Az éppen száz éve, 1918. október 28-án kitört őszirózsás forradalom az 1956-os párja. Mindkettőt a demokratikus szocializmus illúziója táplálta. Ezért lehet lelkesedni értük, és ezért nem lehet azonosulni velük. Legalábbis hazugság vagy öncsalás nélkül.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
@r2d2: Lehetne igen, mert a mi forradalmaink megállnak ott, ahol elüldöznek valakit.
A tudatlanság, vagy a vezetői erények hiánya, amely nem tud az erő élére állni ami a hatalomra segíti, és nem tudja a segítői érdekeit megfelelően képviselni, és azt az ország érdekébe állítani.
Ezt a jószándékú kezdeményezést mindig megsemmisíti egy demagóg nacionalista csoport. Légyen az időben távoli esemény az analógia kézenfekvő.
r2d2
@Sámannus: "Mindkettőt a demokratikus szocializmus illúziója táplálta." Ennyi?!
Eladott Ország
"Ez nem az én forradalmam" - mondta állítólag Ady az 1918-as forradalomról, és ezért öröksége felett halála percétől megy a kultúrháború. Pedig a legvalószínűbb, hogy Ady baja az lehetett a Károlyi-rendszerrel, hogy nem szakított eléggé radikálisan a „Régi Magyarországgal”.
merce.hu/2018/02/11/ez-nem-az-en-forradalmam-ady-endre-es-az-oszirozsas-forradalom/?fbclid=IwAR34duicEYTzOQ-CwM-GsRDYpiYie6WgM9P-v2241c_ecTouTMs9887oqSM

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.