A Pásztói Rendőrkapitányság eljárást folytat lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves és egy 40 éves sziráki lakos ellen.

Fellélegezhetnek Szirákon: elfogták a sorozatbetörőket

A nyomozás adatai alapján egy 20 éves férfi társával, egy 40 éves sziráki férfival 2018. október 15-re virradó éjszaka a felújítás alatt álló sziráki közösségi ház udvarára bemásztak, majd az ingatlan egyik bejárati ajtaját kifeszítették. Az irodahelyiségből csokoládét, vízforralót, szódagépet, szeszes italokat, további használati eszközöket és élelmiszert tulajdonítottak el.

A két férfi október 15-én a reggeli órákban egy sziráki családi ház melléképületeinek ajtajáról a lakatokat lefeszítették, majd a garázst és műhelyt átkutatták és onnan több őz és dámszarvas agancsot, valamint különböző méretű és hosszúságú elektromos vezetékeket vittek el.

A rendőrség információja alapján a 40 éves férfi több az elmúlt időszakban Szirák településen elkövetett vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

A rendőrök 2018. október 15-én fogták el és gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették a 20 éves férfit, akinek a bíróság bűnügyi felügyeletét elrendelte. Ugyanakkor a hatóság elfogató parancsot bocsátott ki a 40 éves férfi ellen, akit a nyomozók 2018. október 25-én Szirák belterületén elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A hatóság tagjai a 40 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, melyet a bíróság 2018. október 27-én elrendelt.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.