puszta ideologia, - hogy meg olyan korulmenyek kozott se forditottak hatat a kommunizmusnak.
Azert nezd meg, hogy kik veszik korul egy-egy kozszereplesen - roggyant, fogatlan nyugdijasok, kezet csokolgato oreg nenikek, harcos savkopo bacsikak...
A fidelitasban pedig a fiatalok pont olyan sotetek, mint az oregek, csak ok maguk elott latjak orban szemelyes peldajat: hogyan lehet munka nelkul egy ideologia menten ugyeskedni, hogy milliardossa valhassanak, - es ennyi mar eleg is nekik...
Ez pedig kivulrol tomegnek nez ki, de kozelebbrol szanalmas...
Ne felejtsd el, hitler mennyire nepszeru volt MINDEN nepreteg kozott - o is hasonloan indult - aztan lett belole szornyeteg, joadag elmebajjal megspekelve...
Eriksson
@karma1: Biztos, hogy jól látod a dolgokat a föld másik oldala felől?
A Stockholm szindróma 1990 előtt volt. Ma már mindenki szabad akaratából dönt, hogy felül-e különböző propagandáknak, vagy se.
karma1
@Eriksson: Aranyom, te meg mindig azt hiszed, hogy "szabad" a valasztasod az ideologiak kozott??? A Stockholm szindroma nem pontos meghatarozas erre az esetre, inkabb a melyseges tudatlansag, es az, hogy Magyarorszag nagy reszen semmi mas media nem letezik, csak az orban-fele meszaros es vajna altal gerjesztett habony-propaganda, vagyis egy videken elo ember kizarolag fidesz propagandat kaphat csak a kepibe, - nincs kiegyensulyozott media, aminek az ismereteben eldonthetne, hogy ki melle alljon,. hitler mellett sem volt mas propaganda, csak a goebbelse...
Eriksson
@karma1: Biztos igazad van sok megvezethető ember tekintetében, de hidd el, hogy vidéken legtöbben a békés nyugodt életre szavaznak, és fogalmuk sincs a "Habony" propagandáról. A vidék épül, szépül, s ez fontosabb mint az ideológiák.
Az élethelyzetek nem attól függnek, hogy mit ír az újság, hanem amit a népek a saját bőrükön éreznek.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
" Amíg ezerannyi szimpatizáns jön össze egy Orbán beszéd alkalmával mint az összes többién, addig nem kell tartaniuk a polgárháborútól."

Hidd el, orbán szeretett volna összebuszoztatni 100 ezer tapsikolót, de ma már tizedannyit is csak nagy nehezen tudott kiparancsolni a terror házához.
De visszatérve a polgárháborúhoz, ne felejtsd el, Magyarországon - nem a határokon túlról, - 5,6 millióan nem szavaztak az orbán rezsimre!
karma1
@Eriksson: Akkor szerinted Marki-Zay miert talalt Hodmezovasarhelyen milliardos hianyt az onkormanyzat budzsejeben? Mert az pl. valoszinuleg nem Vasarhely epitesere-szepitesere fogyott el, hanem lezerjanko vadaszkastelyara, meg a korulotte levo mama-birtokokra (tobbek kozott)...
Eriksson
@F_Viktor: Például én se szavaztam az Orbán rezsimre. De olyanokra sem, akik még ijesztőbbek.
F_Viktor
@Eriksson: Majd hamarosan meg fogod tudni, hogy mitől kell megijedned! Kitől kell féltened pl. katonakorú családtagjaidat. És a pénztárcádat, megtakarításodat.
colibri
@karma1:"Amíg ezerannyi szimpatizáns jön össze egy Orbán beszéd alkalmával mint az összes többién, addig nem kell tartaniuk a polgárháborútól." Aki ilyeneket állít, az narancsködös, szemellenzőt viselő fidesznyik. Elég csak a képeket megnézni az okt. 23-i orbán-beszéd közönségéről. Karszalagot kaptak azok az emberek, akik be lettek szervezve, legtöbbjük vidékről felszállítva a fővárosba. + még a külföldiek. Egy szlovák idősebb ember elszólta magát, hogy 20 ezret kaptak, amikor felszálltak a buszra... Így aztán összejön az "ezerannyi szimpatizáns". A kisbuszok legtöbbje a rajtuk levő logók szerint a nyírségből jött, és valóban nem ezekkel lett felszállítva a teljes tömeg. Nagybuszok is parkoltak nagyon nagy számban, szerencsére ezeket nem tudják eldugni, és különben is, így csinálja a vezír már 30 éve (ezt is!) miért változtatna rajta, ha hagyjuk (ezt is)!
Eriksson
@karma1: Az igazságot nem tudom, de Márki-Zayról ne beszéljünk, kérlek. Nálam már a kampányában összehordott hazugságaival elásta magát. Nem is tudom, hová tették az eszüket a vásárhelyiek amikor egy ilyen mindenáron karrierhajhász emberre adták a voksukat.
Eriksson
@F_Viktor: Ne ijesztgess kérlek. Az ilyen kéretlen süket, propagandadumára nem vagyok vevő.
F_Viktor
@Eriksson: A "propagandadumát" nem tőlem hallod, azt a jövőre 90 milliárd adóforintból kibélelt közmédia fogja rád önteni.
colibri
@Eriksson: Az orbáni politikánál nem kell ijesztőbb. Ez akkor is így van, ha sokan nem ismerik fel és nem fogják fel mennyire csal a látszat. Pedig tömérdek jele van annak, hogy ez a politika átverő show!
Eriksson
@F_Viktor: Ez a szöveg is hozzátartozik a balratérítéshez?
Figyu. Én világéletemben balos voltam, és biztos voltam benne, hogy az is maradok. Olyan tisztességes, maradi balos, aki élete nagyobbik részét úgy is élte le.
De elmondom neked, hogy ami mostan folyik arról az oldalról, abból nem kérek. Ilyen aljas, mindenen átgázoló gyűlölet ami onnan árad, az nekem nem fekszik.
Most itt kucorgok középen, és egyre inkább meg vagyok győződve, hogy az már nem az én világom.
Eriksson
@colibri: Te például mitől szenvedsz?
JAJMÁR
Egyszer minden elmúlik. És akkor múlt lesz belőle.
A kerék forog, de hogy mikor billen át, az még titok. De megtörténik, ahogy az éjszakát követi a nappal, a telet a tavasz...

Ahogy a költő mondja:
"Változik a világ: gyengül, ami erős,
És erős lesz, ami gyenge volt azelőtt."

Aztán majd jönnek az elemzők, és elmondják, hogy ők megmondták, hogy hogyan és miképp, már előre, mi meg elemezzük az elemzőket :-D
Eriksson
@durbincs: Egy biztos: Vannak valós veszélyek figyelmen kívül hagyva, és vannak alaptalanok igaznak kreálva. Pocsék érzés lehet örök ijesztgetéssel és ijesztgetve élni, de biztosan ez is egy életforma.
Köszönöm, én nem élek vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.